Mazda 6: Afzonderlijk neerklapbaar - Achterzitting - Zittingen - Belangrijke veiligheidsuitrusting - Mazda 6 - Instructieboekje (2017)Mazda 6: Afzonderlijk neerklapbaar

Door het neerklappen van de rugleuningen van de achterzitting kan de bagageruimte uitgebreid worden.

WAARSCHUWING

Nooit rijden wanneer inzittenden op de neergeklapte rugleuningen of in de bagageruimte hebben plaatsgenomen.

Het laten plaatsnemen van inzittenden in de bagageruimte is gevaarlijk omdat de veiligheidsgordels niet vastgemaakt kunnen worden, wat ernstig of dodelijk letsel kan veroorzaken tijdens plotseling afremmen of een botsing.

Laat kinderen niet in de auto spelen wanneer de rugleuningen zijn neergeklapt. Toestaan dat kinderen in de auto spelen terwijl de rugleuningen zijn neergeklapt is gevaarlijk. Als een kind in de bagageruimte kruipt en de rugleuningen terug omhoog gezet zouden worden, bestaat de kans dat het kind in de bagageruimte opgesloten raakt, waardoor een ongeluk veroorzaakt kan worden.

Maak lading in de bagageruimte stevig vast wanneer dit vervoerd wordt terwijl de rugleuningen neergeklapt zijn. Rijden zonder lading en bagage stevig vast te zetten is gevaarlijk omdat dit van zijn plaats kan schuiven en bij plotseling afremmen of een botsing de besturing kan hinderen, waardoor ongelukken veroorzaakt kunnen worden.

Bij het vervoer van lading, er voor zorgen dat de lading de hoogte van de rugleuningen niet overschrijdt. Vervoer van lading die hoger opgestapeld is dan de rugleuningen is gevaarlijk, aangezien het uitzicht aan de achterzijde en de zijkanten van de auto verminderd wordt. Dit kan het rijden belemmeren en een ongeluk veroorzaken.

Na het installeren van een achterwaarts gericht babyzitje of kinderzitje, de afstandbediende ontgrendelhendel aan de achterzijde van de zitting (Wagon) niet gebruiken. Het gebruik van de afstandbediende ontgrendelhendel op een zitting met een achterwaarts gericht babyzitje of kinderzitje is gevaarlijk, omdat de rugleuning plotseling neerklapt, waardoor een ongeluk veroorzaakt kan worden. Verwijder het babyzitje of kinderzitje alvorens de afstandbediende ontgrendelhendel te gebruiken.

Let er op bij gebruik van de afstandbediende ontgrendelhendel te controleren dat er zich geen inzittenden op de achterzitting bevinden en dat er geen voorwerpen op de armsteun (Wagon) zijn achtergebleven. Gebruik van een afstandbediende ontgrendelhendel zonder inzittenden of voorwerpen te controleren is gevaarlijk, omdat de rugleuning plotseling neergeklapt wordt, waardoor een ongeluk veroorzaakt kan worden.

 

OPGELET

(Wagon) Bij het naar voren neerklappen van de rugleuning, de rugleuning altijd met uw hand ondersteunen. Als de rugleuning niet met een hand ondersteund wordt, kunnen de vingers of de hand die de drukknop bedienen letsel oplopen.

 

OPMERKING

(Wagon) Neem bij de bediening van de afstandbediende ontgrendelhendel altijd de volgende voorzorgsmaatregelen in acht.

  • De snelheid waarmee de rugleuning neerklapt neemt toe wanneer de auto op een aflopende helling staat.
  • Wanneer de auto op een oplopende helling staat, bestaat de kans dat de rugleuning niet neerklapt. Als de rugleuning met gebruik van de afstandbediende ontgrendelhendel niet neerklapt, deze met uw hand neerklappen.

Neerklappen van de rugleuningen

OPGELET Controleer de stand van een voorzitting alvorens de rugleuning van een achterzitting neer te klappen.

Afhankelijk van de stand van de voorzitting is het misschien niet mogelijk de rugleuning van een achterzitting volledig neer te klappen, aangezien deze de rugleuning van de voorzitting zou kunnen raken waardoor de voorzitting of het opbergzakje ervan bekrast of beschadigd zou kunnen worden. Zet indien nodig de hoofdsteun van de zitting aan de portierzijde van de achterzitting omlaag of verwijder deze.

(Sedan)

1. (Met achterste stoelverwarming) Zet de stoelverwarmingschakelaar van de achterzitting uit.

2. Open het kofferdeksel en trek aan de hendel van de rugleuning die u wilt neerklappen.

3. Open een achterportier en klap de achterzitting naar voren.

(Wagon)

1. (Met stoelverwarming) Zet de stoelverwarmingschakelaar van de achterzitting uit.

2. Zet de achterste veiligheidsgordel vast in de gordelklem.

Zittingen

3. Gebruik van de afstandbediende ontgrendelhendel Open de achterklep en zet de rugleuning die u wilt neerklappen omlaag met behulp van de afstandbediende ontgrendelhendel.

Gebruik van de drukknop Druk op de drukknop om de rugleuning neer te klappen.

Zittingen

Terugzetten van de rugleuning in de rechtop stand:

WAARSCHUWING

Bij het terugzetten van de rugleuning in de rechtop stand, er op letten dat de 3-punts veiligheidsgordel niet tussen de rugleuning beklemd raakt en dat de 3-punts veiligheidsgordel niet wordt verdraaid. Als de veiligheidsgordel gebruikt wordt terwijl deze verdraaid is en tussen de rugleuning beklemd is geraakt, kan de veiligheidsgordel niet de volledige bescherming bieden, hetgeen ernstig of dodelijk letsel kan veroorzaken.

 Bij het terugbrengen van de rugleuning in de rechtop stand, er voor zorgen dat deze stevig vergrendeld is en dat de rode indicatie niet zichtbaar is (Wagon). Als de rode indicatie achter de drukknop zichtbaar is, betekent dit dat de rugleuning niet vergrendeld is. Als met de auto wordt gereden terwijl de rugleuning niet vergrendeld is, kan deze plotseling neerklappen en een ongeluk veroorzaken.

Zittingen

1. Steek de 3-punts veiligheidsgordel in de gordelklem.

2. Druk de rugleuning naar achteren en vergrendel deze op zijn plaats. Na het terugzetten van de rugleuning in de rechtop stand, controleren dat deze goed vergrendeld is.

Achterzitting

...

Armsteun

De achterste armsteun in het midden van de rugleuning van de achterzitting kan gebruikt worden of rechtop geplaatst worden (geen inzittende op de middelste zitting). WAARSCHUWINGPlaats uw ...

Zie ook:

Renault Megane. Versnellingshendel/Handrem
  Versnellingshendel Inschakelen achteruitversnelling Auto’s met een handgeschakelde versnellingsbak: volg de tekening op de knop 1 van de hendel en trek, afhankelijk van de auto, de ri ...

Mercedes-Benz C-Klasse. Algemene rijtips
Belangrijke veiligheidsaanwijzingen WAARSCHUWING Als het contact tijdens het rijden wordt uitgeschakeld, zijn de veiligheidsrelevante functies nog maar beperkt of helemaal niet me ...

Modellen: