Mazda 6: Waarschuwing te hoge snelheid - Verkeersbordherkenningsysteem
(TSR) - i-ACTIVSENSE - Tijdens het rijden - Mazda 6 - Instructieboekje (2017)Mazda 6: Waarschuwing te hoge snelheid

Als de rijsnelheid het maximumsnelheidbord dat op de Active Driving Display wordt weergegeven overschrijdt, wordt een waarschuwingsgeluid geactiveerd en gaat het gedeelte rondom het maximumsnelheidbord dat op de Active Driving Display wordt weergegeven 3 maal in oranje knipperen en als de rijsnelheid het weergegeven maximumsnelheidbord blijft overschrijden, stopt de indicatie met knipperen en licht deze constant op. Controleer de omgeving en pas de rijsnelheid aan de wettelijk geldende snelheid aan door het nemen van de juiste maatregel zoals het intrappen van het rempedaal.

i-ACTIVSENSE

OPMERKING
 • De waarschuwing te hoge snelheid is aanvankelijk op niet-geactiveerd ingesteld.

  Verander de instelling in de gebruikersinstellingen als u de waarschuwing te hoge snelheid wilt activeren.

  • Uit: De waarschuwing te hoge snelheid wordt niet geactiveerd.
  • Alleen weergave van waarschuwing: Het gedeelte rondom het maximumsnelheidbord knippert 3 maal in oranje en als de rijsnelheid het weergegeven maximumsnelheidbord blijft overschrijden, stopt de indicatie met knipperen en licht deze constant op.
  • Weergave van waarschuwing waarschuwingsgeluid: Het gedeelte rondom het maximumsnelheidbord knippert 3 maal in oranje en als de rijsnelheid het weergegeven maximumsnelheidbord blijft overschrijden, stopt de indicatie met knipperen en licht deze constant op en wordt het waarschuwingsgeluid geactiveerd.
 • De functie van de waarschuwing te hoge snelheid stopt in de volgende gevallen.
  • De rijsnelheid is lager dan de snelheid van het maximumsnelheidbord dat wordt weergegeven. (Als de activeringstijd voor de waarschuwing te hoge snelheid in de gebruikersinstellingen wordt gewijzigd, stopt de functie van de waarschuwing te hoge snelheid zodra de rijsnelheid lager is dan de gewijzigde rijsnelheid.
  • Een indicatie voor een maximumsnelheidbord is bijgewerkt en aan de voorwaarden voor het activeren van de waarschuwing te hoge snelheid is niet voldaan.
  • Weergave van maximumsnelheidbord stopt.
 • De waarschuwingsindicatie wordt weergegeven op hetzelfde moment dat de waarschuwing te hoge snelheid wordt geactiveerd als de rijsnelheid de snelheid aangegeven op het maximumsnelheidbord overschrijdt.
 • Het verkeersbordherkenningsysteem (TSR) kan een maximumsnelheidbord met een onderbord herkennen en dit weergeven, echter het kan niet de aanduiding op het onderbord bepalen (zoals periodieke beperkingen, afslagbeperkingen, einde sectie).

  De waarschuwing te hoge snelheid wordt dus geactiveerd wanneer de rijsnelheid het maximumsnelheidbord dat wordt weergegeven overschrijdt, ook als de voorwaarden aangegeven op het onderbord niet op de auto van toepassing zijn.

 • Als de vooruitrijcamera (FSC) een maximumsnelheidbord weergeeft dat onjuist is herkend, zal ook als de auto met de wettelijke toegestane snelheid rijdt het alarm te hoge rijsnelheid geactiveerd worden.
 • Voor de waarschuwing te hoge snelheid kunnen de volgende instellingen worden gewijzigd.
  • Waarschuwingsgeluid en indicatiepatroon
  • Tijdstip waarop de waarschuwing wordt geactiveerd

Verkeersbordweergave-indicatie

De volgende verkeersborden worden op de Active Driving Display weergegeven. Maximumsnelheidborden (inclusief onderborden) Maximumsnelheidbord voor slecht weer Eenrichtingsborden Bovens ...

Afstandherkenninghulpsysteem (DRSS)

Het afstandherkenninghulpsysteem (DRSS) meet de afstand tussen uw auto en een voorligger met behulp van een radarsensor (voor) bij een rijsnelheid van ongeveer 30 km/h of hoger en als uw auto een ...

Zie ook:

Skoda Octavia. Infotainment Columbus verbinden
Afb. 195 WLAN (Wi-Fi) / Bluetooth® / simkaart Mogelijke verbindingstypen afb. 195 Via WLAN, door de verbinding van het infotainment met de hotspot van het externe apparaat, Infotainment ...

Volvo V40. Passagiersairbag
Uw auto heeft behalve de veiligheidsgordel  aan de passagierszijde ook een airbag . De airbag zit opgevouwen in een ruimte boven het dashboardkastje. Het paneel is voorzien van het opschrift ...

Modellen: