Volvo V40: Algemeen over veiligheidsgordels - Veiligheid - Volvo V40 - InstructieboekjeVolvo V40: Algemeen over veiligheidsgordels

Volvo V40 / Volvo V40 - Instructieboekje / Veiligheid / Algemeen over veiligheidsgordels

Remmen kan ernstige gevolgen hebben als de veiligheidsgordel niet wordt gedragen. Let er daarom op dat alle passagiers hun veiligheidsgordel tijdens het rijden om hebben.

Algemeen over veiligheidsgordels

Span de heupgordel over de heupen door de diagonale schoudergordel in de richting van de schouder omhoog te trekken. De heupgordel moet laag zitten (niet over de buik).

Voor optimale bescherming van de veiligheidsgordel is het van belang dat de gordel goed tegen het lichaam ligt. Laat de rugleuning niet te ver achteroverhellen. De veiligheidsgordel biedt de beste bescherming bij een normale rijhouding.

Wanneer iemand de veiligheidsgordel niet draagt, wordt de bewuste persoon er middels waarschuwingssymbolen en geluidssignalen  aan herinnerd de gordel om te doen .

Waar u op moet letten

WAARSCHUWING De veiligheidsgordel en airbag werken samen.

Als de veiligheidsgordel niet of verkeerd wordt gebruikt, kan dit bij een botsing van invloed zijn op het effect van de airbag.

 

WAARSCHUWING Elke veiligheidsgordel is bedoeld voor slechts één persoon.

 

WAARSCHUWING Breng nooit zelf wijzigingen in de veiligheidsgordels aan en probeer ze nooit zelf te repareren.

Volvo adviseert u daarvoor contact op te nemen met een erkende Volvo-werkplaats.

Als een veiligheidsgordel aan grote krachten heeft blootgestaan zoals tijdens een aanrijding, moet u de veiligheidsgordel in zijn geheel vervangen. De veiligheidsgordel kan een deel van zijn beschermende eigenschappen hebben verloren, zelfs als de veiligheidsgordel ogenschijnlijk niet beschadigd is. Vervang de veiligheidsgordel ook als deze versleten of beschadigd is. De nieuwe veiligheidsgordel moet zijn goedgekeurd en bedoeld voor montage op dezelfde positie als de vervangen veiligheidsgordel.

Gerelateerde informatie

Veiligheid

...

Veiligheidsgordel - om doen

Doe de veiligheidsgordel  om voordat u gaat rijden. Rol de gordel langzaam af en maak deze vast door de borglip in de gordelsluiting te steken. Een duidelijke ‘klik’ geeft aan dat de go ...

Zie ook:

Seat Leon. Adaptive Cruise Control ACC (automatische afstandsregeling)*
Gerelateerde video Afb. 207 Veiligheid Inleiding tot thema Afb. 208 Detectiegebied. De automatische afstandsregeling (ACC) is een uitbreiding van het snelheidsregelsysteem van de wagen ...

Seat Leon. Anti-diefstal alarmsysteem*
Beschrijving Met behulp van het alarmsysteem moeten inbraakpogingen en diefstal van de wagen worden bemoeilijkt. Het alarmsysteem wordt automatisch geactiveerd wanneer de wagen met de sleutel ...

Modellen: