Hyundai Ioniq Electric: Storing in het systeem - Autonomous emergency braking (AEB) - Rijden met uw auto - Hyundai Ioniq Electric - InstructieboekjeHyundai Ioniq Electric: Storing in het systeem

Storing in het systeem

Controleer AEB-systeem

WAARSCHUWING
 • De AEB is een aanvullend systeem dat het gebruiksgemak voor de bestuurder vergroot. De bestuurder blijft zelf verantwoordelijk voor het bedienen van de auto.

  Vertrouw niet blindelings op het AEB-systeem. Bewaar altijd voldoende afstand tot de voorligger, zodat u de auto veilig tot stilstand kunt brengen en trap indien nodig het rempedaal in om de rijsnelheid te verlagen.

 • In bepaalde gevallen en onder bepaalde rijomstandigheden wordt het AEB-systeem mogelijk voortijdig geactiveerd. Deze eerste waarschuwingsmelding verschijnt op het LCD-display en er klinkt een waarschuwingszoemer.

  Ook wordt in bepaalde gevallen de voorligger of de voetganger mogelijk niet gesignaleerd door de radarsensor voor of het cameraherkenningssysteem.

  Het AEB-systeem wordt mogelijk niet geactiveerd en de waarschuwingsmelding wordt niet weergegeven.

 • Als zich een storing voordoet in het AEB-systeem, wordt Autonomous Emergency Braking niet geactiveerd, ook al werkt het remsysteem normaal.
 • Als de voorligger plotseling stopt, hebt u mogelijk minder controle over het remsysteem. Bewaar daarom altijd een veilige afstand tot uw voorligger.
 • Het AEB-systeem kan geactiveerd worden tijdens het remmen en de auto kan plotseling tot stilstand worden gebracht, waardoor losse objecten naar de passagiers kunnen schuiven.

  Zet losse objecten altijd goed vast.

 • Het AEB-systeem wordt mogelijk niet geactiveerd als de bestuurder het rempedaal intrapt om een aanrijding te voorkomen.
 • Het AEB-systeem werkt alleen om voorliggers en voetgangers voor de auto te signaleren.

  Het AEB-systeem werkt niet wanneer de auto achteruitrijdt.

  Het AEB-systeem is niet ontworpen om andere objecten, zoals dieren, op de weg te signaleren.

  Het AEB-systeem signaleert geen naderend verkeer van links en rechts.

  Wanneer de bestuurder de zijkant van een geparkeerde auto (bijvoorbeeld in een doodlopende straat) nadert, kan dit niet door het AEBsysteem worden gesignaleerd.

  Bewaar in deze gevallen altijd voldoende afstand tot de voorligger, zodat u de auto veilig tot stilstand kunt brengen en trap indien nodig het rempedaal in om de rijsnelheid te verlagen.

AEB-radarsensor vóór

Om ervoor te zorgen dat het AEBsysteem goed werkt, moet de behuizing van de lens van de radarsensor schoon zijn en vrij zijn van vuil, sneeuw, enz. Vuil, sneeuw e.d. op de lens kan de prestati ...

Beperkingen van het systeem

Het AEB-systeem (Autonomous Emergency Braking) is ontworpen om de voorligger of een voetganger op de weg te signaleren door middel van radarsignalen en cameraherkenning. De bestuurder wordt gewaa ...

Zie ook:

Mercedes-Benz C-Klasse. Belangrijke veiligheidsaanwijzingen
WAARSCHUWING Bedrijfsstoffen kunnen giftig en schadelijk voor de gezondheid zijn. Er bestaat gevaar voor letsel! Bij gebruik, opslag en afvoeren van bedrijfsstoffen de inform ...

Skoda Octavia. Aanhangwagen (accessoire) aan- en loskoppelen
Afb. 308 13-polig stopcontact eruit zwenken, bevestigingsoog Aan- en loskoppelen De kogelkop inbouwen. Het 13-polige stopcontact bij A vastpakken en in pijlrichting zwenken afb. 308. ...

Modellen: