Mercedes-Benz C-Klasse: Belangrijke veiligheidsaanwijzingen - Rijden - Rijden en parkeren - Mercedes-Benz C-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz C-Klasse: Belangrijke veiligheidsaanwijzingen

WAARSCHUWING

Voorwerpen in de beenruimte van de chauffeur kunnen de pedaalslag beperken of een ingedrukt pedaal blokkeren. Daardoor wordt de bedrijfs- en verkeersveiligheid van het voertuig in gevaar gebracht. Er bestaat gevaar voor ongevallen!

Alle voorwerpen in het voertuig veilig opbergen, zodat deze niet in de beenruimte van de chauffeur kunnen komen. Bij vloermatten of tapijt moet erop worden gelet dat deze goed zijn bevestigd en dat er voldoende ruimte voor de pedalen overblijft. Niet meerdere vloermatten of lagen vloerbedekking op elkaar leggen.

WAARSCHUWING

Door het dragen van ongeschikte schoenen kan de bediening van de pedalen nadelig worden beïnvloed, zoals bij: Er bestaat gevaar voor ongevallen!

Bij het rijden altijd geschikte schoenen dragen om de pedalen veilig te kunnen bedienen.

WAARSCHUWING

Als het contact tijdens het rijden wordt uitgeschakeld, zijn de veiligheidsrelevante functies nog maar beperkt of helemaal niet meer beschikbaar. Dit betreft bijvoorbeeld de stuurbekrachtiging en de rembekrachtiging. Er is dan aanzienlijk meer kracht voor het sturen en remmen vereist. Er bestaat gevaar voor ongevallen!

Tijdens het rijden niet het contact uitschakelen.

WAARSCHUWING

Als de parkeerrem tijdens het rijden niet volledig is vrijgezet, kan de parkeerrem: Er bestaat gevaar voor brand en ongevallen! De parkeerrem volledig vrijzetten voordat u wegrijdt.  

Aanwijzing 

De motor niet stationair laten warmdraaien. Direct wegrijden. Hoge toerentallen en volgas vermijden totdat de motor de bedrijfstemperatuur heeft bereikt.

De automatische transmissie alleen in de betreffende rijstand zetten als de auto stilstaat.

Als er op een gladde ondergrond wordt gereden, de aangedreven wielen zo mogelijk niet laten doordraaien. Anders kan de aandrijflijn beschadigd raken.

Mercedes-AMG auto's: Bij een lage motorolietemperatuur (onder +20 ) wordt ter bescherming van de motor het maximumtoerental begrensd. Bij koude motor vollastgebruik vermijden, om de motor te ontzien en een verminderd comfort te voorkomen.

 

Hybride auto's: Beslist de aanwijzingen in de aanvullende handleiding lezen. Anders kunt u gevaren niet herkennen.

Rijden

...

Sleutelstanden

...

Zie ook:

Mercedes-Benz C-Klasse. Inrij-aanwijzingen
Belangrijke veiligheidsaanwijzingen Na aflevering van de auto of na een reparatie initialiseren de sensoren van enkele rij- en rijveiligheidssystemen zich over een bepaalde afstan ...

Mercedes-Benz C-Klasse. Start-stoptoets
Algemene aanwijzingen Als de start-stoptoets in contactslot wordt gestoken, heeft het systeem circa twee seconden herkenningstijd nodig. Daarna kan de start-stoptoets worden gebruikt. ...

Modellen: