Mazda 6: Ankerplaat - Installeren van kinderzitjes - Kinderzitje - Belangrijke veiligheidsuitrusting - Mazda 6 - Instructieboekje (2017)Mazda 6: Ankerplaat

De auto is uitgerust met ankersteunen voor de bevestiging van kinderzitjes. Bepaal de plaats van de ankersteunen aan de hand van de afbeelding.

Voor het installeren van een kinderzitje, de hoofdsteun verwijderen. Volg altijd de aanwijzingen in de gebruiksaanwijzing van het kinderzitje.

Plaats van ankerplaat Gebruik bij het installeren van een kinderzitje uitgerust met een spanriem de aangegeven plaatsen van de ankersteunen.

Kinderzitje

WAARSCHUWING

Bevestig de spanriem altijd aan het juiste spanriemverankeringspunt: Bevestigen van de spanriem aan het verkeerde spanriemverankeringspunt is gevaarlijk. Bij een botsing zou de spanriem los kunnen schieten waardoor het kinderzitje zou kunnen losraken. Als het kinderzitje van zijn plaats schuift, zou dit aan het kind letsel mogelijk met dodelijke afloop kunnen toebrengen.

 

WAARSCHUWING

Verwijder altijd de hoofdsteun en bevestig de spanriem: Het bevestigen van de spanriem bovenop de hoofdsteun is gevaarlijk.

Bij een botsing kan de spanriem van de hoofdsteun afglijden, waardoor het kinderzitje zou kunnen losraken.

Het kinderzitje zou van zijn plaats kunnen schuiven en het kind letsel mogelijk met dodelijke afloop kunnen toebrengen.

Kinderzitje

Installeer altijd de hoofdsteun en stel deze nadat het kinderzitje is verwijderd in de juiste positie af: Rijden zonder de hoofdsteun is gevaarlijk, aangezien tijdens plotseling afremmen of een botsing het hoofd van de inzittende dan niet tegen schokken is beschermd, wat ernstig of dodelijk letsel tot gevolg kan hebben.

Installeren van kinderzitjes

...

Gebruik van de veiligheidsgordel

Volg bij het installeren van een kinderzitje de gebruiksaanwijzing die bij het product wordt geleverd. Verwijder bovendien de hoofdsteun. Gebruik van Isofix-ankers WAARSCHUWINGVolg de instru ...

Zie ook:

Mercedes-Benz C-Klasse. Aanhangwagen afkoppelen
WAARSCHUWING Als u een aanhangwagen met oplooprem in geremde staat afkoppelt, kan uw hand tussen de auto en de aanhangwagendissel worden ingeklemd. Er bestaat gevaar voor let ...

Renault Megane. Handbediende airconditioning
  Bedieningsknoppen Regeling van de luchttemperatuur/functie "Helder zicht" Ontdooien/verwarmen van de achterruit en, afhankelijk van de auto, van de spiegels. Airconditioning Luc ...

Modellen: