Skoda Octavia: Algemene aanwijzingen - Hulpsystemen - Rijden - Skoda Octavia - InstructieboekjeSkoda Octavia: Algemene aanwijzingen

Inleiding voor het onderwerp

ATTENTIE

  • De hulpsystemen dienen alleen als ondersteuning en ontslaan de bestuurder niet van de verantwoording voor het bedienen van de wagen.
  • De verhoogde veiligheid en inzittendenbescherming door de hulpsystemen mag geen aanleiding zijn tot het nemen van grotere risico's - gevaar voor ongevallen!
  • De snelheid en rijstijl aanpassen aan het actuele weer, het wegdek, het zicht en de verkeersomstandigheden.
  • De hulpsystemen zijn onderhevig aan natuurkundige en door het systeem vastgelegde grenzen. Om deze reden kan de bestuurder enkele reacties van het systeem in bepaalde situaties als ongewenst of vertraagd waarnemen.

    Daarom dient men steeds alert te zijn om zelf te kunnen ingrijpen!

  • De hulpsystemen alleen zodanig activeren, deactiveren en instellen dat u uw wagen in elke verkeerssituatie volledig onder controle hebt - gevaar voor ongevallen!

Radarsensor

Inbouwplaats van de radarsensor
Afb. 248 Inbouwplaats van de radarsensor

De radarsensor (hierna sensor) registreert m.b.v. elektromagnetische golven de verkeerssituatie voor de wagen. De sensor zit onder een afdekking afb. 248.

De sensor maakt onderdeel uit van het ACC-systeem en Front Assist.

De werking van de sensor kan in een van de volgende situaties beperkt of helemaal niet beschikbaar zijn.

Als de sensorafdekking resp. de sensor is afgedekt of verontreinigd, verschijnt op het display in het instrumentenpaneel de betreffende melding van het ACCsysteem, Storingen of de Front Assist, Storingen.

ATTENTIE

  • Indien het vermoeden bestaat dat de sensor is beschadigd, het ACC-systeem en de Front Assist deactiveren,. De sensor door een specialist laten controleren.
  • Door een botsing resp. schade aan de voor- of onderzijde van de wagen kan de werking van de sensor gehinderd worden - gevaar voor ongevallen! De sensor door een specialist laten controleren.
  • Het gebied voor en om de sensorafdekking heen niet bedekken. Dit kan de werking van de sensor beïnvloeden - gevaar voor ongevallen!

VOORZICHTIG De sneeuw met een handveger en het ijs met een oplosmiddelvrije ontdooispray van de sensorafdekking verwijderen

Hulpsystemen

...

Rem- en stabiliteitssystemen

Inleiding voor het onderwerp De rem- en stabiliteitssystemen worden elke keer als het contact wordt ingeschakeld automatisch geactiveerd, voor zover er niets anders staat vermeld. De storingsind ...

Zie ook:

Hyundai Ioniq Electric. Achterklep
Achterklep openen 1.Zet de transmissie in stand P (parkeren) en activeer de parkeerrem. 2.Voer vervolgens één van de volgende handelingen uit: Druk langer dan 1 seconde op de ontgrendeltoets ...

Seat Leon. Ruitenwisserbladen vervangen
Servicestand van de ruitenwisser Afb. 81 Ruitenwissers in servicestand. Wanneer de ruitenwissers in de servicestand staan, kunnen de armen van de wisser omhoog worden gezet afb. 81. Sluit ...

Modellen: