Mercedes-Benz C-Klasse: 4MATIC (permanente vierwielaandrijving) - Rijsystemen - Rijden en parkeren - Mercedes-Benz C-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz C-Klasse: 4MATIC (permanente vierwielaandrijving)

4MATIC zorgt voor permanente aandrijving van alle vier de wielen. Als een aangedreven wiel vanwege een te geringe grip doordraait verbetert de permanente aandrijving samen met het ESP de grip van de auto.

De 4MATIC kan het gevaar voor ongevallen bij een niet aangepaste of onoplettende rijstijl niet verminderen en de natuurkundige grenzen niet verleggen.

De 4MATIC houdt geen rekening met De 4MATIC is slechts een hulpmiddel. De bestuurder is zelf verantwoordelijk voor de veilige afstand, de gereden snelheid, het tijdig remmen en het aanhouden van de rijstrook.

Als één aangedreven wiel wegens een te geringe grip doordraait:

Aanwijzing 

De auto mag nooit worden gesleept met slechts een opgetilde as. Hierdoor kan de verdeelbak beschadigd raken. Dergelijke schade wordt niet door de Mercedes-Benz aansprakelijkheid voor gebreken gedekt. Alle wielen moeten op de weg staan of volledig opgetakeld zijn. De aanwijzingen bij het slepen van de auto met alle wielen op de grond in acht nemen.

 

Informatie 

Alleen als bij een winterse staat van het wegdek winterbanden (M+S-banden) worden gebruikt, zo nodig met sneeuwkettingen, wordt de maximale werking van de 4MATIC bereikt.

Instelling "Sport +"

In de rijmodus "Sport +" zorgt de zeer harde onderstelafstelling voor het beste contact met het wegdek. Deze modus alleen op een afgesloten circuit kiezen. Wanneer de controlel ...

Parkeerpilot

...

Zie ook:

Mercedes-Benz C-Klasse. Belangrijke veiligheidsaanwijzingen
WAARSCHUWING Brandstoffen zijn licht ontvlambaar. Bij ondeskundig werken met brandstof bestaat brand- en explosiegevaar! Beslist vuur, open licht, roken en vonkvorming vermij ...

Mazda 6. Verkeersbordherkenningsysteem (TSR)
Het verkeersbordherkenningsysteem (TSR) helpt de bestuurder te voorkomen dat verkeersborden over het hoofd worden gezien en biedt ondersteuning voor veilig rijden door tijdens het rijden op de Act ...

Modellen: