Skoda Octavia: Climatronic (automatische airconditioning) - Verwarming, handmatige airconditioning, Climatronic - Verwarming en ventilatie - Bediening - Skoda Octavia - InstructieboekjeSkoda Octavia: Climatronic (automatische airconditioning)

Afb. 150 Bedieningselementen van de Climatronic
Afb. 150 Bedieningselementen van de Climatronic

Afzonderlijke functies kunnen worden ingesteld resp. ingeschakeld door de draaiknop te draaien of de betreffende toets in te drukken afb. 150.

  1. Weergave van de ingestelde temperatuur voor de linkerzijde
  2. Weergave van de ingestelde temperatuur voor de rechterzijde
  3. Luchtuitstroomrichting instellen
  4. Aanjagertoerental instellen (de instelling wordt door het aantal brandende controlelampjes in de draaiknop weergegeven)

E. Temperatuur voor de linkerzijde (resp. voor beide zijden) instellen1)

F. Temperatuur voor de rechterzijde (resp. voor beide zijden) instellen2)

G. Afhankelijk van de uitrusting:

H. Interieurtemperatuursensor

Circulatiefunctie in-/uitschakelen
Intensieve luchtstroom naar de voorruit in-/uitschakelen (bij het inschakelen wordt ook de luchtstroom naar de ruiten en ingeschakeld)
Achterruitverwarming in-/uitschakelen
In-/uitschakelen van de voorruitverwarming
Climatronic in het infotainment instellen (bij enkele functies ook bedienen)
Temperatuur in complete interieur met de temperatuurinstelling voor de bestuurderszijde synchroniseren
Automatische regeling inschakelen
Koelfunctie in-/uitschakelen
Als de functie ingeschakeld is, brandt in resp. onder de toets een controlelampje.

1) Geldt voor wagens met links stuur.
2) Geldt voor wagens met rechts stuur.

Temperatuur instellen

De temperatuur kan op het Climatronic-bedieningselement of in het infotainment worden ingesteld. Tussen 16 °C en 29,5 °C wordt de temperatuur automatisch geregeld.

Bij een temperatuurinstelling onder 16 °C gaat in de temperatuurmeter branden, de Climatronic werkt met maximale koelcapaciteit.

Bij een temperatuurinstelling boven 29,5 °C gaat in de temperatuurmeter branden, de Climatronic werkt met maximaal verwarmingsvermogen.

VOORZICHTIG De interieurtemperatuursensor H afb. 150 niet afdekken, omdat anders de werking van de Climatronic ongunstig wordt beïnvloed.

Let op

Verwarming en handbediende airconditioning

Afb. 149 Bedieningselementen van de verwarming/airconditioning Afzonderlijke functies kunnen worden ingesteld resp. ingeschakeld door de draaiknop te draaien of de betreffende toets in te druk ...

Climatronic in het infotainment bedienen

Afb. 151 Infotainment: Voorbeeldweergave van het hoofdmenu Climatronic Voor de weergave van het hoofdmenu de toets op het Climatronic-bedieningselement indrukken. Functietoetsen en beeldsc ...

Zie ook:

Hyundai Ioniq Electric. Wanneer de auto oververhit raakt
De auto zo snel mogelijk op een veilige plaats tot stilstand brengen. Zet de transmissie in stand P (parkeren) en activeer de parkeerrem. Schakel de airconditioning uit als deze is ingeschakel ...

Volvo V40. Accu - Start/Stop
Auto's met Start/Stop-systeem hebben behalve de startaccu ook een hulpaccu. Een auto met Start/Stop-systeem is voorzien van twee 12V-accu's – één extra krachtige startaccu en een ...

Modellen: