Seat Leon: Vervangen van lampjes - Zekeringen en lampjes - Noodgevallen - Seat Leon - InstructieboekjeSeat Leon: Vervangen van lampjes

Inleiding tot thema

Voor het vervangen van lampjes is enige technische vaardigheid vereist.

Als u zelf lampen wilt vervangen in het motorcompartiment, houd er dan rekening mee dat dit een gevaarlijke zone is  in Werkzaamheden in de motorruimte op.

Een lampje mag alleen worden vervangen door een lampje van gelijke uitvoering. De aanduiding van het wattage staat op de lampvoet.

Afhankelijk van het uitrustingsniveau zijn er verschillende koplampsystemen en achterlichten:

Full-led koplampen*

Full-led koplampen verrichten alle verlichtingsfuncties (daglicht, parkeerlicht, knipperlicht, dimlicht en routelicht) met lichtgevende diodes (led's) als lichtbron.

De full-led koplampen zijn ontworpen om de gehele levenscyclus van de wagen mee te kunnen en de lichtbronnen kunnen niet worden vervangen. Bij schade aan een koplamp moet u naar de werkplaats van een officiële dealer gaan voor vervanging.

ATTENTIE

 •  Als de motor op bedrijfstemperatuur is, moet bij werkzaamheden in de motorruimte bijzonder zorgvuldig te werk worden gegaan – gevaar voor verbranding.
 •  Gloeilampjes staan onder druk en kunnen kapot springen, als ze worden vervangen - gevaar voor verwondingen!
 •  Let er bij het vervangen van gloeilampjes op, dat u zich niet verwondt aan scherpe delen in het koplamphuis.

 

VOORZICHTIG

 • Voor het werken aan het elektrisch systeem moet de sleutel uit het contact gehaald worden.

  Gevaar voor kortsluiting!

 • Vóór het vervangen van het gloeilampje de verlichting resp. parkeerlichten uitschakelen.
 • Ga voorzichtig te werk, zodat u niets beschadigd.

 

Milieu-aanwijzing Met betrekking tot de opslag en afvoer van defecte lampjes kunt u informatie verkrijgen bij de gespecialiseerde winkels.

 

Let op

 • Controleer regelmatig of de verlichting van uw wagen goed werkt, met name de verlichting aan de buitenzijde van de wagen. Dat is niet alleen in het belang van uw eigen veiligheid, maar ook in het belang van de veiligheid van andere verkeersdeelnemers.
 • Zorg ervoor dat u een nieuw lampje hebt, voordat u het kapotte lampje gaat uitbouwen.
 • Neem het glas van het lampje niet met blote handen vast, gebruik daarvoor een stoffen doek of papier. De vetsporen die de vingers achterlaten zouden anders door de warmte van het brandende gloeilampje verdampen en op het spiegeloppervlak neerslaan met als gevolg dat de reflector dof wordt.
 • Afhankelijk van de uitrusting van de wagen kan de binnen- en/of buitenverlichting geheel of gedeeltelijk uit leds bestaan. Led's hebben een levensduur die veel hoger is dan die van de wagen. Bij een defect aan een ledverlichting moet u naar de werkplaats van een officiële dealer gaan voor vervanging.

Zekeringen

Inleiding tot thema In principe kan een zekering toegewezen zijn aan verscheidene apparaten. Omgekeerd is het ook mogelijk dat één apparaat verschillende zekeringen gebruikt. Vervang de zeke ...

Gloeilampjes vooraan vervangen

Lampje dimlicht Afb. 103 Dimlicht. Afb. 104 Dimlicht. Motorkap openen. De banden afb. 103 1 verplaatsen in pijlrichting en de kap verwijderen. Stekkerverbinding afb. 104 2 van de ...

Zie ook:

Mercedes-Benz C-Klasse. Systeemzelftest
WAARSCHUWING  GEVAAR Als beide controlelampjes PASSENGER AIR BAG OFF en PASSENGER AIR BAG ON bij de systeemzelftest niet gaan branden, vertoont het systeem een storing. De ...

Seat Leon. Verzorging interieur van de wagen
Display van de radio/Easy Connect* en bedieningspaneel* Het display kan worden schoongemaakt met een in speciaalzaken verkrijgbare "LCD-cleaner". Om het display schoon te maken, de doek lich ...

Modellen: