Mazda 6: Accu - Zelf uit te voeren onderhoud - Onderhoud en verzorging - Mazda 6 - Instructieboekje (2017)Mazda 6: Accu

WAARSCHUWING

  Lees voor een veilige en juiste behandeling de volgende voorzorgsmaatregelen zorgvuldig alvorens de accu te gebruiken of te inspecteren:

  Maak bij het werken in de buurt van de accu steeds gebruik van oogbescherming: Werken zonder oogbescherming is gevaarlijk. Accuvloeistof bevat ZWAVELZUUR dat blindheid kan veroorzaken wanneer dit met uw ogen in aanraking komt. Ook kan waterstofgas dat bij normaal gebruik van de accu wordt geproduceerd tot ontbranding komen en de accu tot ontploffing brengen.

Draag oogbescherming en beschermende handschoenen en zorg er voor dat u niet in aanraking komt met accuvloeistof: Gemorste accuvloeistof is gevaarlijk.

Accuvloeistof bevat ZWAVELZUUR dat ernstig letsel kan veroorzaken, als dit in uw ogen of op uw huid of kleding terechtkomt. Als dit gebeurt, uw ogen onmiddellijk gedurende 15 minuten met water uitspoelen of de huid grondig wassen en medische hulp inroepen.

Houd accu's steeds uit de buurt van kinderen: Het laten spelen van kinderen in de buurt van accu's is gevaarlijk. Accuvloeistof kan ernstig letsel veroorzaken wanneer dit in de ogen of op de huid terechtkomt.

Houd open vuur en vonken uit de buurt van open accucellen en laat bij het werken in de buurt van een accu geen metalen gereedschap in aanraking komen met de positieve (+) of negatieve (-) pool van de accu. Laat de positieve (+) pool niet in aanraking komen met de carrosserie van de auto: Open vuur en vonken in de buurt van open accucellen zijn gevaarlijk. Waterstofgas dat bij normaal gebruik van de accu wordt geproduceerd kan tot ontbranding komen en de accu tot ontploffing brengen. Een ontploffende accu kan ernstige brandwonden en letsel veroorzaken. Houd alle open vuur zoals sigaretten en vonken uit de buurt van open accucellen.

Houd alle open vuur, zoals sigaretten en vonken, uit de buurt van open accucellen: Open vuur en vonken in de buurt van open accucellen zijn gevaarlijk. Waterstofgas dat bij normaal gebruik van de accu wordt geproduceerd kan tot ontbranding komen en de accu tot ontploffing brengen. Een ontploffende accu kan ernstige brandwonden en letsel veroorzaken.

 

OPMERKING Alvorens onderhoud aan de accu uit te voeren, het accudeksel verwijderen.

Vernieuwen van het ruitenwisserblad van de achterruit (Wagon)

Wanneer de ruitenwisser niet meer goed wist, is het ruitenwisserblad waarschijnlijk versleten of ingescheurd. Vervang het in dat geval. OPGELET Probeer de ruitenwisser niet met de hand te ...

Onderhoud van de accu

Voor het in optimale conditie houden van uw accu: Zorg er voor dat de accu steeds stevig gemonteerd is. Houd de bovenzijde van de accu schoon en droog. Houd de accupolen en de aanslui ...

Zie ook:

Hyundai Ioniq Electric. Elektronische parkeerrem (EPB)
Activeren van de parkeerrem Activeren van de EPB (elektronische parkeerrem): Trap het rempedaal in. Trek de EPB-schakelaar omhoog. Controleer of het waarschuwingslampje voor de parkeerre ...

Volvo V40. Kinderzitje - positie
Het gewicht en de lengte van het kind zijn bepalend voor de plaats van het kind in de auto en de vereiste uitrusting. Tegen de rijrichting in geplaatste kinderzitjes en airbags gaan niet sam ...

Modellen: