Mazda 6: Afstandbediende
portiervergrendeling - Sleutels - Alvorens te gaan rijden - Mazda 6 - Instructieboekje (2017)Mazda 6: Afstandbediende portiervergrendeling

Mazda 6 / Mazda 6 - Instructieboekje (2017) / Alvorens te gaan rijden / Sleutels / Afstandbediende portiervergrendeling

Dit systeem maakt gebruik van de sleuteltoetsen om op afstand de portieren en de achterklep/het kofferdeksel te vergrendelen en te ontgrendelen en opent het kofferdeksel.

Het systeem kan de motor starten zonder dat u de sleutel uit uw portemonnee of zak hoeft te nemen.

Bediening van het anti-diefstal beveiligingssysteem is ook mogelijk bij modellen die voorzien zijn van een antidiefstal beveiligingssysteem.

Systeemdefecten of waarschuwingen worden aangegeven door de volgende waarschuwingslampjes of pieptonen.

Controleer bij auto's met een A type instrumentengroep het getoonde bericht voor meer informatie en laat de auto indien nodig door een deskundige reparateur inspecteren, bij voorkeur een officiële Mazda reparateur, overeenkomstig de indicatie.

In geval u problemen heeft met de functies van de sleutel, raadpleegt u een deskundige reparateur, bij voorkeur een officiële Mazda reparateur.

Als uw sleutel verloren is geraakt of gestolen is, zo spoedig mogelijk contact opnemen met een officiële Mazda reparateur voor een nieuwe sleutel en de verloren of gestolen sleutel onbruikbaar laten maken.

OPGELET Veranderingen of modificaties die niet uitdrukkelijk zijn goedgekeurd door de partij die verantwoordelijk is voor de compliantie kunnen de garantie op de apparatuur ongeldig maken.

 

OPMERKING
  • De werking van het afstandbediende portiervergrendelingssysteem kan als gevolg van plaatselijke omstandigheden variëren.
  • Het afstandbediende portiervergrendelingssysteem is volledig operationeel (portier/ achterklep/kofferdeksel vergrendelen/ontgrendelen) wanneer het contact uit gezet is. Het systeem functioneert niet als het contact in een andere stand dan uit wordt gezet.
  • Indien de sleutel niet functioneert wanneer u een toets indrukt of de gebruiksafstand te klein wordt, is de batterij mogelijk bijna uitgeput.

    Zie voor het plaatsen van een nieuwe batterij Vernieuwen van de sleutelbatterij.

 

OPMERKING
  • De levensduur van de batterij is ongeveer 1 jaar. Vervang de batterij door een nieuwe als het KEY indicatielampje (groen) in de instrumentengroep gaat knipperen (bij voertuigen met type A instrumentengroep, worden berichten getoond in de instrumentengroep). Het wordt aanbevolen de batterij ongeveer eenmaal per jaar te vernieuwen, omdat de kans bestaat dat het KEY waarschuwingslampje/ indicatielampje niet gaat branden of knipperen, afhankelijk van hoe snel de batterij uitgeput is geraakt.

  • Extra sleutels zijn verkrijgbaar bij een officiële Mazda reparateur.

    Per auto kunnen in totaal 6 sleutels met de afstandbediende portiervergrendelingsfuncties gebruikt worden. Breng wanneer u extra sleutels nodig heeft alle sleutels naar een officiële Mazda reparateur.

Sleutels

WAARSCHUWINGLaat nooit de sleutel in uw auto achter wanneer er zich kinderen in bevinden en bewaar ze op een plaats waar uw kinderen ze niet kunnen vinden en er niet mee kunnen spelen: ...

Zender

OPMERKING (Europees model) De koplampen worden in-/ uitgeschakeld door bediening van de zender. Zie Vertrekverlichting. (Met anti-diefstal beveiligingssysteem) De waarschuw ...

Zie ook:

Mercedes-Benz C-Klasse. Koelvloeistof
Belangrijke veiligheidsaanwijzingen WAARSCHUWING Als antivriesmiddel op hete onderdelen in de motorruimte terecht komt, kan deze ontsteken. Er bestaat gevaar voor brand en letsel! ...

Mercedes-Benz C-Klasse. Motorolie
Algemene aanwijzingen Bij de omgang met motorolie de belangrijke veiligheidsaanwijzingen over bedrijfsstoffen in acht nemen . Voor de functie en levensduur van een mot ...

Modellen: