Mercedes-Benz C-Klasse: Bandenspanning wordt bereikt - TIREFIT-set - Bandenpech - Pechhulp - Mercedes-Benz C-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz C-Klasse: Bandenspanning wordt bereikt

WAARSCHUWING

Een met bandenafdichtmiddel tijdelijk afgedichte band beïnvloedt de rij-eigenschappen en is niet geschikt voor hogere snelheden. Er bestaat gevaar voor ongevallen!

Uw rijstijl overeenkomstig aanpassen en voorzichtig rijden. Nooit de voor een met bandenafdichtmiddel afgedichte band aangegeven maximumsnelheid overschrijden.

De toegestane maximumsnelheid voor een met bandenplakmiddel afgedichte band is 80 km/h. Het bovenste deel van de TIREFIT-sticker moet op het combi-instrument in het gezichtsveld van de bestuurder bevestigd zijn.

Als na tien minuten de bandenspanning van 200 kPa ( 2,0 bar , 29 psi ) wordt bereikt:

- De bandenvulcompressor uitschakelen.

- De vulslang losdraaien van het ventiel van de lekke band.

 • Bij het losdraaien van de vulslang kan eventueel bandenplakmiddel weglekken. - De fles bandenafdichtmiddel, de bandenvulcompressor en de gevarendriehoek opbergen. - Meteen wegrijden. - Na circa tien minuten stoppen en de bandenspanning controleren met de bandenvulcompressor.
 • De bandenspanning moet nu ten minste 130 kPa (1,3 bar, 19 psi) bedragen.

  WAARSCHUWING

  Als de aangegeven bandenspanning na de korte rit niet wordt bereikt, is de band te zwaar beschadigd. Het bandenafdichtmiddel kan hier geen pechhulp bieden. Beschadigde banden en een te lage bandenspanning kunnen het remgedrag en de rij-eigenschappen sterk nadelig beïnvloeden. Er bestaat gevaar voor ongevallen!

  Niet verder rijden. Contact opnemen met een gekwalificeerde werkplaats.

  Landen met Mercedes-Benz Service24h: Een sticker met het telefoonnummer van Mercedes-Benz Service24h bevindt zich bijvoorbeeld op de B-stijl aan bestuurderszijde.

  - De bandenspanning corrigeren, wanneer deze nog ten minste 130 kPa (1,3 bar, 19 psi) bedraagt. Zie voor de waarden de bandenspanningstabel in de tankdopklep. - Bandenspanning verhogen: De bandenvulcompressor inschakelen.

   Bandenspanning wordt bereikt

  - Bandenspanning verlagen: Afblaasknop naast manometer indrukken.

  - Als de bandenspanning correct is, de vulslang losdraaien van het ventiel van de gerepareerde band.

 • Bij het losdraaien van de vulslang kan eventueel bandenplakmiddel weglekken.

  - Het ventieldopje op het ventiel van de gerepareerde band draaien.

   Bandenspanning wordt bereikt

  - Om de fles bandenafdichtmiddel van de bandenvulcompressor te verwijderen, de vergrendeling van het gele afsluitkapje samendrukken.

  - De fles bandenafdichtmiddel uit de bandenvulcompressor trekken.

  De vulslang blijft op de fles bandenafdichtmiddel.

  - Naar de dichtstbijzijnde gekwalificeerde werkplaats rijden en de band laten vervangen.

  - De fles bandenafdichtmiddel en de vulslang zo snel mogelijk laten vervangen bij een gekwalificeerde werkplaats.

  - De fles bandenafdichtmiddel elke vier jaar laten vervangen bij een gekwalificeerde werkplaats.

   Bandenspanning wordt niet bereikt

   Als na tien minuten de bandenspanning van 200 kPa ( 2,0 bar , 29 psi ) niet wordt bereikt: - De bandenvulcompressor uitschakelen. - ...

   Accu (auto)

   ...

   Zie ook:

   Mazda 6. Elektromagnetische compatibiliteit
   Uw Mazda is getest en goedgekeurd inzake bepaling UNECE *1 10 welke verband houdt met elektromagnetische compatibiliteit. Radio Frequentie (RF) zendapparatuur (bijv. mobiele telefoons, amateur r ...

   Mercedes-Benz C-Klasse. Mediabron wisselen
   U kunt te allen tijde in het menu Media van mediabron en weergavesoort (audio, video of tv) wisselen. - Multimediasysteem inschakelen. - Met i ...

  • Modellen: