Mercedes-Benz C-Klasse: Belangrijke veiligheidsaanwijzingen - Stoelen - Stoelen, stuurwiel en spiegels - Mercedes-Benz C-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz C-Klasse: Belangrijke veiligheidsaanwijzingen

WAARSCHUWING

Wanneer kinderen de stoelen instellen kunnen ze bekneld raken, in het bijzonder wanneer er geen toezicht is. Er bestaat gevaar voor letsel!

Bij het verlaten van de auto altijd de sleutel meenemen en de auto vergrendelen. Kinderen nooit zonder toezicht in de auto achterlaten.

Ook als de sleutel uit het contactslot verwijderd is kunnen de stoelen worden ingesteld.

WAARSCHUWING 

Als een stoel wordt versteld kunnen u of andere inzittenden bekneld raken, bijvoorbeeld door de geleider van de stoel. Gevaar voor letsel!

Bij het instellen van een stoel mag zich geen lichaamsdeel in het bewegingsgebied van de stoel bevinden; dit controleren.

 

De veiligheidsaanwijzingen met betrekking tot de "Airbags" en "Kinderen in de auto"  in acht nemen.

WAARSCHUWING

Als hoofdsteunen niet correct aangebracht en ingesteld zijn, kunnen de hoofdsteunen niet de bedoelde bescherming bieden. Er bestaat een groter gevaar voor letsel aan hoofd en nek, bijvoorbeeld bij een ongeval of remmanoeuvre!

Altijd met aangebrachte hoofdsteunen rijden. Vóór de rit voor elke inzittende controleren dat het midden van de hoofdsteun het achterhoofd op ooghoogte ondersteunt.

 

De hoofdsteunen van de zitplaatsen voorin en achterin niet verwisselen. Anders kunnen de hoogte en hoek van de hoofdsteunen niet in de correcte positie worden ingesteld.

Met de verstelling in lengterichting de hoofdsteunen zo instellen, dat deze zo dicht mogelijk bij het achterhoofd staan.

WAARSCHUWING

Wanneer de bestuurdersstoel niet vergrendeld is, kan deze onverwacht bewegen tijdens het rijden. Daardoor kunt u de controle over de auto verliezen. Er bestaat gevaar voor ongevallen!

De bestuurdersstoel moet altijd vergrendeld zijn voordat de auto wordt gestart; dit controleren.

Waarschuwing

U kunt de controle over het voertuig verliezen als u tijdens het rijden: Er bestaat gevaar voor ongevallen!

De bestuurdersstoel, hoofdsteun, stuurkolom of spiegels instellen en de veiligheidsgordel omgespen voordat u de motor start.

WAARSCHUWING

Bij een onachtzame instelling van de zittinghoogte kunnen u of andere inzittenden bekneld raken en daarbij letsel oplopen. In het bijzonder kinderen kunnen de toetsen voor de elektrische instelling van de stoelen abusievelijk bedienen en bekneld raken. Er bestaat gevaar voor letsel!

Erop letten, dat uw handen of andere lichaamsdelen bij het bewegen van de stoel niet onder de hendels van het stoelinstelsysteem terecht komen.

WAARSCHUWING

Wanneer de rugleuning niet rechtop staat, biedt de veiligheidsgordel niet de beoogde beschermende werking. Bij een remmanoeuvre of een ongeval kunt u in dit geval onder de veiligheidsgordel doorglijden en daarbij bijvoorbeeld letsel oplopen aan het onderlichaam of de hals. Er bestaat een verhoogd gevaar voor letsel of zelfs levensgevaar!

De stoel voor aanvang van de rit correct instellen. Altijd erop letten dat de rugleuning rechtop staat en de schoudergordel over het midden van de schouder loopt.

 

Aanwijzing 

Om schade aan de stoelen en de stoelverwarming te vermijden de volgende aanwijzingen in acht nemen:

Tijdens het terugzetten van de stoelen mogen zich geen voorwerpen in de beenruimte, onder of achter de stoelen bevinden; dit controleren. Het gevaar is aanwezig dat de stoelen en/of de voorwerpen worden beschadigd.

Informatie De hoofdsteunen van de zitplaatsen achterin kunnen worden verwijderd .

Auto's zonder doorlaadmogelijkheid: De hoofdsteunen van de zitplaatsen achterin kunnen niet worden verwijderd.

Voor meer informatie contact opnemen met een gekwalificeerde werkplaats.

Vervolgonderwerp:

Stoelen

...

Stoel mechanisch en elektrisch instellen

...

Zie ook:

Mercedes-Benz C-Klasse. Adaptieve grootlichtassistent Plus in- en uitschakelen
- Inschakelen: De verlichtingsschakelaar in de stand draaien. - De combischakelaar naar voren tot voorbij het drukpunt drukken . Als de lichtsens ...

Renault Megane. Elektrische ruitbediening
Elektrische ruiten Deze systemen werken: bij draaiende motor; nadat de motor is uitgezet totdat een voorportier wordt geopend (beperkt tot ongeveer 12 minuten); met de motor uit, met geslo ...

Modellen: