Mercedes-Benz C-Klasse: ECO-aanduiding - Rijtips - Rijden en parkeren - Mercedes-Benz C-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz C-Klasse: ECO-aanduiding

In de ECO-aanduiding verschijnt, hoe economisch uw rijgedrag is. De ECO-aanduiding helpt u om binnen de gegeven en gekozen randvoorwaarden een zuinige rijstijl te bewerkstelligen. U kunt door uw rijstijl het brandstofverbruik aanzienlijk beïnvloeden.

ECO-aanduiding

accelereren
uitrollen
gelijkmatig
extra behaalde actieradius

Onder Bonus na start wordt de actieradius weergegeven die sinds het begin van de rit extra is behaald door een aangepaste rijstijl.

Als het brandstofpeil het reservegebied heeft bereikt, wordt in plaats van de actieradius de displaymelding Brandstofres. op het multifunctioneel display weergegeven. Bovendien gaat het waarschuwingslampje in het combi-instrument branden .

De ECO-aanduiding bestaat uit drie segmenten met een binnenste en een buitenste gebied. De segmenten komen overeen met de volgende drie categorieën:

 

accelereren (evaluatie van alle acceleraties)
  • Het buitenste gebied vult zich en het binnenste gebied brandt groen: Beheerst accelereren, vooral bij hogere snelheden
  • Het buitenste gebied loopt leeg en het binnenste gebied is grijs: Sportief accelereren
uitrollen (evaluatie van alle vertragingen)
  • Het buitenste gebied vult zich en het binnenste gebied brandt groen: Anticiperend rijden, afstand houden en vroegtijdig loslaten van het gaspedaal. De auto kan uitrollen zonder te remmen.
  • Het buitenste gebied loopt leeg en het binnenste gebied is grijs: Vaak sterk remmen
gelijkmatig (continue evaluatie gedurende de gehele rit):
  • Het buitenste gebied vult zich en het binnenste gebied brandt groen: Constante snelheid en vermijden van onnodige versnellingen en vertragingen
  • Het buitenste gebied loopt leeg en het binnenste gebied is grijs: Snelheidswisselingen

De drie binnenste gebieden geven de actuele tendens van de rijstijl weer en branden groen als bijzonder economisch wordt gereden. Afhankelijk van de rijsituatie kunnen tot twee gebieden tegelijkertijd gaan branden.

De drie buitenste gebieden zijn bij het begin van de rit leeg; ze vullen zich bij een economische rijstijl. Een hoger vulling geeft een economische rijstijl aan. Als de drie buitenste gebieden tegelijkertijd volledig gevuld zijn, heeft de bestuurder onder de aanwezige en de geselecteerde randvoorwaarden optimaal met betrekking tot het verbruik gereden. De omranding van de ECO-aanduiding gaat branden.

De ECO-aanduiding zegt niets over het daadwerkelijke verbruik. De bovendien behaalde actieradius onder Bonus na start komt niet overeen met een vaste brandstofbesparing.

Het daadwerkelijk verbruik is, naast de rijstijl, afhankelijk van verdere beïnvloedingsfactoren, zoals:

Deze factoren worden niet meegenomen in de ECO-aanduiding.

Een zuinige rijstijl betekent in de eerste plaats het rijden met matige toerentallen.

Om een hogere waarde in de categorieën "accelereren" en "gelijkmatig" te bereiken: Bij langere ritten met constante snelheid, bijvoorbeeld op de autosnelweg, wijzigt alleen het buitenste gebied van de categorie "gelijkmatig".

De ECO-aanduiding telt het rijgedrag van het start tot het einde van de rit op. Daarom wijzigen de buitenste gebied bij aanvang van de rit sterker. Bij een langere reistijd treden er minder wijzigingen op. Om sterkere wijzigingen te tonen een handmatige reset uitvoeren .

Meer informatie over de ECO-aanduiding .

Algemene rijtips

Belangrijke veiligheidsaanwijzingen WAARSCHUWING Als het contact tijdens het rijden wordt uitgeschakeld, zijn de veiligheidsrelevante functies nog maar beperkt of helemaal niet me ...

Remmen

...

Zie ook:

Mercedes-Benz C-Klasse. Mercedes-Benz Originele onderdelen
Milieu-aanwijzing Daimler AG biedt gerecyclede ruilaggregaten en -onderdelen aan van dezelfde kwaliteit als nieuwe onderdelen. Hiervoor geldt dezelfde aansprakelijkheid ...

Mazda 6. Regelschakelaars
Temperatuurregelknop Deze knop regelt de temperatuur. Draai deze rechtsom voor verhoging van temperatuur en linksom voor verlaging van temperatuur. Aanjagerregelknop Door middel van deze regelkn ...

Modellen: