Mazda 6: Elektrische handrem - Remsysteem - Remmen - Tijdens het rijden - Mazda 6 - Instructieboekje (2017)Mazda 6: Elektrische handrem

De elektrische handreminstallatie trekt de handrem aan met behulp van een elektrische motor. Wanneer de elektrische handrem wordt aangetrokken, gaat het indicatielampje van de elektrische handremschakelaar branden.

Remmen

WAARSCHUWING

Ga niet met de auto rijden terwijl de elektrische handrem is aangetrokken: Als er met aangetrokken handrem met de auto wordt gereden, kunnen de remonderdelen oververhit raken en kan het remsysteem onklaar worden, wat ongelukken kan veroorzaken.

Zet de elektrische handrem vrij voordat u gaat rijden en controleer dat het indicatielampje van de elektrische handrem uit is.

 

OPMERKING
 • De elektrische handrem kan niet aangetrokken of vrijgezet worden wanneer de accu van de auto uitgeput is.
 • Tijdens het aantrekken of vrijzetten van de elektrische handrem is een werkingsgeluid hoorbaar, echter dit duidt niet op een defect.
 • Als de elektrische handrem gedurende langere tijd niet wordt gebruikt, wordt terwijl de auto geparkeerd staat een automatische inspectie van het systeem uitgevoerd.

  Er is een werkingsgeluid hoorbaar, echter dit duidt niet op een probleem.

 • Wanneer de elektrische handrem wordt aangetrokken en het contact op OFF wordt gezet, is er een werkingsgeluid hoorbaar, echter dit duidt niet op een probleem.
 • Het is mogelijk dat het rempedaal beweegt terwijl de elektrische handrem wordt aangetrokken of vrijgezet, echter dit duidt niet op een probleem.
 • Als tijdens het rijden continu aan de elektrische handremschakelaar wordt getrokken, wordt de elektrische handrem aangetrokken en wordt de waarschuwingszoemer van de elektrische handrem geactiveerd.

  Wanneer de schakelaar wordt losgelaten, wordt de elektrische handrem vrijgezet en stopt de zoemtoon.

 

OPMERKING
 • Als de elektrische handrem wordt aangetrokken terwijl het contact uit staat of in de stand ACC staat, is het mogelijk dat het indicatielampje van de elektrische handrem in de instrumentengroep en het indicatielampje in de schakelaar gedurende 15 seconden gaan branden.
 • Wanneer u de auto door een automatische autowasinstallatie laat rijden, kan het nodig zijn het contact uit te zetten en de handrem vrij te zetten, afhankelijk van het type automatische autowasinstallatie.

Aantrekken van de elektrische handrem

De elektrische handrem kan worden aangetrokken ongeacht de stand van de contactschakelaar.

Trap het rempedaal stevig in en trek de elektrische handremschakelaar omhoog.

De elektrische handrem wordt aangetrokken en het elektrische handremindicatielampje en het indicatielampje van de elektrische handremschakelaar gaan branden.

Vrijzetten van de elektrische handrem

De elektrische handrem kan vrijgezet worden terwijl het contact op ON staat of de motor draait. Wanneer de elektrische handrem wordt vrijgezet, gaan het elektrische handremindicatielampje en het indicatielampje van de elektrische handremschakelaar uit.

Handmatig vrijzetten van de elektrische handrem

Trap het rempedaal stevig in en druk de elektrische handremschakelaar omlaag.

Trap het rempedaal stevig in en druk de elektrische handremschakelaar in.

Als de elektrische handremschakelaar wordt ingedrukt zonder het rempedaal in te trappen, waarschuwt de display of het indicatielampje in de instrumentengroep de bestuurder dat het rempedaal niet is ingetrapt.

(Type A instrumentengroep) Er wordt een bericht getoond in de multiinformatiedisplay in de instrumentengroep.

(Type B instrumentengroep) Het rempedaalbediening vereist indicatielampje in de instrumentengroep gaat branden.

Automatisch vrijzetten van de elektrische handrem

Als het gaspedaal wordt ingetrapt terwijl de elektrische handrem is aangetrokken en aan alle onderstaande voorwaarden is voldaan, wordt de handrem automatisch vrijgezet.

(Handgeschakelde versnellingsbak)

(Automatische transmissie)

OPMERKING Als het gaspedaal door iets zoals de voet van de bestuurder wordt aangeraakt terwijl de motor draait en de elektrische handrem is aangetrokken, is het mogelijk dat de handrem automatisch wordt vrijgezet. Als u niet van plan bent meteen weg te rijden, zet dan de versnellingshendel (handgeschakelde versnellingsbak) in de neutraalstand of zet de keuzehendel (automatische transmissie) in de stand P of N.

Waarschuwingslampje

Het waarschuwingslampje gaat branden als het systeem defect is.

Voetrem

Deze auto is uitgerust met een bekrachtigd remsysteem dat bij normaal gebruik zichzelf automatisch afstelt. In het geval de rembekrachtiging uitvalt, tengevolge van het afslaan van de motor of ...

Remblokslijtage-indicator

Wanneer de schijfremblokken versleten raken, komen de ingebouwde slijtageindicators in aanraking met de remschijven. Dit veroorzaakt een piepend geluid dat als waarschuwing dient dat de remblokke ...

Zie ook:

Mercedes-Benz C-Klasse. Inschakelvoorwaarden
  De HOLD-functie kan worden ingeschakeld als aan de volgende voorwaarden is voldaan: de auto staat stil. de motor draait of is door het ECO ...

Mercedes-Benz C-Klasse. Uitparkeren
Om ervoor te zorgen dat de parkeerpilot u bij het uitparkeren ondersteunt: moet de begrenzing van de parkeerplek naar voren en achteren hoog genoeg zijn. Een stoeprand is ...

Modellen: