Mercedes-Benz C-Klasse: Belangrijke veiligheidsaanwijzingen - Rijden - Rijden en parkeren - Mercedes-Benz C-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz C-Klasse: Belangrijke veiligheidsaanwijzingen

WAARSCHUWING

Voorwerpen in de beenruimte van de chauffeur kunnen de pedaalslag beperken of een ingedrukt pedaal blokkeren. Daardoor wordt de bedrijfs- en verkeersveiligheid van het voertuig in gevaar gebracht. Er bestaat gevaar voor ongevallen!

Alle voorwerpen in het voertuig veilig opbergen, zodat deze niet in de beenruimte van de chauffeur kunnen komen. Bij vloermatten of tapijt moet erop worden gelet dat deze goed zijn bevestigd en dat er voldoende ruimte voor de pedalen overblijft. Niet meerdere vloermatten of lagen vloerbedekking op elkaar leggen.

WAARSCHUWING

Door het dragen van ongeschikte schoenen kan de bediening van de pedalen nadelig worden beïnvloed, zoals bij: Er bestaat gevaar voor ongevallen!

Bij het rijden altijd geschikte schoenen dragen om de pedalen veilig te kunnen bedienen.

WAARSCHUWING

Als het contact tijdens het rijden wordt uitgeschakeld, zijn de veiligheidsrelevante functies nog maar beperkt of helemaal niet meer beschikbaar. Dit betreft bijvoorbeeld de stuurbekrachtiging en de rembekrachtiging. Er is dan aanzienlijk meer kracht voor het sturen en remmen vereist. Er bestaat gevaar voor ongevallen!

Tijdens het rijden niet het contact uitschakelen.

WAARSCHUWING

Als de parkeerrem tijdens het rijden niet volledig is vrijgezet, kan de parkeerrem: Er bestaat gevaar voor brand en ongevallen! De parkeerrem volledig vrijzetten voordat u wegrijdt.  

Aanwijzing 

De motor niet stationair laten warmdraaien. Direct wegrijden. Hoge toerentallen en volgas vermijden totdat de motor de bedrijfstemperatuur heeft bereikt.

De automatische transmissie alleen in de betreffende rijstand zetten als de auto stilstaat.

Als er op een gladde ondergrond wordt gereden, de aangedreven wielen zo mogelijk niet laten doordraaien. Anders kan de aandrijflijn beschadigd raken.

Mercedes-AMG auto's: Bij een lage motorolietemperatuur (onder +20 ) wordt ter bescherming van de motor het maximumtoerental begrensd. Bij koude motor vollastgebruik vermijden, om de motor te ontzien en een verminderd comfort te voorkomen.

 

Hybride auto's: Beslist de aanwijzingen in de aanvullende handleiding lezen. Anders kunt u gevaren niet herkennen.

Rijden

...

Sleutelstanden

...

Zie ook:

Volvo V40. Bandenspanningscontrole (TM)
Het systeem TM (Tyre Monitor) bepaalt aan de hand van de draaisnelheid van de banden of de bandenspanning in orde is. Systeembeschrijving Bij een te geringe bandenspanning verandert de diameter en ...

Volvo V40. Glazen schuif-/kanteldak
Het zonnescherm van het glazen schuif-/kanteldak is te bedienen met de knoppen op de plafondconsole. Het glazen schuif-/kanteldak zit vast, maar het elektrisch bedienbare zonnescherm is in de sle ...

Modellen: