Renault Megane: Installatie van het kinderzitje, algemeen - Kinderveiligheid - Ken uw auto - Renault Megane - InstructieboekjeRenault Megane: Installatie van het kinderzitje, algemeen

Renault Megane / Renault Megane - Instructieboekje / Ken uw auto / Kinderveiligheid / Installatie van het kinderzitje, algemeen

Op bepaalde zitplaatsen mogen geen kinderzitjes bevestigd worden Op het schema op de volgende bladzijde ziet u waar u een kinderzitje mag bevestigen.

Monteer het kinderzitje bij voorkeur op een zitplaats achterin.

Controleer of het kinderzitje of de voeten van het kind het goed vergrendelen van de voorstoel niet belemmeren. Raadpleeg de paragraaf "Voorstoel" in hoofdstuk 1.

Controleer of het kinderzitje, door het installeren ervan in de auto, niet loskomt van het onderstel.

Als u de hoofdsteun moet verwijderen, berg deze dan goed op zodat deze niet in een projectiel kan veranderen bij krachtig remmen of een botsing.

Maak het kinderzitje altijd goed vast aan de auto, ook als het niet in gebruik is, zodat het niet in een projectiel kan veranderen bij krachtig remmen of een botsing.

De genoemde types kinderzitjes zijn niet overal leverbaar. Controleer voordat u een ander kinderzitje gebruikt bij de fabrikant of het gemonteerd kan worden.

Op zitplaats voorin
Het vervoer van een kind op de plaats van de voorpassagier is niet in alle landen toegestaan.

Raadpleeg de geldende wetgeving en volg de aanwijzingen van het schema op de volgende bladzijde.

Voordat u een kinderzitje op deze plaats installeert (indien dit toegestaan is)

Zet de hoofdsteun van de stoel in ieder geval maximaal omhoog zodat hij het kinderzitje niet hindert (raadpleeg de paragraaf "Hoofdsteunen voor" in hoofdstuk 1).

Als het kinderzitje is geïnstalleerd en als dit mogelijk is, verplaatst u de autostoel indien nodig naar voren (voor de nodige ruimte op de achterste zitplaatsen voor de passagiers of andere kinderzitjes). Een kinderzitje dat achterstevoren staat, mag het dashboard niet raken of niet in maximale naar voren geschoven positie staan.

Wijzig de andere afstellingen niet meer na het installeren van het kinderzitje.

LEVENSGEVAAR OF RISICO OP ERNSTIG LETSEL: controleer voordat u een kinderzitje achterstevoren op deze stoel bevestigt, of de airbag is uitgeschakeld (zie "Kinderveiligheid: uitschakelen, inschakelen van de passagiersairbag voorin" in hoofdstuk 1).

Zitplaats achterin
Een reiswieg wordt dwars in de auto geïnstalleerd en neemt ten minste twee zitplaatsen in beslag. Plaats het hoofd van het kind aan de tegenover het portier gelegen kant.

Zet de voorstoel van de auto zo ver mogelijk naar voren om een kinderzitje achterstevoren te installeren, en zet deze daarna zo ver mogelijk terug zonder dat deze tegen het kinderzitje komt.

Voor de veiligheid van het vooruit geplaatste kind, moet u de stoel zo ver mogelijk naar achteren zetten en de stoel voor het kind naar voren zetten en de rugleuning rechtzetten om het contact tussen de stoel en de benen van het kind te vermijden.

Verwijder in ieder geval de hoofdsteun van de stoel achteraan waarop het kinderzitje is geplaatst (raadpleeg de paragraaf "Hoofdsteunen achter" in hoofdstuk 3). Zet indien nodig de achterstoel zo ver mogelijk naar achteren. Dit moet gebeuren voordat u het kinderzitje plaatst.

Controleer of het kinderzitje goed tegen de rugleuning van de stoel van de auto rust.

Een kinderzitje met vloersteunen mag nooit worden geïnstalleerd op de middelste zitplaats achterin. LEVENSGEVAAR OF GEVAAR VAN ERNSTIG LETSEL.

 

Controleer bij monteren van een kinderzitje (verhoging Groep 2 of 3) of de autogordel goed werkt (oprolt): raadpleeg de paragraaf "Autogordels achterin" in hoofdstuk 1. Pas indien nodig de stand van de autostoel aan.

 

Controleer of het kinderzitje of de voeten van het kind het goed vergrendelen van de stoel ervoor niet belemmeren.

Raadpleeg de paragrafen "Voorstoel" in hoofdstuk 1 of " Gebruiksmogelijkheden van de achterbank" in hoofdstuk 3.

Keuze van de bevestiging van het kinderzitje

Er zijn twee bevestigingssystemen voor kinderzitjes: met de autogordel of met het ISOFIX systeem. Bevestiging met de autogordel De autogordel moet worden afgesteld om goed te kunnen werken bij kr ...

Kinderzitjes

...

Zie ook:

Mercedes-Benz C-Klasse. Weergave in het combi-instrument
Assistentieweergave weergeven - Met de boordcomputer de functie assistentieweergave oproepen . Herkende verkeerstekens verschijnen in het combi-instrume ...

Mercedes-Benz C-Klasse. Belangrijke veiligheidsaanwijzingen
WAARSCHUWING Wanneer kinderen de stoelen instellen kunnen ze bekneld raken, in het bijzonder wanneer er geen toezicht is. Er bestaat gevaar voor letsel! Bij het verlaten van de auto altij ...

Modellen: