Mazda 6: Instrumentenpaneelverlichting - Meters en tellers - Instrumentengroep en display - Tijdens het rijden - Mazda 6 - Instructieboekje (2017)Mazda 6: Instrumentenpaneelverlichting

(Zonder automatische verlichtingsregeling) Wanneer het contact op ON staat en de positielampen worden ingeschakeld, wordt de helderheid van de instrumentenpaneelverlichting gedimd.

(Met automatische verlichtingsregeling) Wanneer het contact op ON staat en de positielampen worden ingeschakeld, wordt de helderheid van de instrumentenpaneelverlichting gedimd. Wanneer echter de lichtsensor bespeurt dat de omgeving helder is, zoals wanneer de positielampen overdag worden ingeschakeld, dimt de instrumentenpaneelverlichting niet.

OPMERKING
  • (Met automatische verlichtingsregeling) Wanneer het contact in de vroege avond of bij schemering op ON wordt gezet, wordt de instrumentenpaneelverlichting gedurende enkele seconden gedimd totdat de lichtsensor de helderheid van de omgeving bespeurt, echter het is mogelijk dat na het bespeuren van de helderheid de dimmer wordt uitgeschakeld.
  • Wanneer de positielampen worden ingeschakeld, gaat het indicatielampje van de positielampen in de instrumentengroep branden.

De helderheid van de instrumentengroep en de instrumentenpaneelverlichtingen kunnen afgesteld worden door het draaien van de knop.

Instrumentengroep en display

Functie voor uitschakelen van de verlichtingsdimmer

Wanneer het contact op ON staat en de instrumentengroep gedimd wordt, kan de verlichtingsdimmer uitgeschakeld worden door de knop van de instrumentenpaneelverlichting naar rechts te draaien totdat er een pieptoon klinkt. Als de zichtbaarheid van de instrumentengroep als gevolg van lichtinval van buiten is verminderd, de verlichtingsdimmer uitschakelen.

OPMERKING
  • (Met multi-informatiedisplay) De verlichtingsdimmer kan uitgeschakeld worden door het indrukken van de instrumentenpaneelverlichtingsknop.
  • Wanneer de verlichtingsdimmer is uitgeschakeld, kan de instrumentengroep niet gedimd worden als de positielampen zijn ingeschakeld.
  • Wanneer de verlichtingsdimmer wordt uitgeschakeld, schakelt het scherm in de middendisplay over naar de constante weergave van het dagscherm.

Brandstofmeter (Zonder multiinformatiedisplay)

De brandstofmeter geeft bij benadering de in de brandstoftank resterende hoeveelheid brandstof aan wanneer het contact op ON wordt gezet. Het wordt aanbevolen de tank voor meer dan 1/4 gevuld te h ...

Buitentemperatuurdisplay (Zonder multi-informatiedisplay)

Wanneer het contact op ON wordt gezet, wordt de buitentemperatuur getoond. OPMERKING Onder de volgende omstandigheden kan de getoonde buitentemperatuur afwijken van de werkelijke buitentemp ...

Zie ook:

Skoda Octavia. Grootlichtassistent (Light Assist)
Afb. 65 Inbouwplaats van de sensor / systeem in-/uitschakelen De grootlichtassistent (hierna systeem) schakelt het grootlicht automatisch in of uit, aangepast aan de bestaande verkeers- (ander ...

Mazda 6. Voetrem
Deze auto is uitgerust met een bekrachtigd remsysteem dat bij normaal gebruik zichzelf automatisch afstelt. In het geval de rembekrachtiging uitvalt, tengevolge van het afslaan van de motor of ...

Modellen: