Hyundai Ioniq Electric: Ruitenwissers voor - Ruitenwissers en ruitensproeiers - Handige voorzieningen in uw auto - Hyundai Ioniq Electric - InstructieboekjeHyundai Ioniq Electric: Ruitenwissers voor

Werkt als volgt als de startknop in stand ON staat.

MIST (V) : Druk voor een enkele wisbeweging de hendel naar boven (of beneden) en laat hem weer los. De ruitenwissers zullen blijven werken zolang de hendel in deze stand wordt gehouden.
OFF (O) : Ruitenwissers zijn uitgeschakeld.
INT (---) : De ruitenwissers werken met regelmatige intervallen. Draai aan de snelheidsregelknop (B) om de snelheid te wijzigen.
AUTO : De regensensor bovenaan op de voorruit registreert de hoeveelheid regen en schakelt de ruitenwissers automatisch in met de juiste snelheid/intervaltijd. Hoe harder het regent, hoe hoger de wissersnelheid. Als het ophoudt met regenen, wordt de ruitenwisser automatisch uitgeschakeld. Draai aan de snelheidsregelknop (B) om de snelheid te wijzigen.
LO (1) : De ruitenwissers wissen met een lagere snelheid.
HI (2) : De ruitenwissers wissen met een hogere snelheid.

Informatie Maak de ruit vrij van sneeuw en ijs alvorens de ruitenwissers te gebruiken of ontdooi de voorruit gedurende 10 minuten. Anders werken de ruitenwissers mogelijk niet goed en kunnen ze beschadigd raken.

Als u sneeuw en/of ijs niet verwijdert voordat u de ruitenwisser en ruitensproeier gebruikt, kan er schade ontstaan aan het ruitenwisser- en ruitensproeiersysteem.

Automatische regeling (AUTO)

Automatische regeling (AUTO) 

De regensensor bovenaan op de voorruit registreert de hoeveelheid regen en schakelt de ruitenwisser automatisch in met de juiste snelheid/intervaltijd. Hoe harder het regent, hoe hoger de wissersnelheid.

Als het ophoudt met regenen, wordt de ruitenwisser automatisch uitgeschakeld. Draai aan de snelheidsregelknop (1) om de snelheid te wijzigen.

Als de ruitenwisserschakelaar in de stand AUTO wordt gezet terwijl de startknop in stand ON staat, zal de wisser eenmaal werken om een controle van het systeem uit te voeren. Zet de schakelaar in stand OFF als de ruitenwissers niet in gebruik zijn.

WAARSCHUWING

Als de auto in de Ready-modus ( ) staat en de schakelaar voor de ruitenwissers voor in stand AUTO staat, neem dan onderstaande aanwijzingen in acht om letsel door de ruitenwissers voor te voorkomen:

  • Raak het bovenste deel van de voorruit, waar de regensensor zich bevindt, niet aan.
  • Veeg het bovenste deel van de voorruit niet schoon met een vochtige doek.
  • Oefen geen druk uit op de voorruit.

 

AANWIJZING
  • Zet de schakelaar tijdens het wassen van de auto in stand OFF (O) om te voorkomen dat de ruitenwissers automatisch worden ingeschakeld. Als de ruitenwissers tijdens het wassen worden ingeschakeld, raken ze mogelijk beschadigd.
  • Verwijder de behuizing van de regensensor boven aan de voorruit aan passagierszijde niet. Eventuele schade aan onderdelen die hierdoor kan ontstaan, valt niet onder de fabrieksgarantie.

Ruitenwissers en ruitensproeiers

  A : Regeling wissersnelheid MIST / V - Enkele wisslag OFF / O - Uit INT / --- - Intervalstand AUTO - Automatische regeling LO / 1 - Lage wissersnelheid HI / 2 - Hoge wissersnelhe ...

Ruitensproeier voorruit

  Trek de hendel naar u toe om de ruitensproeiers in te schakelen. Als de ruitenwisserschakelaar in stand OFF (O) staat, zullen de ruitenwissers 1 - 3 wisslagen maken. De ruitensproeier e ...

Zie ook:

Skoda Octavia. Opbergvak aan bijrijderszijde
Afb. 104 Opbergvak openen / opbergvak sluiten en luchttoevoer bedienen Het opbergvak is uitgerust met een binnenverlichting (die gaat branden bij het openen van het vak), een pennen- en kaar ...

Volvo V40. Water- en vuilafstotende laag
De ruiten zijn voorzien van een speciale laag die bij hevige regenval voor een beter zicht zorgt. Water- en vuilafstotende laag De waterafstotende laag staat bloot aan natuurlijke slijtage. ...

Modellen: