Skoda Octavia: Bevestigingssystemen - Veilig vervoer van kinderen - Veiligheid - Skoda Octavia - InstructieboekjeSkoda Octavia: Bevestigingssystemen

Bevestigingsogen van het -systeem

Labels van het
Afb. 26 Labels van het -systeem

is een systeem voor een snelle en veilige kinderzitjebevestiging.

Tussen de rugleuning en zitting van de buitenste zitplaatsen achterin resp. de bijrijdersstoel bevinden zich twee bevestigingsogen voor de bevestiging van een kinderzitje met het -systeem.

Eerst de afdekkappen A verwijderen om bij de bevestigingsogen te kunnen komen afb. 26. Na het uitbouwen van het kinderzitje de afdekkappen weer aanbrengen.

ATTENTIE

  • Bij het in- en uitbouwen van het kinderzitje met het -systeem beslist de gebruiksaanwijzing van de fabrikant van het kinderzitje in acht nemen.
  • Aan de voor het inbouwen van kinderzitjes met het -systeem bedoelde bevestigingsogen nooit andere kinderzitjes, gordels of andere voorwerpen bevestigen - levensgevaar!

Let op

Gebruik van kinderzitjes met het -systeem

Bij een in paraatheid gebrachte bijrijdersvoorairbag op de bijrijdersstoel nooit een kinderzitje gebruiken waarin het kind met de rug naar het dashboard gekeerd wordt vervoerd. Dit kinderzitje bevindt zich in het gebied waar de bijrijdersvoorairbag naar buiten komt. De airbag kan bij activering het kind zwaar of zelfs levensgevaarlijk verwonden.

Overzicht van de bruikbaarheid van kinderzitjes met het -systeem op de betreffende stoelen conform de ECE-R 16-norm.

Gebruik van kinderzitjes met het

a) De grootteklasse staat vermeld op een op het kinderzitje aangebracht plaatje.
b) Indien de bijrijdersstoel met bevestigingsogen voor het -systeem is uitgerust, dan is deze geschikt voor het inbouwen van een -kinderzitje met de goedkeuring "semi-universeel".

IL-SU De stoel is geschikt voor -kinderzitjes met de goedkeuring "semi-universeel". De categorie "semi-universeel" betekent dat het kinderzitje is goedgekeurd voor het -systeem in uw wagen. De bij het kinderzitje meegeleverde wagenlijst in acht nemen.
IUF De stoel is geschikt voor -kinderzitje met de goedkeuring "universeel" en bevestiging met de bevestigingsgordel van het .
X Het kinderzitje is niet met bevestigingsogen voor het -systeem uitgerust.

Bevestigingsogen van het -systeem

Bevestigingsogen van het
Afb. 27 Bevestigingsogen van het -systeem

is een bevestigingssysteem dat de bewegingen van de bovenzijde van het kinderzitje beperkt.

De bevestigingsogen A voor de bevestigingsgordel van een kinderzitje met het -systeem bevinden zich aan de achterzijde van de rugleuningen van de zitplaatsen achterin afb. 27.

Enkele landspecifieke typen kunnen ook met een bevestigingsoog B zijn uitgerust afb. 27.

ATTENTIE

  • Bij het in- en uitbouwen van het kinderzitje met het -systeem beslist de gebruiksaanwijzing van de fabrikant van het kinderzitje in acht nemen.
  • Kinderzitjes met het -systeem alleen gebruiken op stoelen die van bevestigingsogen met het logo zijn voorzien.
  • Altijd slechts één bevestigingsgordel van een kinderzitje aan een bevestigingsoog bevestigen.

Gebruik van kinderzitjes op de bijrijdersstoel (variant 2)

Geldt voor Taiwan Afb. 24 Stickers met waarschuwingsaanwijzingen Geen zuigelingen, kleuters en kinderen op de bijrijdersstoel vervoeren. Daarop attendeert ook de sticker die zich op de bijrijde ...

Bediening

...

Zie ook:

Volvo V40. Milieubeleid
Volvo Car Corporation werkt voortdurend aan de ontwikkeling van veiliger en effectievere producten en oplossingen om de milieu-effecten te beperken. Milieuzorg is een van de kernwaarden van V ...

Volvo V40. Achterbank
De rugleuning en de buitenste hoofdsteunen van de achterbank kunnen worden neergeklapt. De hoofdsteun van de middelste zitplaats kan aan de lengte van de passagier worden aangepast. Middelste hoo ...

Modellen: