Mazda 6: Motorkoelvloeistoftemperatuurmeter
(Zonder multi-informatiedisplay) - Meters en tellers - Instrumentengroep en display - Tijdens het rijden - Mazda 6 - Instructieboekje (2017)Mazda 6: Motorkoelvloeistoftemperatuurmeter (Zonder multi-informatiedisplay)

Mazda 6 / Mazda 6 - Instructieboekje (2017) / Tijdens het rijden / Instrumentengroep en display / Meters en tellers / Motorkoelvloeistoftemperatuurmeter (Zonder multi-informatiedisplay)

Toont de motorkoelvloeistoftemperatuur.

De witte meter geeft aan dat de motorkoelvloeistoftemperatuur laag is en de rode meter geeft aan dat de motorkoelvloeistoftemperatuur hoog is en dat de motor oververhit is.

OPGELET Als de indicator van de motorkoelvloeistoftemperatuurmeter knippert, bestaat de mogelijkheid dat de motor oververhit is. Parkeer de auto onmiddellijk op een veilige plaats en neem de juiste maatregelen. Als u met de auto blijft doorrijden, kan dit schade aan de motor veroorzaken.

 

OPMERKING
  • De temperatuureenheid (Celsius/ Fahrenheit) van de display van de motorkoelvloeistoftemperatuurmeter verandert in samenhang met de temperatuureenheid van de buitentemperatuurdisplay.
  • Tijdens normaal rijden stabiliseert de motorkoelvloeistoftemperatuur bij 100 ºC of lager en geeft de meter een bereik aan van minder dan 100 ºC.
  • Als de belasting van de motor toeneemt en de motorkoelvloeistoftemperatuur hoger wordt dan 100 ºC, geeft de meter de motorkoelvloeistoftemperatuur aan.

Toerenteller

De toerenteller geeft het motortoerental in duizenden omwentelingen per minuut (omw/min) aan. OPGELET Laat de motor niet met de naald van de toerentalmeter in de RODE ZONE draaien. Dit kan er ...

Brandstofmeter (Zonder multiinformatiedisplay)

De brandstofmeter geeft bij benadering de in de brandstoftank resterende hoeveelheid brandstof aan wanneer het contact op ON wordt gezet. Het wordt aanbevolen de tank voor meer dan 1/4 gevuld te h ...

Zie ook:

Skoda Octavia. Automatische remondersteuning
Automatische remondersteuning bij snelheidsoverschrijding Wordt tijdens de parkeermanoeuvre een snelheid van 7 km/h voor de eerste keer overschreden, dan wordt de snelheid door het systeem automati ...

Skoda Octavia. Inleiding voor het onderwerp
De koelvloeistof koelt de motor en bestaat uit water en antivries (met additieven die het koelsysteem tegen corrosie beschermen en kalkafzetting voorkomen). Het antivriesaandeel in de koelvloeist ...

Modellen: