Mazda 6: Rijtips - Automatische transmissie - Tijdens het rijden - Mazda 6 - Instructieboekje (2017)Mazda 6: Rijtips

WAARSCHUWING

Laat de auto niet in een richting rijden die tegenovergesteld is aan de richting die met de keuzehendel is gekozen: Laat de auto niet achteruit rijden met de keuzehendel in een vooruitstand, of laat de auto niet vooruit rijden met de keuzehendel in de achteruitstand.

Anders zal de motor afslaan wat tot verlies van de rem- en stuurbekrachtigingsfuncties leidt waardoor de auto moeilijk bestuurbaar wordt en ongelukken veroorzaakt kunnen worden.

Passeren Druk voor extra vermogen bij het inhalen van een ander voertuig of het berijden van steile hellingen het gaspedaal volledig in.

De transmissie zal dan terugschakelen naar een lagere versnelling, afhankelijk van de rijsnelheid.

OPMERKING
  • Het gaspedaal voelt in het begin mogelijk zwaar wanneer dit wordt ingetrapt, maar wordt dan lichter naarmate het verder wordt ingetrapt.

    Deze verandering in pedaalkracht helpt het motorstuursysteem te bepalen in welke mate het gaspedaal is ingetrapt voor het uitvoeren van kickdown en dient om te regelen of kickdown al dan niet uitgevoerd moet worden.

  • Wanneer de keuzehendel in de stand M staat en het DSC systeem is uitgeschakeld, zal ook als het gaspedaal volledig wordt ingetrapt de handbediende overschakelfunctie niet overschakelen naar de automatische overschakelfunctie. Bedien de keuzehendel.

Vanuit stilstand oprijden van een steile helling

Voor het vanuit stilstand oprijden van een steile helling:

1. Druk eerst het rempedaal in.

2. Zet de keuzehendel in stand D of M1 afhankelijk van het laadgewicht en de graad van de helling.

3. Laat het rempedaal los en druk tegelijkertijd het gaspedaal geleidelijk in.

Afrijden van steile hellingen

Schakel bij het afrijden van een steile helling over naar een lagere versnelling, afhankelijk van het laadgewicht en de graad van de helling. Rijd langzaam naar beneden en maak daarbij slechts af en toe gebruik van de remmen om te voorkomen dat deze oververhit raken.

Directe modus

De directe modus kan worden gebruikt voor het tijdelijk overschakelen van de versnellingen door bediening van de stuurversnellingschakelaar tijdens het rijden met de keuzehendel in het D bereik. ...

Schakelaars en regelaars

...

Zie ook:

Hyundai Ioniq Electric. Interieurverlichting
AANWIJZING Laat de interieurverlichting niet te lang branden als het contact uitgeschakeld is, anders zal de accu ontladen raken. Automatisch uitschakelen interieurverlicht ...

Mercedes-Benz C-Klasse. Belangrijke veiligheidsaanwijzingen
WAARSCHUWING  Wanneer kinderen zonder toezicht in de auto achterblijven, kunnen deze: portieren openen en daardoor andere personen of verkeersdeelnemers in gevaar ...

Modellen: