Hyundai Ioniq Electric: Bandenspanningscontrolesysteem - Bandenspanningscontrolesysteem (TPMS) - Wat te doen in een noodgeval - Hyundai Ioniq Electric - InstructieboekjeHyundai Ioniq Electric: Bandenspanningscontrolesysteem

WAARSCHUWING
Een te hoge of een te lage bandenspanning reduceert de levensduur van de banden, beïnvloedt de handling van de auto in negatieve zin en kan tot onverwachte bandproblemen leiden, waardoor u de controle over de auto kunt verliezen met een ongeval tot gevolg.

Controleer iedere maand bij koude banden of de bandenspanning van alle banden overeenkomt met de aanbevolen spanning op het voertuigplaatje of het bandenspanningslabel. (Als de bandenmaat van uw auto niet overeenkomt met de bandenmaat op het voertuigplaatje of het bandenspanningslabel, dient u de juiste spanning voor deze banden te bepalen.) Voor extra beveiliging is uw auto uitgerust met een bandenspanningscontrolesysteem (TPMS) dat ervoor zorgt dat een waarschuwingslampje lage bandenspanning gaat branden wanneer de bandenspanning van een of meerdere banden aanmerkelijk te laag is.Wanneer het waarschuwingslampje lage bandenspanning brandt, dient u de auto dus stil te zetten, de banden zo snel mogelijk te controleren en ze op de juiste spanning te brengen. Rijden op banden waarvan de bandenspanning te laag is, heeft oververhitte en mogelijk beschadigde banden tot gevolg.

Een te lage bandenspanning zorgt ook voor een hoger brandstofverbruik en een kortere levensduur van het loopvlak en heeft mogelijk een negatief effect op de handling en de remkwaliteiten van uw auto.

Het TPMS dient niet ter vervanging van onderhoud van de banden te worden gebruikt.

Het is de verantwoordelijkheid van de bestuurder dat de banden op de juiste spanning zijn, ook al is de bandenspanning nog niet zo laag dat het waarschuwingslampje lage bandenspanning gaat branden.

Uw auto is tevens uitgerust met een controlelampje storing TPMS dat aangeeft wanneer het systeem niet goed werkt. Het controlelampje storing TPMS is gecombineerd met het waarschuwingslampje lage bandenspanning. Wanneer het systeem een storing signaleert, knippert het waarschuwingslampje gedurende ongeveer een minuut en blijft het daarna continu branden.

Zolang de storing blijft bestaan, blijft dit zo doorgaan, ook wanneer de auto weer wordt gestart.

Wanneer het controlelampje storing brandt, kan het systeem mogelijk niet naar behoren een te lage bandenspanning signaleren of aangeven. Storingen in het TPMS kunnen verschillende oorzaken hebben, waaronder het plaatsen, vervangen of wisselen van banden of velgen waardoor het TPMS niet goed werkt.

Controleer na het vervangen van een of meerdere banden of velgen het controlelampje storing TPMS om ervoor te zorgen dat het TPMS ook na het vervangen goed werkt.

AANWIJZING

In de volgende situaties dient u het systeem te laten controleren door een officiële HYUNDAIdealer.

  1. Het waarschuwingslampje lage bandenspanning/controlelampj e storing TPMS gaat niet gedurende 3 seconden branden nadat het contact in stand ON is gezet.
  2. Het controlelampje storing TPMS blijft branden nadat het gedurende ongeveer 1 minuut geknipperd heeft.
  3. Het waarschuwingslampje positie lage bandenspanning blijft branden.

Waarschuwingslampje lage bandenspanning

Controleer bandenspanning

U kunt de bandenspanning controleren in de assistentiemodus op het instrumentenpaneel. Raadpleeg "LCD-modus" in hoofdstuk 3. De bandenspanning wordt na enkele minuten rijden weergegeve ...

Waarschuwingslampje positie lage bandenspanning en bandenspanning

When the tire pressure monitoring system warning indicators are illuminated and warning message displayed on the cluster LCD display, one or more of your tires is significantly under-inflated. ...

Zie ook:

Mazda 6. Hindernisdetectieaanduiding
De positie van een sensor die een hindernis heeft bespeurd wordt aangeduid. De meter gaat op verschillende punten branden, afhankelijk van de afstand naar de hindernis die door de sensor bespeur ...

Mercedes-Benz C-Klasse. SETUP
Mercedes-AMG C 63/AMG C 63 S (voorbeeld) Mercedes-AMG C 63: Aandrijving Comfort / Sport / Sport + & ...

Modellen: