Mercedes-Benz C-Klasse: Afstandswaarschuwingsfunctie - Active Brake Assist System - Rijveiligheidssystemen - Veiligheid - Mercedes-Benz C-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz C-Klasse: Afstandswaarschuwingsfunctie

Algemene informatie

De afstandswaarschuwingsfunctie kan het gevaar van een kop-staartbotsing verminderen of de gevolgen van een ongeval reduceren. Als de afstandswaarschuwingsfunctie een gevaar van een aanrijding heeft herkend, wordt u optisch en akoestisch gewaarschuwd.  

Belangrijke veiligheidsaanwijzingen

Informatie Het onderwerp "Belangrijke veiligheidsaanwijzingen" over rijveiligheidssystemen  in acht nemen.

WAARSCHUWING 

De afstandswaarschuwingsfunctie reageert niet Daardoor kan de afstandswaarschuwingfunctie niet in alle kritische situaties waarschuwen. Er bestaat gevaar voor ongevallen!

De verkeerssituatie altijd opmerkzaam in acht nemen en gereed zijn om te remmen.

De snelheid altijd aanpassen aan de actuele verkeerssituatie.

WAARSCHUWING

De afstandswaarschuwingsfunctie kan objecten en complexe verkeerssituaties niet altijd ondubbelzinnig herkennen.

In deze gevallen kan de afstandswaarschuwingsfunctie:

Er bestaat gevaar voor ongevallen!

De verkeerssituatie altijd opmerkzaam in acht nemen en niet uitsluitend op de afstandswaarschuwingsfunctie vertrouwen.

Functie

De afstandswaarschuwingsfunctie waarschuwt vanaf een snelheid: - Direct remmen, om de afstand tot de voorligger te vergroten.

of

- Wijk uit voor een obstakel, in zoverre dit zonder gevaar mogelijk is.

Door de werking van het systeem kunnen er in complexe, maar niet-kritieke rijsituaties ook waarschuwingen optreden.

De afstandswaarschuwingsfunctie kan met behulp van het radarsensorsysteem obstakels herkennen die langere tijd voor de auto uit rijden.

De afstandswaarschuwingsfunctie kan tot een rijsnelheid van circa 70 km/h ook reageren op niet bewegende obstakels, zoals stilstaande of geparkeerde auto's.

Autonome remfunctie

Als de bestuurder in een kritische situatie niet op de afstandswaarschuwing reageert, kan het Active Brake Assist System de bestuurder door een autonome remfunctie ondersteunen.

Auto's zonder DISTRONIC automatische afstandsregeling: De autonome remfunctie is beschikbaar in de volgende snelheidsbereiken:

Auto's met DISTRONIC automatische afstandsregeling: De autonome remfunctie is beschikbaar in de volgende snelheidsbereiken: Door de werking van het systeem kunnen er in complexe, maar niet-kritieke rijsituaties ook autonome remfuncties plaatsvinden.

Als de autonome remfunctie vraagt om een bijzonder hoge remdruk, worden tegelijkertijd preventieve beschermingsmaatregelen voor de inzittenden (PRE-SAFE) geactiveerd .

Belangrijke veiligheidsaanwijzingen

De herkenning kan vooral beperkt zijn bij: vervuilde of afgedekte sensoren sneeuw of zware regenval storing door andere radarbronnen ...

Adaptieve Brake Assist

Algemene informatie Informatie Het onderwerp "Belangrijke veiligheidsaanwijzingen"  in acht nemen.  De adaptieve Brake Assist kan met behulp van het radarsensorsy ...

Zie ook:

Skoda Octavia. Transport op de dakdragers
Afb. 147 Bevestigingspunten Afb. 148 Zij-afdekkingen van de bagageruimte verwijderen / dakdragers opbergen De dakdwarsdragers kunnen afhankelijk van de uitrusting aan de bevestigingspu ...

Mercedes-Benz C-Klasse. Opbergvak in middenconsole voorin
Opbergvak (voorbeeld) - In de richting van de pijl het sierdeel aantippen. De afdekking klapt omhoog. Opbergvak/telefoonvak onde ...

Modellen: