Mazda 6: Rijstrookafwijkingwaarschuwing - Rijstrookafwijkingwaarschuwingssysteem
(LDWS) - i-ACTIVSENSE - Tijdens het rijden - Mazda 6 - Instructieboekje (2017)Mazda 6: Rijstrookafwijkingwaarschuwing

Als het systeem bepaalt dat de mogelijkheid van een rijstrookafwijking bestaat. wordt de LDWS waarschuwingszoemer geactiveerd en gaat het LDWS waarschuwingslampje knipperen. Bedien het stuurwiel op geschikte wijze en stuur de auto naar het midden van de rijstrook.

Bij voertuigen uitgerust met de multiinformatiedisplay en de Active Driving Display verandert de kleur van de rijstrookstreep in de richting waarin het systeem bepaalt dat de auto van zijn rijstrook gaat afwijken van wit naar oranje en gaat de rijstrookstreep knipperen.

Indicatie op display

i-ACTIVSENSE

OPMERKING
  • Als het LDWS waarschuwingsgeluid op trilling *1 is ingesteld, klinkt het geluid vanuit de autoluidspreker aan de zijde waar het systeem bepaald heeft dat de auto van de rijstrook afwijkt.
  • De kans bestaat dat de LDWS waarschuwingszoemer moeilijk hoorbaar is, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden zoals geluiden van buiten.
  • Het volume van het LDWS waarschuwingsgeluid kan veranderd worden.
  • Het type waarschuwingsgeluid (rammelgeluid *1 /zoemtoon) op de LDWS kan gewijzigd worden.

*1 Een rammelstrook is een reeks groeven in het wegdek die op regelmatige afstand zijn aangebracht en die wanneer het voertuig er over heen rijdt een trilling en rammelgeluid teweegbrengen om de bestuurder te waarschuwen dat het voertuig de rijstrook verlaat.

Het rammelgeluid is een reproductie van het geluid dat teweeg wordt gebracht wanneer een voertuig over een rammelstrook rijdt.

i-ACTIVSENSE

Uitschakelen van het systeem

Druk op de LDWS OFF schakelaar om het LDWS systeem uit te schakelen. Het LDWS OFF indicatielampje gaat branden. Rijstrookweergave (voertuigen met multi-informatiedisplay) De rijstrookstrepen ...

Dodehoekmonitor (BSM)

De dodehoekmonitor (BSM) is bedoeld om de bestuurder te helpen bij het controleren van het gebied aan de achterzijde van de auto aan beide kanten tijdens het veranderen van rijstrook, door de be ...

Zie ook:

Seat Leon. Wat te doen bij lekke band
Stop de wagen op een horizontaal oppervlak, op een veilige plaats zo ver mogelijk buiten de verkeersstroom. Handrem aantrekken. Schakel de alarmlichten in. Handgeschakelde versnellingsb ...

Mercedes-Benz C-Klasse. Luchthoeveelheid instellen
Luchthoeveelheid voorin instellen - De sleutel in het contactslot in de stand draaien . - Verhogen of verlagen: De tuimelschakelaar  omho ...

Modellen: