Mazda 6: Anti-blokkeer remsysteem
(ABS) - ABS/TCS/DSC - Tijdens het rijden - Mazda 6 - Instructieboekje (2017)Mazda 6: Anti-blokkeer remsysteem (ABS)

De besturingseenheid van het ABS systeem houdt de snelheid van elk wiel voortdurend in het oog. Zodra een van de wielen op het punt staat te blokkeren, zorgt het ABS systeem er voor dat de remkracht op het betreffende wiel automatisch met korte tussenpozen onderbroken wordt.

Het is mogelijk dat de bestuurder dan een lichte trilling in het rempedaal voelt en een kloppend geluid in het remsysteem hoort.

Dit is de normale werking van het ABS systeem. Blijf het rempedaal ingetrapt houden zonder de remmen te pompen.

Het waarschuwingslampje gaat branden als het systeem defect is.

WAARSCHUWING

Het ABS systeem kan niet beschouwd worden als remedie voor onveilige rijtechnieken: Het ABS systeem biedt geen vrijwaring tegen onveilig of roekeloos rijgedrag, buitensporig hoge snelheden, het te dicht achter een ander voertuig rijden, rijden op ijs en sneeuw of aquaplaning (tengevolge van een laag water op het wegdek wordt de wrijvingskracht van de banden verminderd). Ongelukken blijven dan nog steeds mogelijk.

 

OPMERKING
  • Houd er rekening mee dat de remafstand langer is op wegen met een losse bovenlaag, (zoals sneeuw of grind) welke zich vaak boven op het verharde wegdek bevindt.

    Onder dergelijke omstandigheden kan het voorkomen dat een auto met een conventioneel remsysteem sneller tot stilstand komt omdat bij het slippen van de wielen een laag los materiaal door de banden als een blok opgestuwd wordt.

  • Bij het starten van de motor of onmiddellijk na het wegrijden met de auto kan het werkingsgeluid van het ABS systeem hoorbaar zijn, dit duidt echter niet op een defect.

ABS/TCS/DSC

...

Anti-wielspin regeling (TCS)

De anti-wielspin regeling (TCS) zorgt via regeling van het motorkoppel en de remmen voor een verhoging van de aandrijfkracht en een verbetering van de veiligheid. Wanneer door het TCS systeem het ...

Zie ook:

Mercedes-Benz C-Klasse. Dvd-video bedienen
- Multimediasysteem inschakelen. - Met in het stuurwiel de menulijst openen. - Met of in het stuurwie ...

Skoda Octavia. Hoofdmenu
Geldt voor het infotainment Columbus, Amundsen, Bolero. Afb. 194 Hoofdmenu tekstberichten In het hoofdmenu Telefoon de functietoets aantippen, het hoofdmenu voor tekstberichten wordt ...

Modellen: