Hyundai Ioniq Electric: Veiligheidsvoorzorgsmaatregel en - Stoelen - Veiligheidssysteem van uw auto - Hyundai Ioniq Electric - InstructieboekjeHyundai Ioniq Electric: Veiligheidsvoorzorgsmaatregel en

Het zo afstellen van de stoelen dat de bestuurder en de passagiers in een veilige en comfortabele positie zitten speelt, samen met de veiligheidsgordels en de airbags, een belangrijke rol bij de veiligheid van de inzittenden bij een ongeval.

WAARSCHUWING
Gebruik geen zitkussen waardoor de wrijving tussen de stoel en de passagier verminderd wordt. De passagier kan bij een aanrijding of een noodstop onder de gordel doorglijden.

Er kan ernstig letsel ontstaan als de veiligheidsgordel niet correct kan werken.

Airbags

U kunt voorzorgsmaatregelen nemen om de kans op letsel door een zich opblazende airbag te beperken. Het te dicht op een airbag zitten vergroot de kans op letsel in hoge mate als de airbag geactiveerd wordt. Zet uw stoel zo ver mogelijk naar achteren, waarbij u de auto nog wel onder controle moet kunnen blijven houden.

WAARSCHUWING

Om de kans op ernstig letsel door een zich opblazende airbag te beperken, moeten de volgende voorzorgsmaatregelen getroffen worden:

  • Zet de bestuurdersstoel zo ver mogelijk naar achteren, maar houd er daarbij rekening mee dat u de auto volledig onder controle moet kunnen blijven houden.
  • Zet de voorpassagiersstoel zo ver mogelijk naar achteren.
  • Houd het stuurwiel vast op 9 en 3 uur, zodat de kans op letsel aan uw armen en handen tot een minimum beperkt wordt.
  • Plaats NOOIT iets of iemand tussen een inzittende en de airbag.
  • Laat, om de kans op beenletsel tot een minimum te beperken, de voorpassagier zijn voeten of benen nooit op het dashboard zetten.

Veiligheidsgordels

Doe bij elke rit voor het wegrijden eerst de veiligheidsgordel om.

De inzittenden moeten altijd rechtop zitten en de veiligheidsgordel op de juiste manier dragen. Baby's en kleine kinderen moeten altijd vervoerd worden in een geschikt kinderzitje.

Kinderen die te groot geworden zijn voor een zittingverhoging en volwassenen moeten altijd de veiligheidsgordel gebruiken.

WAARSCHUWING

Neem de volgende voorzorgsmaatregelen bij het afstellen van de veiligheidsgordel:

  • Gebruik een veiligheidsgordel NOOIT voor meer dan één inzittende.
  • Zet de rugleuning altijd zo veel mogelijk rechtop en draag het heupgedeelte van de veiligheidsgordel strak tegen het lichaam aan en laag over de heupen
  • Laat een kind of baby NOOIT meerijden op de schoot van een passagier.
  • Laat het schoudergedeelte van de veiligheidsgordel niet langs uw nek, langs een scherpe rand of langs een ander gedeelte van uw lichaam dan uw schouder lopen.
  • Zorg ervoor dat de veiligheidsgordel nergens tussen bekneld raakt.

Stoelen

Voorstoel Voorwaartse/achterwaartse richting Hellingshoek rugleuning Zittinghoogte* Lendensteun (bestuurdersstoel)* Stoelverwarming*/ stoelventilatiesysteem* Hoofdsteun 2e zitrij ...

Voorstoelen

De voorstoel kan worden afgesteld met de bedieningshendel of - schakelaars aan de buitenzijde van de zitting. Stel voor het rijden de stoel af in de juiste stand zodat het stuurwiel, de pedalen en ...

Zie ook:

Hyundai Ioniq Electric. Cruise control
Werking cruise control Controlelampje CRUISE Controlelampje SET De cruise control stelt u in staat boven 30 km/h een bepaalde rijsnelheid aan te houden, zonder dat u de voet op het gasp ...

Mercedes-Benz C-Klasse. Bandenspanning wordt bereikt
WAARSCHUWING Een met bandenafdichtmiddel tijdelijk afgedichte band beïnvloedt de rij-eigenschappen en is niet geschikt voor hogere snelheden. Er bestaat gevaar voor ongevallen! ...

Modellen: