Volvo V40: WHIPS - zithouding - Veiligheid - Volvo V40 - InstructieboekjeVolvo V40: WHIPS - zithouding

Voor optimale bescherming door het WHIPS  moeten bestuurder en voorpassagier de juiste zithouding innemen en zorgen dat het systeem niet wordt gehinderd.

Zithouding

Stel voordat u wegrijdt de juiste zithouding in voor de voorstoel .

U en een eventuele voorpassagier moeten zoveel mogelijk in het midden van de stoel plaatsnemen en de afstand tussen hoofd en hoofdsteun zo klein mogelijk houden.

Functie

WHIPS - zithouding
Plaats geen voorwerpen op de vloer achter de bestuurders- of passagiersstoel die het WHIPS kunnen hinderen.

WAARSCHUWING Plaats dozen e.d. niet dusdanig, dat deze vastgeklemd zitten tussen het zitgedeelte van de achterbank en de rugleuning van de voorstoelen.

Let erop dat u het WHIPS-systeem niet in zijn werking hindert.

WHIPS - zithouding
Plaats geen voorwerpen op de achterbank die het WHIPS kunnen hinderen.

WAARSCHUWING Als een rugleuning op de achterbank is omgeklapt of als er op de achterbank een achterstevoren geplaatst kinderzitje wordt gebruikt, moet de bijbehorende voorstoel naar voren worden geklapt, zodat deze geen contact heeft met de omgeklapte rugleuning of het kinderzitje.

 

WAARSCHUWING Als de stoel aan grote krachten heeft blootgestaan zoals bij een aanrijding van achteren, is een controle van het WHIPS vereist. Volvo adviseert om dit door een erkende Volvowerkplaats te laten controleren.

Het WHIPS kan een deel van zijn beschermende eigenschappen hebben verloren, zelfs al ziet de stoel er intact uit.

Volvo adviseert u contact op te nemen met een erkende Volvo-werkplaats om het systeem te laten controleren, ook bij zachtere aanrijdingen van achteren.

Algemene informatie over WHIPS (whiplash-bescherming)

WHIPS (Whiplash Protection System) biedt bescherming tegen whiplash-letsel. Het systeem bestaat uit energieabsorberende rugleuningen en speciaal voor het systeem ontwikkelde hoofdsteunen voor de b ...

Algemene informatie over de Safety mode

Safety Mode is een veiligheidsfunctie die in werking treedt, wanneer tijdens een aanrijding mogelijk belangrijke onderdelen zijn beschadigd zoals de brandstofleidingen, de sensoren voor de veiligh ...

Zie ook:

Mercedes-Benz C-Klasse. Algemene aanwijzingen
Het hoofdstuk Multimediasysteem in deze handleiding beschrijft de basisprincipes van de bediening. Aanvullende informatie is verkrijgbaar in de digitale handleiding. Belangrijke veiligheidsaanwijzi ...

Skoda Octavia. Bovenste stand van de klep instellen
De bovenste stand van de klep kan worden ingesteld (bv. bij beperkte ruimte voor het openen van de klep vanwege de hoogte van de garage of voor een comfortabelere bediening afhankelijk van de groo ...

Modellen: