Hyundai Ioniq Electric: Tripcomputer - Handige voorzieningen in uw auto - Hyundai Ioniq Electric - InstructieboekjeHyundai Ioniq Electric: Tripcomputer

De tripcomputer voorziet de bestuurder via een display van informatie over de rit.

Informatie Bepaalde rij-informatie die door de tripcomputer is opgeslagen (bijvoorbeeld de gemiddelde rijsnelheid), wordt gereset als de accu wordt losgekoppeld.

Modi tripcomputer

Modi tripcomputer 

Gemiddeld brandstofverbruik /Actueel brandstofverbrui

Druk op de toets “ , ” op het stuurwiel om de modus van de tripcomputer te wijzigen.

Gemiddeld brandstofverbruik /Actueel brandstofverbrui

Gemiddeld brandstofverbruik /Actueel brandstofverbrui 

Gemiddeld brandstofverbruik (1)

Handmatig resetten

Om het gemiddelde brandstofverbruik handmatig te wissen moet de toets [OK] op het stuurwiel langer dan 1 seconde worden ingedrukt terwijl het gemiddelde brandstofverbruik wordt weergegeven.

Automatisch resetten

Selecteer de modus "Na het laden" in het menu Gebruikersinstellingen op het LCD-display (raadpleeg "LCD-display" in dit hoofdstuk) om het gemiddelde brandstofverbruik sinds het laden automatisch te resetten.

In de modus "Na het laden" wordt, wanneer de gereden afstand groter wordt dan 300 meter, het gemiddelde brandstofverbruik naar nul (---) gereset nadat er ten minste 10% geladen is.

Actueel brandstofverbruik (2)

Dagteller/Gemiddelde rijsnelheid/Verstreken tijd

Dagteller/Gemiddelde rijsnelheid/Verstreken tijd 

Dagteller (1)

Gemiddelde rijsnelheid (2)

Informatie

Verstreken tijd (3)

Informatie De verstreken tijd loopt door als de auto in de Ready-modus ( ) staat.

Digitale snelheidsmeter

Digitale snelheidsmeter 

Deze melding geeft de rijsnelheid van de auto aan (km/h, mph).

Weergave ritinformatie

Weergave ritinformatie 

Aan het einde van elke rijcyclus wordt de melding met ritinformatie weergegeven. Dit scherm toont de gereden afstand (1), het gemiddelde brandstofverbruik (2), de actieradius (3), de laadtijdstatus (4) en de tijdstatus van het verwarmings- en ventilatiesysteem (5).

Deze informatie wordt gedurende enkele seconden weergegeven wanneer u de auto uit zet en verdwijnt vervolgens automatisch.

De informatie wordt berekend voor elke keer dat het contact aan wordt gezet.

Informatie

Energiestroom

Energiestroom 

Het hybridesysteem informeert de bestuurder over de energiestromen in de verschillende rijomstandigheden. Tijdens het rijden wordt de actuele energiestroom ingedeeld in 3 modi.

Zie voor meer informatie "Energiestroom" in de Handleiding hybrideauto voorin het instructieboekje.

LCD-modus

Modi Symbool Toelichting Tripcomputer Deze modus geeft rij-informatie zoals de dagteller, het brandstofverbruik, enz. weer. Zie "Tripcomputer" in dit hoofdstuk vo ...

Verlichting

...

Zie ook:

Skoda Octavia. Infotainmentweergave
Afb. 44 Rijgegevens In het infotainment in het menu de functietoets → Rijgegevens aantippen. Schermweergave afb. 44 Afgelegde afstand Rijtijd Gemiddelde snelheid Gemiddel ...

Renault Megane. Bagage-afdekplaat
  Oprollen van het soepele deel van de bagage-afdekking 2 Druk op de handgreep 1 om de pennen vrij te maken van hun bevestigingspunten aan elke kant van de bagageruimte. Wacht tot de bagag ...

Modellen: