Mazda 6: Rijsnelheidsalarm - In de volgende gevallen wordt een
waarschuwingszoemer
geactiveerd - Waarschuwings-/indicatielampjes en waarschuwingszoemers - Als er zich een probleem voordoet - Mazda 6 - Instructieboekje (2017)Mazda 6: Rijsnelheidsalarm

De functie van het rijsnelheidsalarm is bestemd om de bestuurder via een enkele pieptoon en een waarschuwingsindicatie in de instrumentengroep te waarschuwen dat de tevoren ingestelde rijsnelheid is overschreden.

U kunt de instelling van de rijsnelheid waarbij de waarschuwing wordt gegeven veranderen.

120 km/h waarschuwingszoemer

Als de rijsnelheid hoger wordt dan 120 km/h, klinkt er gedurende 5 seconden een pieptoon.

Waarschuwingszoemer elektrische handrem

Onder de volgende omstandigheden wordt de waarschuwingszoemer geactiveerd:

Waarschuwingszoemer van stuurbekrachtiging

Als er een defect is in de stuurbekrachtiging, gaat het waarschuwingslampje voor defecte stuurbekrachtiging branden of knipperen en klinkt tegelijkertijd de zoemer.

Waarschuwingszoemer voor bandenspanning

De waarschuwingszoemer klinkt gedurende ongeveer 3 seconden wanneer er een afwijking is in de bandenspanning.

Dodehoekmonitor (BSM) waarschuwingszoemer

Vooruit rijden

De waarschuwingszoemer klinkt wanneer de richtingaanwijzerhendel wordt bediend naar de zijde waar het dodehoekmonitor (BSM) waarschuwingslampje brandt.

OPMERKING Een gebruikersfunctie is beschikbaar voor het wijzigen van het geluidsvolume van de dodehoekmonitor (BSM) waarschuwingszoemer.

Omkeren van de bandlooprichting

Als een bewegend object zoals een auto of tweewielig voertuig van links of rechts uw voertuig vanaf de achterzijde nadert, wordt de dodehoekmonitor (BSM) waarschuwingszoemer geactiveerd.

Waarschuwingen van Mazda Radar Cruise Control (MRCC) systeem

De waarschuwingen van het Mazda Radar Cruise Control (MRCC) systeem informeren de bestuurder over systeemdefecten en waarschuwingen bij gebruik wanneer dit nodig is.

Controleer op basis van de pieptoon.

Voorzorgen Te controleren punten
De pieptoon klinkt 1 keer wanneer het Mazda Radar Cruise Control (MRCC) systeem in werking is De rijsnelheid is langzamer dan 25 km/h en het Mazda Radar Cruise Control (MRCC) systeem is geannuleerd.
(Europees model) De pieptoon klinkt 5 maal tijdens het rijden

(Behalve Europese modellen) Tijdens het rijden blijft de pieptoon continu klinken.

De afstand tussen uw auto en het voorliggende voertuig is te kort.

Controleer de veiligheid van de omgeving en verminder snelheid.

Wanneer het Mazda Radar Cruise Control (MRCC) systeem in werking is klinkt er een pieptoon en geeft de multi-informatiedisplay aan dat er een probleem is met het Mazda Radar Cruise Control (MRCC) systeem. Dit kan duiden op een defect in het systeem.

Laat uw auto bij een deskundige reparateur, bij voorkeur een officiële Mazda reparateur controleren.

i-stop waarschuwingszoemer

Als het stationair draaien van de motor is gestopt en het bestuurdersportier wordt geopend, klinkt er een waarschuwingstoon om de bestuurder te attenderen dat het stationair ...

Rijstrookafwijkingwaarschuwingsgeluid

Als terwijl het systeem in werking is bepaald wordt dat de auto op het punt staat de rijstrook te verlaten, wordt er een waarschuwingsgeluid gegeven. OPMERKING (Met rijstro ...

Zie ook:

Volvo V40. Rijbaanassistent - bediening
De rijbaanassistent wordt in verschillende situaties gecompleteerd met duidelijke grafische voorstellingen op het instrumentenpaneel. Hier volgen enkele voorbeelden: N.B. Het LKA staat uit ...

Mercedes-Benz C-Klasse. Algemene aanwijzingen
  De HOLD-functie ondersteunt u naar wens bij: het wegrijden, in het bijzonder op een helling het manoeuvreren op een helling ...

Modellen: