Mazda 6: Tabel voor geschiktheid van kinderzitjes voor diverse
zitposities - Kinderzitje - Belangrijke veiligheidsuitrusting - Mazda 6 - Instructieboekje (2017)Mazda 6: Tabel voor geschiktheid van kinderzitjes voor diverse zitposities

Mazda 6 / Mazda 6 - Instructieboekje (2017) / Belangrijke veiligheidsuitrusting / Kinderzitje / Tabel voor geschiktheid van kinderzitjes voor diverse zitposities

(Europa en landen die voldoen aan de UNECE 16 bepaling) De informatie aangegeven in de tabel geeft de geschiktheid aan van uw kinderzitje voor de diverse zitposities. Voor de geschiktheid van installatie van kinderzitjes van overige fabrikanten wordt u verzocht de instructies van de fabrikant behorend bij het betreffende kinderzitje nauwkeurig te raadplegen.

Kinderzitjes met Isofix-ankerbevestiging

Kinderzitje

(1) Voor kinderzitjes die (CRS) niet voorzien zijn van de ISO/XX grootteklasse identificatie (A tot G), zal de autofabrikant voor de gewichtsgroep van toepassing de voor de auto specifieke Isofix kinderzitje(s) aangeven die voor elke zitpositie worden aanbevolen.

Betekenis van de letters die in bovenstaande tabel worden gebruikt:

IUF = geschikt voor Isofix voorwaarts gerichte kinderzitjes in de universele categorie die goedgekeurd zijn voor gebruik in deze gewichtsgroep.
IL = geschikt voor bepaalde Isofix kinderzitjes (CRS).

Deze Isofix kinderzitjes (CRS) zijn die in de categorieën van "specifieke auto", "beperkt" of "semi-universeel".

Er kan een origineel Mazda kinderzitje worden geïnstalleerd. Zie de accessoirecatalogus voor kinderzitjes die geïnstalleerd kunnen worden.

(Behalve Europa) Raadpleeg een deskundige reparateur, bij voorkeur een officiële Mazda reparateur betreffende kinderzitjes die geschikt zijn voor installatie in uw Mazda.

X = Isofix positie die niet geschikt is voor Isofix kinderzitjes in deze gewichtsgroep en/of deze grootteklasse.

OPMERKING Verwijder alvorens een kinderzitje aan te brengen altijd de hoofdsteun. Gebruik bovendien altijd een spanriem en maak deze stevig vast. Zie Hoofdsteun.

Behalve kinderzitjes met Isofix-ankerbevestiging

Kinderzitje

Betekenis van de letters die in bovenstaande tabel worden gebruikt:

U = Geschikt voor "universeel" categorie kinderzitjes goedgekeurd voor gebruik in deze gewichtsgroep.
UF = Geschikt voor voorwaarts gerichte "universeel" categorie kinderzitjes goedgekeurd voor gebruik in deze gewichtsgroep.
X = Zitpositie niet geschikt voor kinderen in deze gewichtsgroep.
*1 Wanneer een kinderzitje op de middelste zitting van de achterzitting wordt geïnstalleerd, geen inzittenden op de buitenste rechter zitting van de achterzitting laten plaatsnemen.
*2 Wanneer een kinderzitje op de voorpassagierszitting wordt geïnstalleerd, de zittingverstelling zo ver mogelijk naar achteren afstellen. Zet het zitkussen in de hoogste stand zodat het kinderzitje stevig met de veiligheidsgordel kan worden vastgemaakt.

OPMERKING Neem bij het installeren van een kinderzitje de volgende punten in acht:
  • Verwijder alvorens een kinderzitje aan te brengen altijd de hoofdsteun. Gebruik bovendien altijd een spanriem en maak deze stevig vast.
  • Bij het installeren van een kinderzitje op de achterzitting, de positie van de voorzitting zodanig afstellen dat de voorzitting niet in aanraking komt met het kinderzitje.

(Overige landen) Houd u aan de in uw land geldende wettelijke bepalingen betreffende het gebruik van kinderzitjes.

Installatiepositie van juniorenzitje

Een juniorenzitje wordt uitsluitend in de voorwaarts gerichte positie gebruikt. Zie de tabel "Geschiktheid van kinderzitjes voor diverse zitposities" voor de installatiepositie van een juniore ...

Installeren van kinderzitjes

...

Zie ook:

Mercedes-Benz C-Klasse. Cockpit
  Functie Stuurwielschakelpaddles Combischakelaar Claxon Combi-instrument ...

Mercedes-Benz C-Klasse. Wegrijblokkering
De wegrijblokkering voorkomt dat de auto zonder passende sleutel kan worden gestart. - Inschakelen met sleutel: De sleutel uit het contactslot verwijderen. ...

Modellen: