Renault Megane: Lekke band/reservewiel - Praktische tips - Renault Megane - InstructieboekjeRenault Megane: Lekke band/reservewiel

In geval van een lekke band

Afhankelijk van de auto, beschikt u over een oppompset voor de banden of een reservewiel (raadpleeg de volgende bladzijdes).

Bijzonderheid
Het controlesysteem van de bandenspanning controleert niet de spanning van de reserveband (het door het reservewiel vervangen wiel verdwijnt van het display op het instrumentenpaneel).

Raadpleeg de paragraaf "Controlesysteem bandenspanning" in hoofdstuk 2.

Als u de auto heeft stilgezet in de berm van de weg, moet u de andere weggebruikers waarschuwen door middel van de gevarendriehoek of op een andere, in het land waar u bent, voorgeschreven manier.

 

Laat het reservewiel regelmatig door uw dealer controleren. Na verloop van tijd kan het door veroudering onbruikbaar worden.

Auto’s met een reservewiel dat kleiner is dan de andere vier wielen:

  • Monteer nooit meer dan één reservewiel op een auto.
  • Doordat het reservewiel een kleinere diameter heeft dan het oorspronkelijke wiel, is de bodemhoogte van de auto kleiner geworden.
  • Vervang zo snel mogelijk het reservewiel door een wiel van dezelfde maat als het originele wiel.
  • Bij tijdelijke gebruik van dit reservewiel, mag de rijsnelheid niet hoger zijn dan de snelheid die op de sticker op het wiel aangegeven staat.
  • De montage van dit wiel kan het rijgedrag van uw auto veranderen. Voorkom snel optrekken en krachtig remmen en verminder uw snelheid in bochten.
  • Als u sneeuwkettingen moet gebruiken, monteer dan het reservewiel op de achteras en controleer de bandenspanning.

Lekke band/reservewiel

Reservewiel 3

Dit bevindt zich in de bagageruimte.

Verwijder de subwoofer 7, plaats deze terug en sluit deze weer aan in dezelfde stand. Wees voorzichtig. Zo niet dan kunt u de goede werking van de subwoofer verstoren.

Lekke band/reservewiel

Auto niet uitgerust met een subwoofer

Om erbij te kunnen komen:

Het is niet raadzaam om de subwoofer te vervangen en aan te sluiten in het geval van een lekke band; dit kan leiden tot schade aan de subwoofer.

Lekke band/reservewiel

Auto uitgerust met een subwoofer

Om erbij te kunnen komen:

Lekke band/reservewiel

Reservewiel 11

Dit bevindt zich onder de auto.

Om erbij te kunnen komen:

Lekke band/reservewiel

De wielhouder terugplaatsen:

Controleer of de wieldrager altijd vergrendeld, met of zonder het reservewiel erin.

Kans op ongevallen.

 

Als het reservewiel zich onder de auto bevindt, moet u het reservewiel uit de wielhouder halen voordat u de auto omhoog zet.

Verwondingsgevaar

Praktische tips

...

Pompset voor de banden

De set repareert beschadigde banden waarvan het loopvlak A beschadigd is door een voorwerp van minder dan 4 millimeter. Hij repareert niet alle typen lekken, zoals sneden van meer ...

Zie ook:

Seat Leon. Gloeilampjes achteraan vervangen
Overzicht achterlichten Achterlichten in zijpaneel Knipperlicht PY21W NA LL Parkeer- en remlicht P21W LL Achterlichten in achterklep Links Stadslicht ...

Mazda 6. Vernieuwen van de sleutelbatterij
Als de toetsen op de afstandbediening niet meer functioneren en het bedrijfsindicatielampje niet knippert, is de batterij mogelijk uitgeput. Vervang de batterij door een nieuwe alvorens de afst ...

Modellen: