Mazda 6: Reservewiel - Opbergplaatsen van reservewiel en
gereedschapset - Lekke band - Als er zich een probleem voordoet - Mazda 6 - Instructieboekje (2017)Mazda 6: Reservewiel

Uw Mazda is uitgerust met een noodreservewiel.

Het noodreservewiel is lichter en kleiner dan een conventionele band en is uitsluitend bedoeld voor gebruik in noodgevallen en dient uitsluitend gedurende ZEER korte perioden gebruikt te worden. Noodreservewielen mogen NOOIT voor lange ritten of gedurende langere perioden gebruikt worden.

WAARSCHUWING

Monteer het noodreservewiel niet op de voorwielen (aangedreven wielen): Rijden met het noodreservewiel op een van de voorste aangedreven wielen is gevaarlijk. De wegligging wordt hierdoor nadelig beïnvloed.

De kans bestaat dat u de macht over het stuur verliest, vooral op gladde en met sneeuw overdekte wegen en een ongeluk veroorzaakt. Breng een normale band over naar het voorwiel en monteer het noodreservewiel aan de achterzijde.

 

OPGELET
 • Bij het gebruik van het noodreservewiel is het mogelijk dat de rijstabiliteit vermindert vergeleken met wanneer enkel de conventionele band wordt gebruikt.

  Rijd voorzichtig.

 • Ter voorkoming van beschadiging van het noodreservewiel of van de auto dienen de volgende voorzorgsmaatregelen in acht genomen te worden:
  • Rijd niet sneller dan 80 km/h.
  • Vermijd het rijden over obstakels.

   Rijd ook niet met de auto door een automatische autowasinstallatie.

   De diameter van deze band is kleiner dan die van een conventionele band, de grondspeling wordt daardoor dus verminderd.

  • Geen sneeuwketting op deze band gebruiken, aangezien deze niet goed zal passen.
  • Gebruik dit noodreservewiel niet op een andere auto, aangezien dit wiel speciaal voor gebruik op uw Mazda ontworpen is.
  • Gebruik slechts één noodreservewiel tegelijkertijd op uw auto.

Verwijderen van het reservewiel

1. (Sedan) Til de kofferdekselmat op.

(Wagon) Verwijder de bagageruimteplank.

Lekke band

2. Draai de bevestigingsbout van de reserveband linksom.

Lekke band

Vastzetten van het reservewiel

Berg het reservewiel op in de omgekeerde volgorde van het verwijderen. Controleer na het opbergen dat het reservewiel stevig is vastgezet.

Krik

Verwijderen van de krik Sedan 1. Til de kofferdekselmat op. 2. Verwijder het zakje. 3. Draai de vleugelbout en krikschroef linksom. Wagon 1. (Met reservewiel) Verwijder de bagageru ...

Lekke band noodreparatieset

De lekke band noodreparatieset die bij uw Mazda wordt geleverd is voor een tijdelijke reparatie van een licht beschadigde lekke band welke veroorzaakt is door het rijden over spijkers of soortgel ...

Zie ook:

Seat Leon. Pedaalruimte
Pedalen Zorg ervoor dat u het gas-, rem- en koppelingspedaal altijd ongehinderd kunt intrappen. Zorg ervoor dat de pedalen ongehinderd in hun oorspronkelijke stand kunnen terugkomen. Zor ...

Skoda Octavia. Inleiding voor het onderwerp
De volgende informatie is van toepassing voor de af fabriek gemonteerde bandenafdichtset. Met behulp van de bandenafdichtset kunnen bandenperforaties met een diameter tot ongeveer 4 mm worden afg ...

Modellen: