Volvo V40: Poetsen en in de was zetten - Onderhoud en service - Volvo V40 - InstructieboekjeVolvo V40: Poetsen en in de was zetten

Poets de auto en zet deze in de was, wanneer de lak er dof uitziet of als u deze extra bescherming wilt bieden.

U hoeft een nieuwe auto pas na een jaar te poetsen. In de was zetten kunt u eerder doen.

Zorg dat de auto bij het poetsen of in de was zetten niet in direct zonlicht staat.

Was de auto en droog deze zorgvuldig af, voordat u begint te poetsen of de was aanbrengt. Verwijder asfalt- en teervlekken met een teerverwijderaar of terpentine. U kunt hardnekkige vlekken met een speciaal voor autolak bestemde, fijne schuurpasta ("rubbing compound") verwijderen.

Poets de lak eerst op en behandel deze daarna met was in vloeibare of vaste vorm. Volg de aanwijzingen op de verpakking nauwkeurig op. Veel preparaten bevatten zowel poetsmiddel als was.

BELANGRIJK Breng geen autowas aan op kunststof, rubberen of gelakte onderdelen in een matte of halfmatte afwerking en polijst dergelijke onderdelen evenmin.

Bij gebruik van ontvettingsmiddel op kunststof en rubber onderdelen mag u, als dat nodig is, alleen licht wrijven. Gebruik een zachte spons.

Bij het polijsten van glanzende strips kan de glanzende oppervlaktelaag wegslijten of beschadigd raken.

Gebruik geen poetsmiddelen met een schurende werking.

 

BELANGRIJK Alleen lakbehandelingen uitvoeren die door Volvo geadviseerd worden. Andere behandelingen zoals lakconservering, verzegeling, bescherming, glansverzegeling e.d. kunnen lakschade veroorzaken. Lakschade als gevolg van dergelijke behandelingen valt niet onder de Volvo-garantie.

Matte heldere lak

Let voor gebieden van de auto die zijn voorzien van een matte laklaag op het volgende om lakschade door een verkeerde behandeling tegen te gaan.

BELANGRIJK Polijst nooit gebieden met een matte laklaag.

Bij polijsten verdwijnt de matte afwerking.

Gebruik geen lakreinigers, schuur- en schuurmiddelen of glansconserveringsmiddelen zoals was. Dergelijke producten zijn uitsluitend bestemd voor gebieden met een hoogglansafwerking.

Bij gebruik ervan op gebieden met een matte laklaag ontstaan ernstige beschadigingen (waaronder glanzende plekken).

 

BELANGRIJK
  • Verwijder gemorste was op gebieden met een matte laklaag onmiddellijk met reguliere wasbenzine.
  • Let erop dat er geen hars, vet of olie op het lakwerk van de auto komt. Dergelijke stoffen kunnen vlekken veroorzaken. Verwijder ze onmiddellijk met reguliere wasbenzine.

    Wees voorzichtig en wrijf niet te hard over het lakoppervlak.

Gerelateerde informatie

Wasstraat

Was de auto zodra deze vuil geworden is. Zorg dat de auto op een spoelvloer met olieafscheider staat. Gebruik autoshampoo. Met de hand wassen Verwijder vogelpoep zo spoedig mogelijk van de ...

Water- en vuilafstotende laag

De ruiten zijn voorzien van een speciale laag die bij hevige regenval voor een beter zicht zorgt. Water- en vuilafstotende laag De waterafstotende laag staat bloot aan natuurlijke slijtage. ...

Zie ook:

Volvo V40. Lamp vervangen - verlichting makeupspiegel
De lampjes voor de verlichting van de makeupspiegel zitten achter de lensjes.   Steek een schroevendraaier achter het lampglas om de borgnok aan de rand voorzichtig los te werken. ...

Hyundai Ioniq Electric. Welkomstsysteem
Welkomstverlichting (indien van toepassing)   Instapverlichting (indien van toepassing) Wanneer alle portieren (en de achterklep) zijn gesloten en vergrendeld, gaat de instapverlichting ge ...

Modellen: