Hyundai Ioniq Electric: Uitleg werking autoradio - Multimediasysteem - Multimediasysteem - Hyundai Ioniq Electric - InstructieboekjeHyundai Ioniq Electric: Uitleg werking autoradio

FM-ontvangst

Uitleg werking autoradio

AM- en FM-radiozenders worden door zendmasten overal in het land uitgezonden. Ze worden door de antenne van uw auto ontvangen.

Het signaal wordt vervolgens ontvangen door de radio en doorgestuurd naar de luidsprekers in uw auto.

Als een krachtig radiosignaal uw auto bereikt, zorgt de moderne techniek van uw audiosysteem voor een hoge kwaliteit van de geluidsweergave. In sommige gevallen is het door uw auto ontvangen signaal echter niet krachtig en helder.

Dit kan worden veroorzaakt door bijvoorbeeld de afstand tot de radiozender, andere krachtige zenders in de nabijheid of de aanwezigheid van gebouwen, bruggen of andere grote obstakels in het desbetreffende gebied.

AM-(MW-, LW-) ontvangst

Uitleg werking autoradio

AM-radiozenders kunnen over een grotere afstand worden ontvangen dan FM-radiozenders.

Dit komt doordat AM-radiogolven met een lage frequentie worden uitgezonden. Deze lange golven met een lage frequentie volgen het aardoppervlak en verplaatsen zich niet recht naar buiten, de atmosfeer in. Bovendien ontwijken ze obstakels, zodat een betere signaaldekking het gevolg is.

FM-radiozender

FM-radiozender

FM-radiozenders worden met een hoge frequentie uitgezonden en volgen hierbij niet het aardoppervlak.

Daarom ontstaat bij FMradiozenders op een relatief korte afstand van de radiozender vervorming. Bovendien ondervinden FM-signalen nadelige invloeden van gebouwen, bergen of andere obstakels. Dit kan een geluidsweergave tot gevolg hebben waarbij u veronderstelt dat uw radio niet in orde is. De volgende situaties zijn normaal en duiden niet op problemen met de radio:

FM-radiozender

FM-radiozender

Een mobiele telefoon of een radio met zend- en ontvanginstallatie gebruiken

Wanneer u in de auto een mobiele telefoon gebruikt, kan het audiosysteem ruis gaan produceren.

Dit duidt niet op een storing in het audioapparaat. Gebruik in dat geval de mobiele telefoon zo ver mogelijk uit de buurt van het audioapparaat.

AANWIJZING
Bij het gebruik van communicatiesystemen zoals een mobiele telefoon of een radio in de auto moet een aparte, externe antenne worden geplaatst.

Wanneer een mobiele telefoon of een radio uitsluitend met een interne antenne wordt gebruikt, kan dit het elektrische systeem in de auto storen en een veilige bediening van de auto nadelig beïnvloeden.

 

WAARSCHUWING
Gebruik uw mobiele telefoon niet tijdens het rijden. Zet de auto op een veilige plaats stil als u uw mobiele telefoon toch wilt gebruiken.

iPod
iPod is een geregistreerd handelsmerk van Apple Inc.

Bluetooth Wireless Technology
Het woord Bluetooth en het Bluetooth-merk en -logo zijn geregistreerde handelsmerken van Bluetooth SIG, Inc. en elk gebruik hiervan door HYUNDAI is toegestaan onder licentie.

Andere handelsmerken en handelsnamen zijn eigendom van de respectievelijke eigenaren.

Een mobiele telefoon of een radio met zend- en ontvanginstallatie gebruiken

Bluetooth Wireless Technology handsfree

U kunt de telefoon draadloos gebruiken dankzij Bluetooth Wireless Technology. Toets bellen/beantwoorden Toets gesprek beëindigen Microfoon Audio: Zie voor meer informatie AUDIO in ...

Audio (Met Touchscreen)

■ Type A (Met Bluetooth Wireless Technology) ...

Zie ook:

Skoda Octavia. Wagen met de knop voor centrale vergrendeling vergrendelen/ontgrendelen
Afb. 51 Knop voor de centrale vergrendeling Voorwaarden voor het vergrendelen/ontgrendelen met de knop voor centrale vergrendeling. De wagen is niet van buitenaf vergrendeld. Alle portie ...

Mercedes-Benz C-Klasse. Active Brake Assist System in- of uitschakelen
- Met in het stuurwiel de menulijst openen. - Met of in het stuurwiel het menu Instellingen selecteren. - Met in het stuur ...

Modellen: