Hyundai Ioniq Electric: RCTA (Rear Cross Traffic Alert) - Blind spot detection-systeem (BSD) - Rijden met uw auto - Hyundai Ioniq Electric - InstructieboekjeHyundai Ioniq Electric: RCTA (Rear Cross Traffic Alert)

De Rear Cross Traffic Alert-functie houdt verkeer van links en rechts in de gaten wanneer uw auto achteruitrijdt.

Werking

Inschakelen: Ga naar 'Gebr. Instell. Rijbegeleiding en selecteer Waarschuwing verkeer achterzijde' op het LCD-display.

Het systeem wordt automatisch ingeschakeld en in de standbymodus gezet om te worden geactiveerd. Het systeem wordt geactiveerd als de rijsnelheid lager is dan 10 km/h en de transmissie in stand R (achteruit) staat.

Informatie Het detectiebereik van de Rear Cross Traffic Alert (RCTA) is ongeveer 0,5 m - 20 m. Een naderende auto wordt gesignaleerd als de rijsnelheid ervan tussen 4 km/h en 36 km/h is.

Het detectiebereik is mogelijk afhankelijk van de omstandigheden.

Rijd altijd voorzichtig en houd uw omgeving goed in de gaten wanneer u achteruitrijdt.

Type waarschuwing

Type waarschuwing

Als de auto die door de sensoren is gesignaleerd uw auto nadert, klinkt de waarschuwingszoemer, knippert het waarschuwingslampje in de buitenspiegel en verschijnt er een melding in het LCD-display.

Informatie

WAARSCHUWING
  • Het waarschuwingslampje in de buitenspiegel gaat branden wanneer er door het systeem achteropkomend verkeer wordt gesignaleerd.

    Vertrouw niet alleen op het waarschuwingslampje maar houd ook de omgeving rond de auto goed in de gaten, om aanrijdingen te voorkomen.

  • Rijd veilig, ook al is de auto uitgerust met het Blind Spot Detection-systeem (BSD) en Rear Cross Traffic Alert (RCTA). Vertrouw niet blindelings op het systeem, maar controleer altijd de omgeving bij het wisselen van rijstrook of achteruitrijden.

    Het systeem waarschuwt de bestuurder mogelijk niet in alle gevallen, dus houd uw omgeving tijdens het rijden altijd goed in de gaten.

  • Het Blind Spot Detectionsysteem (BSD) en Rear Cross Traffic Alert (RCTA) zijn geen vervanging voor een juist en veilig rijgedrag. Rijd altijd veilig en wees voorzichtig bij het wisselen van rijstrook of achteruitrijden. Het Blind Spot Detection-systeem (BSD) signaleert mogelijk niet alle objecten naast de auto.

 

AANWIJZING
  • Het systeem werkt mogelijk niet goed wanneer de achterbumper beschadigd is of als hij is vervangen of gerepareerd.
  • Het detectiebereik is deels afhankelijk van de breedte van de weg. Als de weg smal is, kan het systeem mogelijk andere voertuigen signaleren op de naastliggende rijstrook.
  • Het systeem wordt mogelijk uitgeschakeld ten gevolge van elektromagnetische golven.

Gevallen waarbij het systeem niet mag worden gebruikt

Het controlelampje BSD in de buitenspiegel werkt mogelijk niet goed wanneer:

BSD (Blind Spot Detection)/ LCA (Lane Change Assist)

Werking Inschakelen: Druk op de BSD-schakelaar terwijl de startknop in stand ON staat. Het controlelampje in de BSDschakelaar gaat branden. Als de rijsnelheid hoger wordt dan 30 km/h, wordt he ...

Beperkingen van het system

De bestuurder dient in onderstaande situaties voorzichtig te zijn omdat het systeem onder bepaalde omstandigheden andere voertuigen of objecten mogelijk niet signaleert De auto rijdt op een bo ...

Zie ook:

Mazda 6. Bedieningstips voor de CD speler
Condensvorming Onmiddellijk na het inschakelen van de verwarming wanneer de auto koud is, bestaat de kans dat de CD of de optische onderdelen (prisma en lens) in de CD speler overdekt raken met e ...

Volvo V40. Transpondersleutel - functies
De transpondersleutel heeft functies voor bijvoorbeeld vergrendeling en ontgrendeling van de portieren. Functies Transpondersleutel in basisuitvoering. Vergrendelen Ontgrendelen ‘Appro ...

Modellen: