Skoda Octavia: Climatronic (automatische airconditioning) - Verwarming, handmatige airconditioning, Climatronic - Verwarming en ventilatie - Bediening - Skoda Octavia - InstructieboekjeSkoda Octavia: Climatronic (automatische airconditioning)

Afb. 150 Bedieningselementen van de Climatronic
Afb. 150 Bedieningselementen van de Climatronic

Afzonderlijke functies kunnen worden ingesteld resp. ingeschakeld door de draaiknop te draaien of de betreffende toets in te drukken afb. 150.

  1. Weergave van de ingestelde temperatuur voor de linkerzijde
  2. Weergave van de ingestelde temperatuur voor de rechterzijde
  3. Luchtuitstroomrichting instellen
  4. Aanjagertoerental instellen (de instelling wordt door het aantal brandende controlelampjes in de draaiknop weergegeven)

E. Temperatuur voor de linkerzijde (resp. voor beide zijden) instellen1)

F. Temperatuur voor de rechterzijde (resp. voor beide zijden) instellen2)

G. Afhankelijk van de uitrusting:

H. Interieurtemperatuursensor

Circulatiefunctie in-/uitschakelen
Intensieve luchtstroom naar de voorruit in-/uitschakelen (bij het inschakelen wordt ook de luchtstroom naar de ruiten en ingeschakeld)
Achterruitverwarming in-/uitschakelen
In-/uitschakelen van de voorruitverwarming
Climatronic in het infotainment instellen (bij enkele functies ook bedienen)
Temperatuur in complete interieur met de temperatuurinstelling voor de bestuurderszijde synchroniseren
Automatische regeling inschakelen
Koelfunctie in-/uitschakelen
Als de functie ingeschakeld is, brandt in resp. onder de toets een controlelampje.

1) Geldt voor wagens met links stuur.
2) Geldt voor wagens met rechts stuur.

Temperatuur instellen

De temperatuur kan op het Climatronic-bedieningselement of in het infotainment worden ingesteld. Tussen 16 °C en 29,5 °C wordt de temperatuur automatisch geregeld.

Bij een temperatuurinstelling onder 16 °C gaat in de temperatuurmeter branden, de Climatronic werkt met maximale koelcapaciteit.

Bij een temperatuurinstelling boven 29,5 °C gaat in de temperatuurmeter branden, de Climatronic werkt met maximaal verwarmingsvermogen.

VOORZICHTIG De interieurtemperatuursensor H afb. 150 niet afdekken, omdat anders de werking van de Climatronic ongunstig wordt beïnvloed.

Let op

Verwarming en handbediende airconditioning

Afb. 149 Bedieningselementen van de verwarming/airconditioning Afzonderlijke functies kunnen worden ingesteld resp. ingeschakeld door de draaiknop te draaien of de betreffende toets in te druk ...

Climatronic in het infotainment bedienen

Afb. 151 Infotainment: Voorbeeldweergave van het hoofdmenu Climatronic Voor de weergave van het hoofdmenu de toets op het Climatronic-bedieningselement indrukken. Functietoetsen en beeldsc ...

Zie ook:

Skoda Octavia. Handmatig schakelen en pedalen
Inleiding voor het onderwerp VOORZICHTIG Als op een helling wordt gestopt, nooit proberen de wagen met het gaspedaal op zijn plaats te houden - gevaar voor schade aan de onderdelen van de versnel ...

Hyundai Ioniq Electric. Klok
WAARSCHUWING Probeer nooit de klok tijdens het rijden te verstellen. Als u dat wel doet, kunt u de macht over het stuur verliezen waardoor ongevallen en letsel veroorzaakt kunn ...

Modellen: