Mazda 6: Rijstrookafwijkingwaarschuwingsgeluid - In de volgende gevallen wordt een
waarschuwingszoemer
geactiveerd - Waarschuwings-/indicatielampjes en waarschuwingszoemers - Als er zich een probleem voordoet - Mazda 6 - Instructieboekje (2017)Mazda 6: Rijstrookafwijkingwaarschuwingsgeluid

Als terwijl het systeem in werking is bepaald wordt dat de auto op het punt staat de rijstrook te verlaten, wordt er een waarschuwingsgeluid gegeven.

OPMERKING
  • (Met rijstrookassistent (LAS) en rijstrookafwijkingwaarschuwingssysteem (LDWS)) Het volume van het waarschuwingsgeluid van de rijstrookassistent (LAS) en het rijstrookafwijkingwaarschuwingssysteem (LDWS) kan worden gewijzigd.
  • Het type waarschuwingsgeluid van de rijstrookassistent (LAS) en het rijstrookafwijkingwaarschuwingssysteem (LDWS) kan worden gewijzigd.
  • (Met rijstrookafwijkingwaarschuwingssysteem (LDWS)) Het volume van het LDWS waarschuwingsgeluid kan veranderd worden.
  • Het type van het LDWS waarschuwingsgeluid kan veranderd worden.

Waarschuwing te hoge snelheid

Als de rijsnelheid het maximumsnelheidbord dat op de Active Driving Display wordt weergegeven overschrijdt, wordt een waarschuwingsgeluid geactiveerd en gaat het gedeelte rondom het maximumsnelheidbord dat op de Active Driving Display wordt weergegeven 3 maal in oranje knipperen en als de rijsnelheid het weergegeven maximumsnelheidbord blijft overschrijden, stopt de indicatie met knipperen en licht deze constant op.

Waarschuwingspieptoon van snelheidsbegrenzer

Als de rijsnelheid de ingestelde snelheid met ongeveer 3 km/h of meer overschrijdt, klinkt er continu een waarschuwingspieptoon. De waarschuwingspieptoon klinkt totdat de rijsnelheid tot aan de ingestelde snelheid of lager vermindert.

Waarschuwing voor botsing

Als er de kans bestaat op een botsing met een voorliggend voertuig of obstakel aan de achterzijde van de auto, gaat het waarschuwingslampje in de instrumentengroep branden en wordt tegelijkertijd een waarschuwingsindicatie weergegeven in de multi-informatiedisplay of Active Driving Display en wordt met tussenpozen een waarschuwingsgeluid geactiveerd.

Rijsnelheidsalarm

De functie van het rijsnelheidsalarm is bestemd om de bestuurder via een enkele pieptoon en een waarschuwingsindicatie in de instrumentengroep te waarschuwen dat de tevoren ingestelde ...

Wanneer de achterklep/het kofferdeksel niet geopend kan worden

Als de accu van de auto uitgeput is of als er een defect is in het elektrische systeem en de achterklep/het kofferdeksel niet geopend kan worden, bij wijze van noodmaatregel de volgende procedure ...

Zie ook:

Mercedes-Benz C-Klasse. Middenconsole onder (Mercedes-AMG auto's)
    Functie Opbergvak   Asbak   Sigarettenaansteker   Contactdoos &nbs ...

Volvo V40. Motor- en interieurverwarming - meldingen
Symbolen en meldingen ten aan zien van de motor- en interieurverwarming  verschillen afhankelijk van de vraag of het om een analoog  of digitaal  instrumentenpaneel gaat. Wanneer ...

Modellen: