Mazda 6: Interieurverlichting - Interieuruitrusting - Interieurvoorzieningen - Mazda 6 - Instructieboekje (2017)Mazda 6: Interieurverlichting

OPMERKING Laat wanneer de motor stop staat de verlichting niet gedurende langere tijd branden. Anders bestaat de kans dat de accu uitgeput raakt.

Plafondlampen

Interieuruitrusting

OPMERKING De achterste kaartleeslampen worden ook in- en uitgeschakeld wanneer de plafondverlichtingschakelaar gebruikt wordt.

Voorste kaartleeslampen

Wanneer de plafondverlichtingschakelaar in de stand portier of uit staat, op de lens drukken om de voorste kaartleeslampen te laten branden en vervolgens nogmaals op de lens drukken om de lampen uit te schakelen.

OPMERKING De voorste kaartleeslampen gaan in onderstaande gevallen als de lens wordt ingedrukt niet uit:
 • De plafondverlichtingschakelaar staat in de stand ON.
 • De plafondverlichtingschakelaar staat in de stand portier terwijl een portier open staat.
 • Het instapverlichtingsysteem is aan.

Achterste kaartleeslampen

Wanneer de plafondverlichtingschakelaar in de stand portier of uit staat, op de lens drukken om een achterste kaartleeslamp te laten branden en vervolgens nogmaals op de lens drukken om de lamp uit te schakelen.

Interieuruitrusting

OPMERKING
 • Wanneer de achterste kaartleeslampen eenmaal zijn uitgeschakeld, gaan deze aan en uit afhankelijk van de stand waarin de plafondverlichtingschakelaar gezet is.
 • De achterste kaartleeslampen gaan ook als de lens wordt ingedrukt in onderstaande gevallen niet uit:
  • De plafondverlichtingschakelaar is ON.
  • De plafondverlichtingschakelaar staat in de stand portier terwijl een portier open staat.
  • Het instapverlichtingsysteem is aan.

Bagageruimteverlichting

Interieuruitrusting

Kofferruimteverlichting

De kofferruimteverlichting gaat aan wanneer het kofferdeksel wordt geopend en gaat uit wanneer dit wordt gesloten.

OPMERKING Om uitgeput raken van de accu te voorkomen, het kofferdeksel niet gedurende lange tijd geopend laten wanneer de motor niet draait.

Instapverlichtingen

Gaat aan wanneer een portier geopend wordt of wanneer het instapverlichtingssysteem is ingeschakeld.

Interieuruitrusting

Omgevingsverlichting

De omgevingsverlichting blijft continu branden wanneer het contact op ON wordt gezet.

De omgevingsverlichting dimt wanneer de positielampen of de koplampen ingeschakeld worden.

Interieuruitrusting

OPMERKING
 • Wanneer het contact op OFF wordt gezet, gaat de omgevingsverlichting aan of uit in samenhang met het instapverlichtingssysteem.
 • Terwijl de positielampen of de koplampen ingeschakeld zijn, kan de lichtsterkte van de omgevingsverlichting gewijzigd worden.

Instapverlichtingssysteem

Wanneer het instapverlichtingssysteem in werking is, gaat de plafondverlichting, de instapverlichtingen en de omgevingsverlichting * onder de volgende omstandigheden branden:

OPMERKING
 • (Plafondlampen) Het systeem van de instapverlichting werkt wanneer de plafondverlichtingschakelaar in de stand DOOR staat.
 • De verlichtingstijd verschilt afhankelijk van het gebruik.
 • Accubesparing Als het contact op OFF is gezet en een interieurverlichting is blijven branden, gaat de verlichting na ongeveer 30 minuten automatisch uit om uitputting van de accu te voorkomen.
 • De werking van het systeem van de instapverlichting kan gewijzigd worden.

Zonnekleppen

Voor gebruik van een zonneklep aan de voorzijde, deze naar beneden klappen. Voor gebruik bij een van de zijramen, de zonneklep opzij klappen. Make-up spiegeltjes Voor het gebruik van een ma ...

Stekkerbussen voor accessoires

Gebruik uitsluitend originele Mazda accessoires of daaraan gelijkwaardige met een stroomverbruik van niet meer dan 120 W (12 V gelijkstroom, 10 A). Het contact dient op ACC of ON te staan. Voor ...

Zie ook:

Renault Megane. Multi-Sense
Afhankelijk van de gekozen modus en afhankelijk van de auto, regelt het Multi- Sense-systeem het rijden, de sfeerverlichting, en het geluid en de soepelheid van de motor: de modi Sport, Eco, N ...

Volvo V40. Brandstof - diesel
Diesel is een brandstoftype dat bestemd is voor een auto met een dieselmotor. Maak alleen gebruik van dieselolie van gerenommeerde oliemaatschappijen. Giet nooit brandstof van twijfelachtige kwal ...

Modellen: