Mazda 6: Handbediend opschakelen - Modus voor handbediende
overschakeling - Automatische transmissie - Tijdens het rijden - Mazda 6 - Instructieboekje (2017)Mazda 6: Handbediend opschakelen

Opschakelen van de versnellingen is mogelijk met behulp van de keuzehendel of de stuurversnellingschakelaars * .

M1 M2 M3 M4 M5 M6

Gebruik van de keuzehendel

Voor het opschakelen naar een hogere versnelling, de keuzehendel eenmaal licht naar achteren duwen.

Automatische transmissie

Gebruik van de stuurversnellingschakelaar

Voor het opschakelen naar een hogere versnelling met behulp van de stuurversnellingschakelaars, de UP schakelaar ( ) eenmaal met uw vingers naar u toe trekken.

Automatische transmissie

WAARSCHUWING

Houd uw handen op de rand van het stuurwiel wanneer u met uw vingers de stuurversnellingschakelaars bedient: Het plaatsen van uw handen binnen de rand van het stuurwiel bij gebruik van de stuurversnellingschakelaars is gevaarlijk. Als de bestuurdersairbag bij een botsing geactiveerd zou worden, zou deze tegen uw handen kunnen slaan en letsel veroorzaken.

 

OPMERKING
  • Tijdens langzaam rijden is het mogelijk dat de versnellingen niet automatisch opgeschakeld worden.
  • Laat tijdens het rijden in de handbediende overschakelfunctie de naald van de toerentalmeter niet in de RODE ZONE komen.

    Verder zal bij het volledig intrappen van het gaspedaal de handbediende overschakelfunctie overschakelen naar de automatische overschakelfunctie.

    Wanneer het DSC systeem is uitgeschakeld, is deze functie geannuleerd. Als echter continu met hoge toerentallen wordt gereden, zal de transmissie automatisch opschakelen om de motor te beschermen.

  • De stuurversnellingschakelaar kan tijdelijk gebruikt worden als de keuzehendel tijdens het rijden in de stand D staat. De automatische overschakelfunctie wordt weer terug ingesteld wanneer de UP schakelaar ( ) voldoende lang naar achteren getrokken wordt.

Handbediend terugschakelen

Terugschakelen van de versnellingen is mogelijk met behulp van de keuzehendel of de stuurversnellingschakelaars * .

M6 M5 M4 M3 M2 M1

Gebruik van de keuzehendel

Voor terugschakelen naar een lagere versnelling, de keuzehendel eenmaal licht naar voren duwen.

Automatische transmissie

Gebruik van de stuurversnellingschakelaar

Voor het terugschakelen naar een lagere versnelling met behulp van de stuurversnellingschakelaars, de DOWN schakelaar eenmaal met uw vingers naar u toe trekken.

Automatische transmissie

WAARSCHUWING

Op gladde wegen of bij hoge snelheden niet plotseling afremmen op de motor: Het terugschakelen tijdens het rijden op natte of met sneeuw of ijs overdekte wegen, of tijdens het rijden met hoge snelheden veroorzaakt plotseling afremmen op de motor, hetgeen gevaarlijk is. Door de plotselinge verandering in de draaisnelheid van de banden kunnen de banden gaan slippen. Dit kan er toe leiden dat u de macht over het stuur verliest en een ongeluk veroorzaakt.

Houd uw handen op de rand van het stuurwiel wanneer u met uw vingers de stuurversnellingschakelaars bedient: Het plaatsen van uw handen binnen de rand van het stuurwiel bij gebruik van de stuurversnellingschakelaars is gevaarlijk. Als de bestuurdersairbag bij een botsing geactiveerd zou worden, zou deze tegen uw handen kunnen slaan en letsel veroorzaken.

 

OPMERKING
  • Tijdens het rijden met hoge snelheden is het mogelijk dat de versnelling niet automatisch teruggeschakeld wordt.
  • Tijdens afremmen op de motor is het mogelijk dat de versnelling automatisch teruggeschakeld wordt, afhankelijk van de rijsnelheid.
  • Wanneer het gaspedaal volledig wordt ingedrukt, zal de transmissie terugschakelen naar een lagere versnelling, afhankelijk van de rijsnelheid. Wanneer het DSC systeem is uitgeschakeld, is de kickdown-functie echter buiten werking.

Blokkeermodus voor tweede versnelling

Wanneer bij een rijsnelheid van ongeveer 10 km/h of minder de keuzehendel naar achteren wordt verplaatst , wordt de transmissie ingesteld in de blokkeermodus voor de tweede versnelling. In deze stand wordt de transmissie in de tweede versnelling vergrendeld om het accelereren vanuit stilstand en het rijden op gladde, met sneeuw bedekte wegen te vergemakkelijken.

Als in de blokkeermodus voor de tweede versnelling de keuzehendel naar achteren of naar voren wordt verplaatst, zal de modus geannuleerd worden.

Schakelstand-indicatielampje (GSI)

Het schakelstand-indicatielampje dient als hulp voor vermindering van het brandstofverbruik en het verkrijgen van betere rijprestaties. Deze toont de gekozen schakelstand in de instrumentengroep ...

Snelheidslimiet voor schakelstand (overschakelen)

In de handgeschakelde modus is de snelheidslimiet voor elke schakelstand als volgt ingesteld: Wanneer de keuzehendel wordt bediend binnen het bereik van de snelheidslimiet, wordt de versnelling ...

Zie ook:

Mercedes-Benz C-Klasse. Tashaken
WAARSCHUWING De tassenhaak kan zware voorwerpen of bagage niet tegenhouden. Bij remmanoeuvres of abrupte richtingswijziging kunnen voorwerpen of kan bagage rondvliegen en inzi ...

Hyundai Ioniq Electric. Vóór het rijden
Vóór het instappen Zorg ervoor dat alle ruiten, buitenspiegels en lampen schoon en onbedekt zijn. Verwijder rijp, sneeuw of ijs. Controleer de banden visueel op ongelijkmatige slijtage en ...

Modellen: