Volvo V40: Radarsensor - beperkingen - Bestuurdersondersteuning - Volvo V40 - InstructieboekjeVolvo V40: Radarsensor - beperkingen

Een radarsensor  heeft bepaalde beperkingen die onder meer terug te voeren zijn op het beperkte blikveld.

De adaptieve cruisecontrol heeft veel meer moeite om een voorligger te ontdekken, als:

N.B. Houd het oppervlak vóór de radarsensor schoon.

Blikveld

De radarsensor heeft een beperkt bereik. In bepaalde gevallen wordt een voertuig niet ontdekt of later dan verwacht.

Blikveld
Blikveld van de ACC.

  1. Soms kan de radarsensor een voertuig op korte afstand pas laat registreren, bijvoorbeeld als een inhalend voertuig invoegt tussen u en uw voorligger.
  2. Ook kleine voertuigen, zoals motorfietsen of voertuigen die niet in het midden van de rijstrook rijden, kunnen onopgemerkt blijven.
  3. In bochten kan de radarsensor op het verkeerde voertuig reageren of een eerder opgemerkt voertuig uit het zicht verliezen.
WAARSCHUWING De bestuurder dient altijd rekening te houden met de verkeersomstandigheden en in te grijpen, wanneer de adaptieve cruisecontrol geen passende snelheid of afstand aanhoudt.

De adaptieve cruisecontrol leent zich niet voor alle verkeers-, weers- en wegomstandigheden.

Neem alle hoofdstukken over de adaptieve cruisecontrol in de gebruikershandleiding door voor informatie over de systeembeperkingen die u moet kennen alvorens het systeem te gebruiken.

De bestuurder is er altijd verantwoordelijk voor dat de juiste afstand en snelheid worden aangehouden, ook bij gebruik van de adaptieve cruisecontrol.

 

WAARSCHUWING Accessoires of andere voorwerpen, zoals bijv.

verstralers, mogen niet vóór de grille worden gemonteerd.

 

WAARSCHUWING De adaptieve cruisecontrol is geen systeem dat botsingen voorkomt. Grijp zelf in zodra u merkt dat het systeem een voorligger niet registreert.

De adaptieve cruisecontrol reageert niet op voetgangers of dieren noch op kleinere voertuigen, zoals fietsen of motorfietsen e.d.

Tegenliggers, langzaam rijdende en stilstaande voertuigen of vaste obstakels worden eveneens genegeerd.

Gebruik de adaptieve cruisecontrol niet in stadsverkeer of verkeersdrukte, op kruisingen, bij gladheid, hevige regen- of sneeuwval of slecht zicht en evenmin op weggedeelten met een dikke laag water of sneeuwmodder, op bochtige wegen of op op- en afritten.

Gerelateerde informatie

Radarsensor

De radarsensor dient om personenauto’s of grotere voertuigen te registreren die in dezelfde richting als u en in dezelfde rijstrook rijden. De radarsensor wordt gebruikt voor de volgende system ...

Typegoedkeuring - radarsysteem

De typegoedkeuringen voor de radareenheden van de auto staan in de volgende tabel. ACC = Adaptive Cruise Control BLIS = Blind Spot Information Typegoedkeuring voor radioapparatu ...

Zie ook:

Skoda Octavia. Reisdoelgeheugen
Afb. 216 Lijst met opgeslagen reisdoelen / categorie van de opgeslagen reisdoelen kiezen Lijst met opgeslagen reisdoelen In het hoofdmenu Navigatie de functietoets → Reisdoelen aa ...

Mercedes-Benz C-Klasse. Waarschuwingsmeldingen
  Segmenten linkerzijde van de auto Segmenten rechterzijde van de auto Weergave meetg ...

Modellen: