Mercedes-Benz C-Klasse: Alle andere modellen - DYNAMIC SELECT-schakelaar - Rijden en parkeren - Mercedes-Benz C-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz C-Klasse: Alle andere modellen

Hybride auto's: Beslist de aanwijzingen in de aanvullende handleiding lezen. Anders kunt u gevaren niet herkennen.

Met de DYNAMIC SELECT-schakelaar wordt een ander rijprogramma gekozen.

Afhankelijk van het geselecteerde rijprogramma worden de volgende voertuigeigenschappen gewijzigd: Als het contact korter dan vier uur uitgeschakeld was, is het laatst geselecteerde rijprogramma actief als de motor weer wordt gestart. Als het contact langer dan vier uur uitgeschakeld was, is rijprogramma C actief als de motor weer wordt gestart.

Alle andere modellen

DYNAMIC SELECT-schakelaar (voorbeeld)

- De DYNAMIC SELECT-schakelaar zo vaak naar voren of naar achteren drukken, tot het gewenste rijprogramma is geselecteerd.

 • Op het multifunctioneel display wordt het statusicoon van het geselecteerde rijprogramma weergegeven.

  Tevens worden op het display van het multimediasysteem gedurende korte tijd de actuele instellingen van het rijprogramma weergegeven.

  Informatie Het ECO start-stopsysteem is in enkele landen vanwege de beschikbare brandstofkwaliteit af fabriek gedeactiveerd. In dit geval is het ECO start-stopsysteem, onafhankelijk van de weergave op het display van het multimediasysteem, in geen van de rijprogramma's beschikbaar.  

  Beschikbare rijprogramma's:

  I Individual Individuele instelling
  S+ Sport Plus Bijzonder sportief rijgedrag
  S Sport Sportief rijgedrag
  C Comfort Comfortabel en zuinig rijgedrag
  E Economy Bijzonder zuinig rijgedrag

  Meer informatie over de rijprogramma's bij:

  • Auto's met handgeschakelde versnellingsbak
  • Auto's met automatische transmissie
  Auto's met automatische transmissie: Met de stuurwielschakelpaddles kunnen de versnellingen ook zelf worden geschakeld. Meer informatie over het handmatig schakelen.

   Extra instellingen

     Stand van de uitlaatgasklep ECO start-stopsysteem ESP Onderstel ...

   Handgeschakelde versnellingsbak

   ...

   Zie ook:

   Seat Leon. Noodremhulpsysteem (Front Assist)*
   Inleiding tot thema Afb. 204 Op het display van het instrumentenpaneel: voorwaarschuwingsaanwijzingen. Het doel van het noodremhulpsysteem is om frontale botsingen tegen bepaalde voorwerpen ...

   Mercedes-Benz C-Klasse. Problemen met de sleutel
   Probleem Mogelijke oorzaken/gevolgen en ► Oplossingen De auto kan niet meer met de sleutel worden ver- of ontgrendeld. D ...

  • Modellen: