Mazda 6: Banden - Slepen - Alvorens te gaan rijden - Mazda 6 - Instructieboekje (2017)Mazda 6: Banden

Zorg er voor bij het trekken van een aanhanger dat de bandenspanning van alle banden overeenkomt met de voorgeschreven koude-bandenspanning, zoals aangegeven op de bandenspanningstabel welke zich op het frame van het bestuurdersportier bevindt. De bandenmaat van de aanhanger, het toegestane belastbare gewicht en de bandenspanning dient overeen te komen met de specificaties van de fabrikant.

WAARSCHUWING

Gebruik nooit het noodreservewiel tijdens het trekken van een aanhanger: Gebruik van het noodreservewiel op uw auto tijdens het trekken van een aanhanger is gevaarlijk, aangezien dit kan leiden tot het defect raken van de band en verlies van de macht over het stuur, waardoor de inzittenden van de auto letsel kunnen oplopen.

Veiligheidskettingen

Veiligheidskettingen dienen gebruikt te worden bij wijze van voorzorgsmaatregel, in het geval de aanhanger per ongeluk van de trekhaak los zou raken. Deze kettingen dienen kruiselings onder de tongplaat van de aanhanger aangebracht te worden en aan de trekstang bevestigd te worden. Laat voldoende speling over zodat volledige bochten mogelijk zijn.

Raadpleeg voor nadere bijzonderheden de literatuur die ter beschikking wordt gesteld door uw aanhanger- of trekhaakfabrikant.

WAARSCHUWING

Controleer vóór vertrek of de veiligheidsketting stevig aan zowel de aanhanger als aan het trekkende voertuig is bevestigd: Het trekken van een aanhanger zonder gebruik te maken van een veiligheidsketting die stevig aan zowel de aanhanger als aan het trekkende voertuig is bevestigd, is gevaarlijk.

Als er schade ontstaat aan de aanhangerkoppeling of de trekstangkogel, kan de aanhanger naar een andere rijbaan uitzwenken en een botsing veroorzaken.

Trekhaak

Maak bij het trekken van een aanhanger gebruik van de juiste trekhaak. Het wordt aanbevolen gebruik te maken van een originele Mazda trekhaak. Gebruik de originele gaten die door de autofabrikan ...

Aanhangerverlichting

OPGELET Sluit het verlichtingssysteem van een aanhanger niet rechtstreeks aan op het verlichtingssysteem van uw Mazda. Hierdoor kan de elektrische installatie en het verlichtingssysteem va ...

Zie ook:

Renault Megane. Banden (veiligheid, wielen, wintergebruik)
De banden vormen de enige verbinding tussen de auto en het wegdek, het is daarom van het grootste belang dat zij in goede staat verkeren. Houd u strikt aan de wettelijke voorschriften op dit gebi ...

Hyundai Ioniq Electric. Schuifdak
Indien uw auto is uitgerust met een schuifdak, kunt u dit met behulp van de schakelaar in de dakconsole open- en dichtschuiven of kantelen. Het schuifdak kan elektrisch geopend, gesloten en gek ...

Modellen: