Hyundai Ioniq Electric: Voertuiggewicht - Rijden met uw auto - Hyundai Ioniq Electric - InstructieboekjeHyundai Ioniq Electric: Voertuiggewicht

Twee labels op de dorpel van het bestuurdersportier geven aan voor welke belading uw auto ontworpen is: het informatielabel en het typeplaatje.

Zorg ervoor dat u, voordat u uw auto gaat beladen, weet wat de volgende termen betekenen, zodat u uw auto op de juiste manier kunt beladen. De informatie vindt u bij de specificaties en op het typeplaatje:

Rijklaar gewicht
Dit is het gewicht van de auto met een volle brandstoftank en de complete standaarduitrusting. Dit gewicht is zonder passagiers, lading en extra uitrusting.

Leeggewicht
Dit is het gewicht van de auto bij aflevering plus het gewicht van de achteraf gemonteerde uitrusting.

Belading
Dit getal heeft betrekking op al het gewicht dat opgeteld wordt bij het rijklaar gewicht, dus het gewicht van de lading en de extra uitrusting.

GAW (maximale asbelasting)
Dit is het totaalgewicht op elke as (voor en achter), opgebouwd uit het rijklaar gewicht en de totale belasting.

GAWR (maximale toelaatbare asbelasting)
Dit is de maximale toegestane belasting op een enkele as (voor of achter). Deze cijfers staan op het typeplaatje. De totale belasting op een as mag de GAWR nooit overschrijden.

GVW (maximaal toelaatbaar totaalgewicht)
Dit is het rijklaar gewicht plus het gewicht van de lading en van de passagiers.

GVWR (maximale massa voertuig)
Dit is het maximaal toelaatbaar gewicht van de volledig belaste auto (inclusief opties, uitrusting, passagiers en lading). De GVWR staat op het typeplaatje op de dorpel van het bestuurdersportier.

Overbeladen

WAARSCHUWING
De maximaal toelaatbare asbelasting en de maximale massa van de auto staan vermeld op het typeplaatje bevestigd aan het bestuurdersportier (of voorpassagiersportier). Het overschrijden van deze waardes kan een ongeval of schade aan de auto veroorzaken. U kunt het gewicht van uw lading berekenen door de voorwerpen (en personen) vooraf te wegen.

Wees voorzichtig uw auto niet te overbeladen.

Rijden met een aanhanger

Het rijden met een aanhanger wordt voor deze auto niet aanbevolen.

Voorzorgsmaatregelen voor rijden in de winter

Gebruik hoogwaardige ethyleenglycol koelvloeistof Uw auto wordt afgeleverd met een koelsysteem dat gevuld is met hoogwaardige ethyleenglycol koelvloeistof. Alleen dit type koelvloeistof helpt cor ...

Wat te doen in een noodgeval

...

Zie ook:

Mercedes-Benz C-Klasse. Veiligheidsgordel omgespen en instellen
De veiligheidsaanwijzingen met betrekking tot de veiligheidsgordel  en de aanwijzingen met betrekking tot het correcte gebruik van de veiligheidsgo ...

Renault Megane. Veiligheidsvoorzieningen bescherming zijkant
Zijairbags De zijairbag is aan de kant van het portier ondergebracht in de rugleuning van de voorstoelen en komt in werking om de inzittenden te beschermen bij een zware aanrijding tegen de zijka ...

Modellen: