Hyundai Ioniq Electric: Belangrijke veiligheidsvoorzorgsmaatregelen - Veiligheidssysteem van uw auto - Hyundai Ioniq Electric - InstructieboekjeHyundai Ioniq Electric: Belangrijke veiligheidsvoorzorgsmaatregelen

In dit hoofdstuk en in deze handleiding vindt u talrijke veiligheidsvoorzorgsmaatregelen en - aanbevelingen. De veiligheidsvoorzorgsmaatregelen in dit hoofdstuk behoren tot de belangrijkste.

Doe uw veiligheidsgordel altijd om

Een veiligheidsgordel biedt de beste bescherming bij alle soorten ongevallen. Airbags zijn ontworpen als aanvulling op de veiligheidsgordels en niet ter vervanging ervan. Doe dus, ook als uw auto is voorzien van airbags, ALTIJD uw veiligheidsgordel om en zorg ervoor dat ook uw passagiers de veiligheidsgordel op de juiste manier omdoen.

Gebruik voor alle kinderen de juiste veiligheidssystemen

Alle kinderen onder de 13 jaar moeten in uw auto worden vervoerd op de achterstoel, niet op de voorstoel, waarbij het juiste veiligheidssysteem moet worden gebruikt. Baby's en kleine kinderen moeten worden vervoerd in een geschikt kinderzitje. Grotere kinderen moeten een zittingverhoging in combinatie met de driepuntsgordel gebruiken totdat ze groot genoeg zijn om de veiligheidsgordel op de juiste wijze te gebruiken zonder zittingverhoging.

Gevaren airbag

Hoewel airbags levens kunnen redden, kunnen ze ook ernstig letsel veroorzaken als inzittenden te dichtbij zitten of als ze hun veiligheidsgordel niet op de juiste manier dragen. Het grootste risico op verwondingen door een zich opblazende airbag lopen baby's, kleine kinderen en volwassenen met een geringe lichaamslengte.

Volg alle aanwijzingen op en lees alle waarschuwingen in dit instructieboekje zorgvuldig door.

Afleiding van de bestuurder

Afleiding van de bestuurder vormt een ernstige bedreiging voor de veiligheid, vooral bij onervaren rijders.

Achter het stuur moet veiligheid centraal staan en bestuurders moeten zich bewust zijn van het grote aantal potentiële redenen voor afleiding, zoals slaperigheid, het pakken van voorwerpen, eten, persoonlijke verzorging, andere inzittenden en bellen.

Bestuurders kunnen afgeleid raken als ze hun ogen en aandacht niet bij de weg houden of hun handen van het stuur halen voor andere activiteiten dan autorijden.Verklein de kans op afleiding en een ongeluk door:

Pas uw snelheid aan

Een te hoge snelheid speelt een belangrijke rol bij aanrijdingen waarbij gewonden en doden vallen.

Over het algemeen is het zo dat hoe hoger de snelheid is, hoe groter het risico is, maar ernstig letsel kan ook ontstaan bij lagere snelheden. Rijd nooit sneller dan gezien de omstandigheden veilig is, ongeacht de maximum toegestane snelheid ter plaatse.

Houd uw auto in een veilige conditie

Een klapband of een mechanisch defect kan een extreem gevaarlijke situatie opleveren. Controleer, om de kans op dergelijke problemen te beperken, regelmatig de bandenspanning en de conditie van de banden en laat het periodiek onderhoud aan uw auto op de voorgeschreven momenten uitvoeren.

Veiligheidssysteem van uw auto

In dit hoofdstuk krijgt u belangrijke informatie over hoe u uzelf en uw passagiers kunt beschermen. U krijgt uitleg over het correcte gebruik van de stoelen en veiligheidsgordels en over de werkin ...

Stoelen

Voorstoel Voorwaartse/achterwaartse richting Hellingshoek rugleuning Zittinghoogte* Lendensteun (bestuurdersstoel)* Stoelverwarming*/ stoelventilatiesysteem* Hoofdsteun 2e zitrij ...

Zie ook:

Skoda Octavia. Werking
Afb. 260 Inbouwplaats van de camera / detectiebereik achter de wagen De camera voor het registreren van het gebied achter de wagen zit in de greep van de achterklep afb. 260. Bereik achter de ...

Skoda Octavia. Reisdoelen in vCard-formaat
In het infotainmentgeheugen kan een eigen reisdoel in vCard-formaat (*.vcf) van een SD-kaart of een USB-bron worden geïmporteerd. Importeren De SD-kaart in de externe module steken resp. een U ...

Modellen: