Volvo V40: Afspraak maken voor servicebeurt en reparatie - Onderhoud en service - Volvo V40 - InstructieboekjeVolvo V40: Afspraak maken voor servicebeurt en reparatie

Volvo V40 / Volvo V40 - Instructieboekje / Onderhoud en service / Afspraak maken voor servicebeurt en reparatie

Informatie over geplande afspraken voor service en reparatie bekijken vanuit een auto met internetverbinding.

Deze dienst1 vormt een handige manier om rechtstreeks vanuit de auto een afspraak voor service of reparatie te maken. De autogegevens worden doorgestuurd naar uw dealer ter voorbereiding op het werkplaatsbezoek. De dealer neemt contact met u op om een afspraak te plannen. Op bepaalde markten herinnert het systeem u tijdig aan geplande afspraken en het navigatiesysteem2 kan bovendien in begeleiding naar de werkplaats voorzien.

Voordat de dienst te gebruiken is Volvo ID en My Profile

  1. Controleer of de auto gekoppeld is aan My Profile.
  2. Controleer of uw contactgegevens kloppen.
  3. Geef de Volvo-dealer van uw keuze aan voor service en reparatie.
  4. Kies het communicatiekanaal van uw voorkeur (telefoon). Eventuele boekingsgegevens worden altijd naar de auto gestuurd en per email toegezonden.

Voorwaarden voor het maken van afspraken vanuit de auto

Dienst gebruiken

Alle menu’s en instellingen zijn vanuit de normaalweergave in MY CAR te bereiken door OK/ MENU in te drukken gevolgd door Service & reparatie.

Wanneer het tijd is voor service en in sommige gevallen ook wanneer de auto aan reparatie toe is, wordt dat aangegeven via een melding op het instrumentenpaneel  en via een popupmenu op het beeldscherm.

Dienst gebruiken
Servicemelding op beeldscherm

Betekenis van de alternatieven in het popupmenu op het beeldscherm:

Handmatig afspraak maken voor servicebeurt en reparatie

  1. Druk op de MY CAR-knop op de middenconsole en kies Service & reparatie Dealerinformatie Verzoek service of reparatie.
    > De autogegevens worden automatisch doorgestuurd naar uw dealer.
  2. De dealer stuurt een boekingsvoorstel naar de auto.
  3. Accepteer het boekingsvoorstel of vraag een nieuw aan.

Wanneer u het boekingsvoorstel accepteert, wordt de boekingsinformatie in de auto opgeslagen, zie Mijn afspraken. De communicatie tussen u en de auto verloopt automatisch middels boekingsherinneringen op het beeldscherm en begeleiding naar de geboekte werkplaats.

Mijn afspraken

Toon boekingsinformatie op het beeldscherm van de auto. Accepteer het boekingsvoorstel of vraag een nieuw aan.

Dealer bellen

Via een telefoon die via Bluetooth aan de auto gekoppeld is, kunt u uw dealer bellen. Voor aansluiting van de telefoon, zie het supplement bij Sensus Infotainment.

Navigatiesysteem gebruiken

Geef uw werkplaats als bestemming of deelbestemming aan voor het navigatiesysteem.

Autogegevens versturen

De autogegevens worden verstuurd naar de centrale Volvo-database (niet naar dealers). Volvodealers kunnen de autogegevens vervolgens opvragen aan de hand van het identificatienummer van de auto (VIN3). U vindt het nummer in het Service- en garantieboekje van de auto en in de linker onderhoek van de voorruit.

Boekingsinformatie en autogegevens

Bij het maken van een afspraak voor een servicebeurt vanuit uw auto worden boekingsinformatie en autogegevens verzonden. De autogegevens bestaan uit gegevens op de volgende gebieden:

Gerelateerde informatie

Serviceprogramma van Volvo

Om de verkeersveiligheid, bedrijfszekerheid en betrouwbaarheid van de auto op een hoog peil te houden, dient u de voorschriften van het Serviceprogramma van Volvo op te volgen zoals die omschreven ...

Auto opnemen

Bij het opnemen van de auto is het belangrijk dat u de krik of de dragerarmen onder de voorziene steunpunten in het onderstel van de auto aanbrengt. N.B. Volvo adviseert u alleen de krik t ...

Zie ook:

Hyundai Ioniq Electric. Aanvullende voorzorgsmaatregelen met betrekking tot de veiligheid
De inzittenden moeten tijdens het rijden niet uit hun stoel komen of van plaats wisselen. Een inzittende die zijn veiligheidsgordel niet draagt, kan tijdens een aanrijding of een noodstop door de ...

Skoda Octavia. Gebarenbediening
Geldt voor het infotainment Columbus. Afb. 168 Voorbeeld van een menu met gebarenbediening Een aantal menu's van het infotainment Columbus kan met handgebaren worden bediend, door de hand ong ...

Modellen: