Mazda 6: Sleepmethoden - Slepen in noodgevallen - Als er zich een probleem voordoet - Mazda 6 - Instructieboekje (2017)Mazda 6: Sleepmethoden

Indien slepen noodzakelijk is, wordt het aanbevolen dit aan een deskundige reparateur, bij voorkeur een officiële Mazda reparateur of aan een erkend sleepbedrijf over te laten.

Om beschadiging van de auto te voorkomen, is het van belang dat de juiste takel- en sleepmethoden gebruikt worden. In het bijzonder bij het slepen van een 4WD voertuig waarbij alle wielen aangesloten zijn op het aandrijfaggregaat, is het juiste vervoer van de auto absoluut van groot belang om beschadiging van het aandrijfsysteem te voorkomen. Daarbij dient men de wettelijke bepalingen omtrent het slepen van auto's in acht te nemen.

Slepen in noodgevallen

Een 2WD auto die gesleept wordt dient met de aangedreven wielen (voorwielen) omhoog getakeld voortgetrokken te worden. Indien dit door buitengewoon grote schade aan de auto niet mogelijk is, dienen wieldollies gebruikt te worden.

Ontspan de handrem bij het slepen van een auto met 2WD met de achterwielen op de grond.

Een auto met 4WD welke gesleept wordt dient met alle vier wielen van de grond af gesleept te worden.

WAARSCHUWING

Sleep een auto met 4WD steeds met alle vier wielen van de grond af: Het slepen van een auto met 4WD met de voorwielen of de achterwielen op de grond is gevaarlijk, aangezien het aandrijfaggregaat daardoor beschadigd kan raken of de auto van de takelwagen kan wegdraaien en een ongeluk veroorzaken. Als het aandrijfaggregaat beschadigd is, de auto op een platte takelwagen vervoeren.

Slepen in noodgevallen

 

OPGELET
  • De auto nooit in achterwaartse richting slepen met de aangedreven wielen op de grond. Dit kan interne beschadiging van de transmissie veroorzaken.

  • De auto niet slepen met behulp van een vrijdragend takelsysteem.

    Hierdoor kan uw auto beschadigd worden. Maak steeds gebruik van wieldollies of van een takeltransportvoertuig.

Slepen in noodgevallen

Als in een noodgeval geen sleepdienst beschikbaar is, mag de auto met alle vier wielen op de grond gesleept worden met behulp van de sleephaak aan de voorzijde van de auto.

De auto mag alleen gesleept worden op een verhard wegdek over een korte afstand en met lage snelheid.

OPGELET Volg onderstaande instructies wanneer u de auto met alle vier wielen op de grond gaat slepen.

1. Schakel over naar neutraal (handgeschakelde versnellingsbak) of naar stand N (automatische transmissie).

2. Zet het contact op ACC.

3. Ontspan de handrem.

U dient er rekening mee te houden dat de rembekrachtiging en de stuurbekrachtiging niet zullen functioneren wanneer de motor niet draait.

Slepen in noodgevallen

...

Sleephaken

OPGELET Het sleepoog dient gebruikt te worden in noodsituaties, (bijvoorbeeld, bij het uit sneeuw of uit een greppel trekken van de auto). Wanneer de sleepogen gebruikt worden, di ...

Zie ook:

Volvo V40. Sproeiervloeistof - bijvullen
Om de koplampen en ruiten schoon te houden wordt sproeiervloeistof gebruikt. Gebruik sproeiervloeistof met antivries bij temperaturen onder het vriespunt.   Voor het bijvullen van de sp ...

Skoda Octavia. Inleiding voor het onderwerp
Afb. 310 Sticker met voorgeschreven brandstof Aan de binnenzijde van de tankklep staat de voor de wagen voorgeschreven brandstof vermeld afb. 310. De tankinhoud bedraagt bij wagens met voor ...

Modellen: