Mazda 6: Gewichtsbeperkingen - Slepen - Alvorens te gaan rijden - Mazda 6 - Instructieboekje (2017)Mazda 6: Gewichtsbeperkingen

Het totale aanhangergewicht, bruto totaalgewicht en kogeldruk dienen zich binnen de voorgeschreven limieten te bevinden zoals aangegeven in de Tabel van Aanhangergewichten.

TOTALE AANHANGERGEWICHT:

Som van de gewichten van de aanhanger en de lading er van.

BRUTO TOTAALGEWICHT:

Som van het totale aanhangergewicht en het gewicht van het trekkende voertuig; inclusief trekhaak, passagiers en lading.

KOGELDRUK VAN AANHANGER:

Het gewicht dat op de tong van de aanhanger drukt. Dit kan gevarieerd worden door bij het laden van de aanhanger de gewichtsverdeling te veranderen.

OPGELET Let bij het trekken van een aanhangwagen op grote hoogte op de verschillen in aanhangergewicht. Verminder op hoogten boven 1000 meter het aanhangergewicht altijd met 10% van het gewicht aangegeven onder de rubriek bruto totaalgewicht in de tabel van maximum aanhangergewichten voor elke verdere 1000 meter toename in hoogte. Als het bepaalde maximale totale aanhangergewicht wordt overgeschreden, kan dit schade aan de motor en overige onderdelen van het aandrijfaggregaat veroorzaken.

Tabel van maximum aanhangergewichten

Europa/Helling tot 12%

Slepen

Slepen

×: Beschikbaar
-: Niet beschikbaar

KOGELDRUK VAN AANHANGER: 75 kg

Duitsland en Oostenrijk/Helling tot 8%

Slepen

Slepen

×: Beschikbaar
-: Niet beschikbaar

KOGELDRUK VAN AANHANGER: 75 kg

Rusland/Helling tot 12%

Slepen

×: Beschikbaar
-: Niet beschikbaar

KOGELDRUK VAN AANHANGER: 75 kg

Israël/Helling tot 12%

Slepen

×: Beschikbaar
-: Niet beschikbaar

KOGELDRUK VAN AANHANGER: 75 kg

Zuid-Afrika/Helling tot 12%

Slepen

×: Beschikbaar
-: Niet beschikbaar

KOGELDRUK VAN AANHANGER: 75 kg

WAARSCHUWING

Zorg er voor dat het gewicht van de te trekken lading nooit meer bedraagt dan de voorgeschreven limieten zoals aangegeven in de Tabel van Aanhangergewichten: Het is gevaarlijk wanneer u probeert een aanhanger te trekken waarvan het gewicht het toegestane totaalgewicht overschrijdt, aangezien dit ernstige problemen ten aanzien van de wegligging en de rijprestaties tot gevolg kan hebben, hetgeen tot persoonlijk letsel en/of schade aan de auto kan leiden.

Zorg er voor dat de kogeldruk nooit meer bedraagt dan de voorgeschreven limieten zoals aangegeven in de Tabel van Aanhangergewichten: Het is gevaarlijk wanneer een aanhanger belast wordt met meer gewicht aan de achterzijde dan aan de voorzijde. Dit kan tot gevolg hebben dat u de macht over het stuur verliest en een ongeluk veroorzaakt.

 

OPMERKING
  • Het totale aanhangergewicht en de kogeldruk kan worden bepaald door het gewicht van de aanhanger op een weegbrug (bij een weegstation langs de snelweg of bij een transportbedrijf) te controleren.
  • Een juist totaal aanhangergewicht en kogeldruk kan het gevaar voorkomen dat de aanhanger als gevolg van zijwind, slechte wegen of andere oorzaken gaat slingeren.

Slepen

Trekken van caravans en aanhangers (Europa/Rusland/Turkije/Israël/Zuid-Afrika) Uw Mazda is in eerste instantie ontworpen en gebouwd voor het vervoer van passagiers en lading. Als u een aa ...

Trekhaak

Maak bij het trekken van een aanhanger gebruik van de juiste trekhaak. Het wordt aanbevolen gebruik te maken van een originele Mazda trekhaak. Gebruik de originele gaten die door de autofabrikan ...

Zie ook:

Mercedes-Benz C-Klasse. WARM-UP
  Digitale snelheidsmeter Schakelindicatie Vuldruk Motorolietemperatu ...

Seat Leon. SEAT rijprogramma's (SEAT Drive Profile)*
Inleiding De bestuurder heeft dankzij de SEAT Drive Profile de keuze uit vier profielen of modi, normaal, sport, eco en individueel, waarbij het gedrag van de diverse functies van de wagen wo ...

Modellen: