Hyundai Ioniq Electric: Werking LKAS - Lane keeping assist-systeem (LKAS) - Rijden met uw auto - Hyundai Ioniq Electric - InstructieboekjeHyundai Ioniq Electric: Werking LKAS

Werking LKAS

Activeren van het LKAS: Druk op de toets LKAS onder op het dashboard, links van de bestuurder, terwijl de startknop in stand ON staat.

Het controlelampje in het instrumentenpaneel zal in eerste instantie wit branden. Dit geeft aan dat het LKAS in de status GEREED en NIET INGESCHAKEID staat.

Activeren LKAS

Activeren LKAS

WAARSCHUWING
Het Lane Keeping Assist System is een systeem dat moet voorkomen dat de bestuurder onbedoeld zijn rijstrook verlaat. De bestuurder moet echter niet uitsluitend op het systeem vertrouwen, maar tijdens het rijden altijd op de wegomstandigheden letten.

Activeren LKAS

Activeren LKAS

Activeren LKAS

Als niet aan alle voorwaarden wordt voldaan om het LKAS te activeren, werkt het systeem als LDWS (Lane Departure Warning-systeem) en wordt de bestuurder alleen gewaarschuwd als hij rijstrookmarkeringen overschrijdt.

Houd uw handen op het stuur

Houd uw handen op het stuur

Als de bestuurder gedurende enkele seconden de handen van het stuurwiel neemt terwijl het LKAS is geactiveerd, waarschuwt het systeem de bestuurder met zichtbare en hoorbare signalen.

WAARSCHUWING
De waarschuwingsmelding kan laat worden weergegeven, afhankelijk van de wegcondities.

Houd het stuurwiel daarom tijdens het rijden altijd met beide handen vast.

Houd uw handen op het stuur

Geen bestuurdersgrip. LKAS uitgeschakeld

Als de bestuurder zijn handen na enkele seconden nog niet op het stuurwiel heeft gelegd, wordt het stuurwiel niet door het systeem bediend en wordt de bestuurder alleen gewaarschuwd wanneer de bestuurder de rijstrookmarkering overschrijdt.

Als de bestuurder echter zijn handen weer op het stuurwiel heeft gelegd, wordt het stuurwiel weer door het systeem bediend.

WAARSCHUWING
  • De bestuurder is verantwoordelijk voor een juiste bediening van het stuurwiel.
  • Schakel in onderstaande situaties het systeem uit en bedien de auto zelf.
  • Bij slecht weer
  • Wanneer de toestand van het wegdek slecht is
  • Wanneer de bestuurder regelmatig zelf het stuurwiel moet bedienen.

Informatie

In de volgende gevallen zal het LKAS-systeem zich niet in de status ENABLED (ingeschakeld) bevinden en wordt het stuurwiel niet bediend:

Informatie Rijd wanneer het systeem is ingeschakeld of direct na het wisselen van rijstrook in het midden van de rijstrook. Anders levert het systeem geen stuurassistentie.

Lane keeping assist-systeem (LKAS)

Het Lane Keeping Assist System signaleert rijstrookmarkeringen op de weg en assisteert de bestuurder bij het besturen van de auto om de auto in de juiste rijstrook te houden. Als het systeem ...

Waarschuwingslampje en - melding

Check LKAS Bij een storing in het systeem verschijnt er gedurende enkele seconden een melding. Als het probleem blijft bestaan zal het controlelampje storing LKAS gaan branden. Controlelampje ...

Zie ook:

Mercedes-Benz C-Klasse. Belangrijke veiligheidsaanwijzingen
De 360º-camera is slechts een hulpmiddel en toont mogelijkerwijs obstakels in een ander perspectief, niet goed of geheel niet. Bij gebruik van de 360º-camera moet u altijd zelf goed blij ...

Mercedes-Benz C-Klasse. Belangrijke veiligheidsaanwijzingen
WAARSCHUWING Een ontgrendelde motorkap kan tijdens het rijden opengaan en het zicht belemmeren. Er bestaat gevaar voor ongevallen! De motorkap nooit ontgrendelen tijdens het r ...

Modellen: