Skoda Octavia: Buitenspiegel - Binnenspiegel - Licht en zicht - Bediening - Skoda Octavia - InstructieboekjeSkoda Octavia: Buitenspiegel

Buitenspiegelbediening
Afb. 78 Buitenspiegelbediening

De buitenspiegels kunnen (afhankelijk van de wagenuitrusting) over een handmatige of een elektrische inklapfunctie, een zelfdimfunctie en een geheugenfunctie beschikken.

De draaiknop kan in de volgende standen (afhankelijk van de wagenuitrusting) worden gezet

Spiegelglas links instellen
Spiegelbediening uitschakelen
Spiegelglas rechts instellen
Spiegelverwarming (werkt alleen bij draaiende motor)
Spiegels elektrisch inklappen (om terug te klappen de draaiknop in een andere stand draaien)

Spiegelvlakken instellen

Als de spiegelinstelling eens zou uitvallen, kunnen de spiegelvlakken met de hand worden ingesteld door voorzichtig op de rand van het spiegelvlak te drukken.

Spiegelvlakken synchroon instellen

Met deze functie kunnen de beide spiegelvlakken tegelijk worden ingesteld.

De werking kan in het infotainment in het menu → Spiegels en wissers worden geactiveerd/gedeactiveerd.

Handmatig inklapbare spiegels

De spiegel kan handmatig in de richting van de zijruit worden geklapt. Om de spiegel weer in de uitgangsstand te zetten, dient de spiegel van de zijruit terug te worden geklapt tot deze duidelijk vergrendelt.

Automatisch inklappen/terugklappen van beide spiegels

De buitenspiegels worden na het vergrendelen van de wagen in de parkeerstand ingeklapt. Na het ontgrendelen van de wagen worden de spiegels in de rijstand teruggeklapt.

De werking kan in het infotainment in het menu → Spiegels en wissers worden geactiveerd/gedeactiveerd.

Spiegel met zelfdimming

De buitenspiegeldimfunctie wordt samen met de zelfdimmende binnenspiegel geregeld.

Geheugenfunctie voor spiegels (wagens met elektrisch verstelbare bestuurdersstoel)

Er bestaat de mogelijkheid om de actuele instelling van de buitenspiegelvlakken tijdens het opslaan van de bestuurdersstoelstand mee op te slaan, Geheugenfunctie van elektrisch verstelbare stoel resp., Memory- functie van de radiografische afstandsbediening.

Spiegelvlak van de bijrijdersspiegel kantelen (wagens met elektrisch verstelbare bestuurdersstoel)

Het bijrijdersspiegelvlak kan in de opgeslagen stand worden gekanteld, om tijdens het achteruitrijden beter zicht op de stoeprand te hebben.

Werkingsvoorwaarden

Het spiegelvlak keert weer terug naar de oorspronkelijke stand als de draaiknop in een andere stand wordt gezet of als de snelheid hoger dan 15 km/h is.

ATTENTIE Het spiegelglas van de buitenspiegels niet aanraken als de spiegelverwarming is ingeschakeld, er bestaat gevaar voor verbranding.

VOORZICHTIG

Let op
De individuele instelling van de spiegelfuncties wordt (afhankelijk van het infotainmenttype) in het actieve gebruikersaccount voor de personalisering opgeslagen.

Dimstand binnenspiegel

Afb. 77 Binnenspiegel: Met handmatige dimfunctie / met zelfdim Spiegel met handmatige dimfunctie afb. 77 Basisstand van de spiegel (niet gedimd) Spiegeldimming Spiegel met zelfdimfuncti ...

Stoelen en hoofdsteunen

...

Zie ook:

Volvo V40. Kinderzitje - ISOFIX
ISOFIX is een bevestigingssysteem voor kinderzitjes , gebaseerd op een internationale standaard. U vindt de bevestigingspunten voor het ISOFIXsysteem onder aan de rugleuning van de achterbank ...

Mercedes-Benz C-Klasse. Banden
Displaymeldingen Mogelijke oorzaken/gevolgen en ► Oplossingen Bandenspanning Banden controleren Het bandenspanningswaarschuwingssysteem h ...

Modellen: