Mazda 6: Instellen van het systeem - Afstelbare snelheidsbegrenzer - i-ACTIVSENSE - Tijdens het rijden - Mazda 6 - Instructieboekje (2017)Mazda 6: Instellen van het systeem

WAARSCHUWING

Controleer bij het instellen van de afstelbare snelheidsbegrenzer altijd of de omgeving veilig is: Als de snelheid lager ingesteld wordt dan de huidige rijsnelheid, wordt de rijsnelheid tot aan de ingestelde snelheid verminderd. Controleer of de omgeving veilig is en houd een veiliger afstand aan tussen de voertuigen voor u en achter u.

1. Druk op de MODE schakelaar om het systeem in te schakelen.

2. (Met kruissnelheidsregelaar) Druk voor het instellen van de snelheid op SET- . Wanneer de huidige rijsnelheid 30 km/h of meer is, wordt de snelheid ingesteld op de huidige rijsnelheid. Wanneer de huidige rijsnelheid minder is dan 30 km/h, wordt de snelheid ingesteld op 30 km/h.

(Met Mazda Radar Cruise Control (MRCC) systeem) Druk op SET+ of SET- voor het instellen van de snelheid. Wanneer de huidige rijsnelheid 30 km/h of meer is, wordt de snelheid ingesteld op de huidige rijsnelheid.

Wanneer de huidige rijsnelheid minder is dan 30 km/h, wordt de snelheid ingesteld op 30 km/h.

3. (Met kruissnelheidsregelaar) Houd voor het verhogen van de ingestelde snelheid de RES+ schakelaar continu ingedrukt. De ingestelde snelheid kan afgesteld worden in stappen van 10 km/h. De ingestelde snelheid kan ook afgesteld worden in stappen van ongeveer 1 km/h door de RES+ schakelaar kortstondig in te drukken. Bijvoorbeeld, de ingestelde snelheid neemt met ongeveer 4 km/h toe door de RES+ schakelaar 4 maal in te drukken.

(Met Mazda Radar Cruise Control (MRCC) systeem) Houd voor het verhogen van de ingestelde snelheid de SET+ schakelaar continu ingedrukt. De ingestelde snelheid kan afgesteld worden in stappen van 10 km/h. De ingestelde snelheid kan ook afgesteld worden in stappen van ongeveer 1 km/h door de SET+ schakelaar kortstondig in te drukken. Bijvoorbeeld, de ingestelde snelheid neemt met ongeveer 4 km/h toe door de SET+ schakelaar 4 maal in te drukken.

4. Houd voor het verlagen van de ingestelde snelheid de SET- schakelaar continu ingedrukt. De ingestelde snelheid kan omlaag afgesteld worden in stappen van 10 km/h.

De ingestelde snelheid kan ook afgesteld worden in stappen van ongeveer 1 km/h door de SET- schakelaar kortstondig in te drukken. Bijvoorbeeld, de ingestelde snelheid neemt met ongeveer 4 km/h af door de SET- schakelaar 4 maal in te drukken.

OPMERKING
  • (Met kruissnelheidsregelaar) Druk wanneer de ingestelde rijsnelheid in de instrumentengroep wordt getoond op de RES / schakelaar om de getoonde rijsnelheid in te stellen.

    (Met Mazda Radar Cruise Control (MRCC) systeem) Druk wanneer de ingestelde rijsnelheid in de instrumentengroep wordt getoond op de RES schakelaar om de getoonde rijsnelheid in te stellen.

  • Het systeem wordt tijdelijk uitgeschakeld bij accelereren door krachtig intrappen van het gaspedaal, echter de werking wordt hervat wanneer de rijsnelheid tot aan de ingestelde snelheid of minder afneemt.
  • Bij het afrijden van een helling is het mogelijk dat de rijsnelheid de ingestelde snelheid overschrijdt.

Activering/deactivering

OPMERKING Wanneer het contact uit wordt gezet, wordt de systeemtoestand aangehouden die bestond alvorens het werd uitgeschakeld. Als bijvoorbeeld het contact uit wordt gezet terwijl de a ...

Tijdelijk annuleren van het systeem

Het systeem wordt tijdelijk geannuleerd (standby status) wanneer een van de volgende handelingen wordt uitgevoerd terwijl de afstelbare snelheidsbegrenzer getoond wordt. OFF/CAN schakelaar wo ...

Zie ook:

Volvo V40. Auto opnemen
Bij het opnemen van de auto is het belangrijk dat u de krik of de dragerarmen onder de voorziene steunpunten in het onderstel van de auto aanbrengt. N.B. Volvo adviseert u alleen de krik t ...

Hyundai Ioniq Electric. Verzorging van veiligheidsgordels
Veiligheidsgordels mogen niet worden gedemonteerd of gemodificeerd. Verder moet er op worden gelet dat de gordels en de onderdelen daarvan niet beschadigd worden door de scharnieren van de stoelen ...

Modellen: